Σχέδιο διάλυσης του ΟΑΕΔ αντί της αναβάθμισης του, προωθεί η κυβέρνηση


0
(0)

Συνάντηση με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων του ΟΑΕΔ Κρήτης είχε ο Βασίλης Κεγκέρογλου   Βουλευτής και Γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής, κατά την οποία συζήτησαν τις δυσμενείς εξελίξεις για τον ΟΑΕΔ ως προς την αφαίρεση πόρων, προσωπικού και αρμοδιοτήτων που θα ζημιώσουν την εργασία και την επιχειρηματικότητα και τις οποίες η κυβερνητική προπαγάνδα παρουσιάζει ως θετικές.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση  αποφάσισε:

  • Την κατάργηση του κοινωνικού πόρου με τον οποίο ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τα προγράμματα εργασίας  και κατάρτισης στις επιχειρήσεις και  καταβάλλει τα επιδόματα ανεργίας τα οποία η κυβέρνηση παρουσίασε ως μείωση της επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, αποκρύπτοντας όμως το γεγονός ότι έτσι θα σταματήσει η στήριξη των επιχειρήσεων για κάθε δράση απασχόλησης και κατάρτισης και επιπλέον οι επιχειρήσεις θα κληθούν να καταβάλλουν ενδεχομένως και αυξημένα μέσω φορολογίας και κρατικού προϋπολογισμού τα απαιτούμενα ποσά για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

 

  • Την πλήρη αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, αφού η απόφαση να υλοποιήσει το ίδιο το Υπουργείο αντί του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα για τις 100.000 θέσεις εργασίας που δεν διαθέτει τις υπηρεσίες και το αντίστοιχο προσωπικό, συνοδεύτηκε από μετακίνηση προσωπικού στο Υπουργείο.

 

  • Την μεταφορά των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στους ΟΤΑ Β΄ βαθμού, η οποία υποκρύπτει, κατά τους εργαζόμενους, την ουσιαστική κατάργηση των Σχολών Μαθητείας.

 

Ο  Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να τεθεί η κυβέρνηση προ των ευθυνών της  αλλά και για να αναδειχθεί η ανάγκη  να αναβαθμιστεί ο αναπτυξιακός κα κοινωνικός ρόλος του ΟΑΕΔ αντί της υποβάθμισης του.

Στην συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κρήτης του ΟΑΕΔ κ. Νίκος Σπανός και το μέλος του συλλόγου Εύα Αμπαρτζάκη.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *