Σφοδρή επίθεση Βούτση στη ΧΑ – Ενταση από την αναφορά βουλευτή στον πραξικοπηματία Γεώργιο Παπαδόπουλο


Τελευταία ενημέρωση 14 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Την οργισμένη απάντηση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προκάλεσαν οι αναφορές του Χρυσαυγίτη βουλευτή Ευάγγελου Καρακώστα στον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο και η μομφή περί παρέμβασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής λόγω της παρουσίας του Προέδρου της Βουλής και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο δικαστήριο.

“Είτε σας αρέσει, είτε όχι ο μόνος Πρόεδρος που εξελέγη από δημοψήφισμα από τον λαό ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος” ήταν η φράση του κ. Καρακώστα που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης πήρε τον λόγο εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής μιλώντας για θράσος:

“Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος δεν εξελέγη με δημοκρατικές διαδικασίες στη Χούντα. Έχουν κριθεί απολύτως παράνομες όλες οι πράξεις της επταετίας για να μην αναφερθώ και στις συνθήκες εκείνου του ψευδεπίγραφου δημοψηφίσματος. Αποτελεί απύθμενο θράσος τις μέρες που τιμάμε την εξέγερση του Νοέμβρη από το βήμα της Βουλής να αποθεώνεται ο δικτάτορας Παπαδόπουλος”.

Σχολιάζοντας την παρουσία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κ. Βούτσης μίλησε για υποχρέωση και  σήμα για την ανάγκη δημοσιότητας, επιτάχυνσης και απόδοσης δικαιοσύνης.

“Ήταν ανταπόκρισή μας στη μεγάλη πλειοψηφία του ευρωκοινοβουλίου που έλεγε για τα εθνικά κράτη ότι θα πρέπει να εντείνουν τον αγώνα τους απέναντι στα φαινόμενα ρατσιστικής και φιλοφασιστικής βίας” είπε ο κ. Βούτσης χαρακτηρίζοντας τη δημοσιότητα της δίκης ως εχέγγυο για τη σωστή διεξαγωγή της στη βάση του δικαιικού μας συστήματος.

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.