Συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Εντοπίστηκαν εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 59 δενδρύλλια κάνναβης

 Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων

Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν χθες (16.06.2022) σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου από το Τμήμα  Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικότερα στις επιχειρήσεις εξερεύνησης συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου 2 φυτείες  με συνολικά 59 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1 μέτρου.

Πλησίον του χώρου της μίας φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, 25 φυσίγγια και ζυγαριά ακριβείας.

Από την διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση ταυτοποιήθηκε ως ιδιοκτήτης – καλλιεργητής της μιας φυτείας ένας ημεδαπός ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθει, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα ενός ημεδαπού για την καλλιέργεια της έτερης φυτείας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 2 κυνηγετικά όπλα,
  • 42 φυσίγγια,
  • μικροποσότητα κάνναβης

Στους χώρους των φυτειών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αντικείμενα και πειστήρια σχετιζόμενα με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Επιπλέον, συνελήφθη ακόμα ένας ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Εορτασμός «Ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Στις 19 Ιουνίου 2022, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί, πανελλαδικά, η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, σας γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, τα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και των ενώσεων αποστράτων. Καλούνται οι απόστρατοι αστυνομικοί με τις οικογένειες τους καθώς και οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. και όσοι επιθυμούν  να παραστούν στους παραπάνω εορτασμούς.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους έδρες των Νομών:

 

 

ΧΑΝΙΑ 
Ώρα 11.00’ Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

ΡΕΘΥΜΝΟ
Ώρα 10.00’  Δοξολογία στον Ιερό  Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ώρα 08.30΄-10:00’  Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά.

ΛΑΣΙΘΙ 
Ώρα 09.00’  Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγίου Νικολάου.

Εξιχνιάστηκαν,  δεκαέξι (16) υποθέσεις κλοπών σε οικίες και μια (1) κλοπή οχήματος, στο Ηράκλειο

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε  βάρος  δύο αλλοδαπών κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών

Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται σχεδόν στις 80.000 ευρώ

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δεκαέξι (16) υποθέσεων κλοπών οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες και μια κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο  ένας αλλοδαπός, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο ως και την 21.05.2022 είχε διαπράξει 17 κλοπές σε οικίες και μια κλοπή οχήματος, ενώ σε μια περίπτωση κλοπής οικίας διενήργησε από κοινού με τον έτερο αλλοδαπό.

Συνολικά αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα  συνολικής  χρηματικής αξίας σχεδόν 80.000 ευρώ καθώς και είκοσι (20) χρυσές λίρες Αγγλίας, Γαλλίας και Ιταλίας  και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Αφαιρεθέν όχημα βρέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα ιδιοκτήτη.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου

Εντοπίστηκαν εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 67 δενδρύλλια κάνναβης

 Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων

 

Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν σήμερα (17.06.2022) σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, από το Τμήμα  Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικότερα στις επιχειρήσεις εξερεύνησης συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, 2 φυτείες με συνολικά 67 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,5 μέτρου.

Από την διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση ταυτοποιήθηκε ως ιδιοκτήτης – καλλιεργητής της μιας φυτείας ένας ημεδαπός ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • Ένα πιστόλι με τον γεμιστήρα του,
  • Ένα κυνηγετικό όπλο,
  • Μία ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου,
  • Χειροφυλακτήρας κυνηγητικού όπλου,
  • Μια γεμιστήρα πυροβόλου όπλου και
  • Φυσίγγια.

Στους χώρους των φυτειών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αντικείμενα και πειστήρια σχετιζόμενα με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

 

 

20

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.