Συρίγος στον realfm 97,8: Η Τουρκία νοιάζεται μόνο για μέτρα που την «τσούζουν»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

“Η Τουρκία νοιάζεται μόνο για μέτρα που την “τσούζουν” και αυτά είναι τα οικονομικά” δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και Αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, στον realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε ότι “η Γερμανία αντιμετωπίζει με αμηχανία όλη αυτή την κατάσταση. Προσπαθεί να παρέμβει, δεν έχει τέτοιο παρελθόν. Δεν είχε ποτέ διπλωματικές πρωτοβουλίες μεγάλης εμβέλειας, δεν είναι όπως η Αμερική, η Γαλλία ή η Αγγλία που έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία. Ταυτοχρόνως, δεν θεωρώ ότι ήταν υποκριτική η δήλωση της Μέρκελ. Όντως, πιστεύει ότι πρέπει να σταθούν δίπλα στην Ελλάδα, αλλά με τον δικό τους τρόπο”.

Αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν τόνισε ότι “Την θεωρώ κομβική συνάντηση. Η Γαλλία αυτή τη στιγμή βλέπει την περιοχή στρατηγικά”. “Η Γαλλία είναι αποφασισμένη να σταματήσει με κάθε τρόπο την Τουρκία. Νομίζω ότι οι συνομιλίες που θα έχουν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα αφορούν αποκλειστικώς αυτό το θέμα”.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, οικονομία με κλειστά σχολεία δεν γίνεται. “Έχω τρία παιδιά, εάν μείνουν στο σπίτι, θα πρέπει εγώ ή η σύζυγός μου να μείνουμε στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν για να λειτουργήσει και η οικονομία. Τώρα, πολλά πράγματα τα έχω και εγώ σαν απορία, όπως τι θα γίνει με τα μικρά παιδιά, πόσο θα αντέξουν με τη μάσκα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, με την οποία μάθαμε να ζούμε. Όπως μάθαμε να έχουμε παντού μια μάσκα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους μεγαλύτερους ανθρώπους, με τους παππούδες και τις γιαγιάδες” σημείωσε. “Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα πεθάνουμε από τον κορονοϊό ή από την πείνα σε κάποιο σημείο, γιατί αν δεν λειτουργήσει καθόλου η οικονομία, το κράτος δεν μπορεί να πληρώνει και να κρατάει ζωντανή μια μηχανή για απεριόριστο χρονικό διάστημα, όταν δεν υπάρχουν έσοδα” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.

real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.