Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί της Ιεράπετρας – Κάλεσμα για συμμετοχή σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Ηράκλειο

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη», καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν τον αγώνα και να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Γενάρη 2020 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Για το σκοπό αυτό η ΔΟΕ σε συνεννόηση με την ΟΛΜΕ και την ΟΙΕΛΕ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις και (με το αρ. πρωτ. 375/21-1-2020 έγγραφό της) έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 23 Γενάρη 2020 (τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού /τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος). Ο Σύλλογος επεκτείνει τη στάση εργασίας κηρύσσοντας επιπλέον τρίωρη στάση για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού /τρεις τελευταίες ώρες του απογευματινού προγράμματος μετατρέποντας την σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Η κυβέρνηση με την εμμονή της στις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 (τριετής αποκλεισμός από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν παρουσιάζονται καθώς και στις ρυθμίσεις του άρθρου 50 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου που υποβαθμίζει το κύρος των πανεπιστημιακών πτυχίων με την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων παρακάμπτοντας τον ΔΟΑΤΑΠ, καθιστά μονόδρομο τη συνέχιση του αγώνα και τη σύγκρουση. Είναι τραγικό να ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο στην εκπαίδευση των αποφοίτων μεταδευτεροβάθμιων σχολών (κολλέγια) την ίδια στιγμή που από την προκήρυξη της ειδικής αγωγής και από ότι φαίνεται και της γενικής αποκλείστηκαν οι συνάδελφοί μας απόφοιτοι των 2ετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών οι οποίοι, όχι με δική τους υπαιτιότητα αλλά της πολιτείας, δεν κατέχουν τίτλο εξομοίωσης. Αποκλείονται, δηλαδή, εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαθέτουν και τα ακαδημαϊκά προσόντα και την παιδαγωγική επάρκεια και εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ήδη δώσει επιτυχημένες εξετάσεις σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.
Αναντίρρητη είναι η ανάγκη για την αλλαγή του τοπίου στη δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου.

Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση και θα αντιπαλέψουμε σθεναρά την υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων. Δεν δεχόμαστε, τις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Ζητάμε:
Την απόσυρση κάθε τιμωρητικής διάταξης στους διορισμούς εκπαιδευτικών
Την απόσυρση του άρθρου 50 που υποβαθμίζει τα πτυχία των πανεπιστημίων εξισώνοντάς τα με αυτά των μεταδευτεροβάθμιων κολλεγίων
Τον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου για την εκπαίδευση,
Την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών,
χρηματοδότηση και κτηριακές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών,
Την καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης,
Καμία τιμωρητική αξιολόγηση – χειραγώγηση για την οποία συνεχώς γίνεται λόγος από τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π.,
Επαναφορά της 35ετίας στις συντάξεις των εκπαιδευτικών,
Επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών

Λέμε όχι στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολλεγίων
Να αποσυρθούν τώρα οι ρυθμίσεις που χτυπούν τον πυρήνα της δημόσιας εκπαίδευσης
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δυναμικά στην Παγκρήτια κινητοποίηση την Πέμπτη 23 Γενάρη 2020 στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο για να συμβάλουμε στην ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων.

Ο Σύλλογος θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης με την παράδοση της απόδειξης για όσους εκπαιδευτικούς μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.