Συνεχείς διαρρήξεις σε όλο το Δήμο Ιεράπετρας – Σε επιφυλακή το Αστυνομικό Τμήμα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ως μια πολύ έντονη περίοδο διαρρήξεων σε κατοικίες στον ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας μπορεί να χαρακτηριστεί ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού με συνεχή περιστατικά να καταγράφονται σε διάφορες περιοχές, γεγονός που έχει προκαλέσει αυξημένη κινητοποίηση στις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί τον Αύγουστο φτάνουν τα 10 στις περιοχές των Φερμών, στο Κουτσουνάρι, στο Κεντρί τη ΒαΪνιά και αλλού, ενώ οι τελευταίες περιπτώσεις καταγράφονται την 1η Σεπτέμβρη στο Κεντρί με ακόμα δύο απομακρυσμένα σπίτια να γίνονται στόχος διαρρηκτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται στο ΑΤ Ιεράπετρας όλα αυτά τα περιστατικά παρουσιάζουν παρόμοιο τρόπο δράσης με επιπλέον κοινό χαρακτηριστικό το ότι σημειώνονται την ώρα που σουρουπώνει,  και έτσι θεωρείται πολύ πιθανό να προέρχονται από κάποια σπείρα διαρρηκτών. Aξιοσημείωτο είναι επίσης πως κάποιες από τις κλοπές έχουν σημειωθεί σε σπίτια με εγκατεστημένα συστήματα καμερών τις οποίες οι δράστες, προφανώς έχοντας μελετήσει το χώρο, καταφέρνουν και στρέφουν σε άλλες κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η δράση τους.

Τα περιστατικά αυτά έχουν θέσει σε αυξημένη επιφυλακή το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας που έχει εντείνει τους ελέγχους τις τελευταίες ημέρες, ενώ η συλλογή και η ανάλυση των στοιχείων που γίνεται στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά, έχει δώσει στο ΑΤ Ιεράπετρας την πεποίθηση πως η σύλληψη του δράστη ή των δραστών είναι ζήτημα χρόνου.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.