ΣΥΦΑΚ: Μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα εμβόλια στην Κρήτη

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Δεκεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθουν τα εμβόλια στην Κρήτη όπως ανέφεραν σήμερα τα στελέχη του ΣΥΦΑΚ που έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου την αποθήκευση και τη διανομή των εμβολίων του covid-19 στο νησί.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου τόσο ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ΣΥΦΑΚ, Απόστολος Γενετζάκης όσο και ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ, Δημήτρης Αλιμπέρτης αναφέρθηκαν στην διαδικασία της διανομής και της φύλαξης των εμβολίων.

«Ο όμιλος ΣΥΦΑΚ ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση – πρόκληση από το υπουργείο για φύλαξη και διακίνηση του εμβολίου, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης για να φτάσει το εμβόλιο με ασφάλεια, ποιότητα, έγκαιρα και σωστά στα χέρια των υπευθύνων κι αυτοί με τη σειρά τους να το χορηγήσουν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε την ποιοτική οργάνωση σαν όμιλος ΣΥΦΑΚ για να ανταποκριθούμε σε όλο αυτό ώστε ο κόσμος της Κρήτης με ασφάλεια να φτάσει σε αυτόν το εμβόλιο για να γλιτώσουμε ή να περιορίσουμε αυτόν τον ιό που τόσα προβλήματα έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σχετικά ο κ. Γενετζάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως «είμαστε από τις πρώτες αποθήκες πανελλαδικά που λειτουργεί με ISO. Έχουμε δημιουργήσει μία «ψυχρή» αλυσίδα, μπορούμε να μεταφέρουμε αυτά τα ειδικά φαρμακευτικά σκευάσματα και να φτάνουν έγκαιρα και με ασφάλεια στον κόσμο».

Με άκρα… μυστικότητα η φύλαξη του εμβολίου

Από την πλευρά του ο κ. Αλιμπέρτης επεσήμανε πως έχει στηθεί ένα τεράστιο σύστημα στην Ελλάδα που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής, τη γενική γραμματεία Προστασίας, τις ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Παράλληλα τόνισε πως «είμαστε ο μόνος φορέας που έχει αναλάβει και τη φύλαξη και τη διανομή. Μία μονάδα θα υπάρξει στη φύλαξη των εμβολίων η οποία θα είναι μυστική ως προς την τοποθεσία του ενώ θα φυλάσσεται από ισχυρή αστυνομική και στρατιωτική δύναμη».

Πότε έρχονται τα εμβόλια στην Κρήτη

Τα πάντα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τα πρώτα εμβόλια της Pfizer στην Κρήτη.

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τα εμβόλια και πιστεύω πως μέσα στην επόμενη βδομάδα θα έχουν φτάσει στην Κρήτη. Τα εμβόλια θα φτάσουν με ειδικά iso boxes και θα παραλαμβάνεται με ειδικές διαδικασίες από το ΣΥΦΑΚ. Στη συνέχεια θα φυλάσσονται μέσα στα ψυγεία στην μυστική τοποθεσία έως ότου φτάσουν στα εμβολιαστικά κέντρα», ανέφερε σχετικά ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ, Δημήτρης Αλιμπέρτης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι σε πρώτη φάση τα εμβόλια που έρχονται στην Κρήτη θα είναι λίγα ενώ θα πρέπει να παραδίδονται εντός της ημέρας.

«Είναι λίγα τα εμβόλια που θα έρθουν σ’ αυτή τη φάση γι’ αυτό και δεν πρέπει να υπάρξουν απώλειες. Το εμβόλιο της Pfizer από τη στιγμή που θα φύγει από τη βαθιά κατάψυξη έχει πέντε ημέρες ζωής. Γι’ αυτό και θα παραδίδεται εντός της ημέρας στα εμβολιαστικά κέντρα», τόνισε σχετικά ο κ. Αλιμπέρτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σ’ αυτή τη φάση δεν εμπλέκονται τα φαρμακεία.

«Οι πρώτες δόσεις των εμβολίων που θα έρθουν απαιτούν να φυλαχθούν σε θερμοκρασίας -70 και -80 βαθμών Κελσίου. Στα φαρμακεία δεν μπορούν να φυλαχθούν γιατί δεν διαθέτουν τέτοιους ψύκτες. Γι’ αυτό σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει καμία εμπλοκή των φαρμακείων παρά μόνο σε σχέση με τον σχεδιασμό του να οδηγηθεί ο πολίτης στα εμβολιαστικά κέντρα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ΣΥΦΑΚ, Απόστολος Γενετζάκης.

cretaapost.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.