Συνεχίζονται τα προβλήματα με το νερό στην Ιεράπετρα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Χωρίς τέλος είναι και αυτό το καλοκαίρι τα προβλήματα στην υδροδότηση της Ιεράπετρας, με πολλές περιοχές ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης και βορειότερα , αλλά και στις κοινότητες δυτικά, να μένουν χωρίς νερό από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας και μέσα στο Σαββατοκύριακό που οι θερμοκρασίες κινήθηκαν σε πολύ ψηλά επίπεδα.

Μια κατάσταση που οφείλεται σε πολλά προβλήματα και σπασίματα στο δίκτυο ύδρευσης που παρουσιάζονται από τις αρχές του Ιουλίου και παρά τις επιδιορθώσεις που γίνονται το νερό πολλές φορές αδυνατεί να φτάσει στις βρύσες των σπιτιών.

Ο αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Άρδευσης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για την κατάσταση που έχει παρουσιαστεί αναφέροντας πως η κατάσταση ήταν αρκετά δύσκολη μέσα στο Σαββατοκύριακο με 3 συνεργεία της Υπηρεσίας να μην έχουν σταματήσει να επιδιορθώνουν προβλήματα.

Τα πρόβλημα οφειλόταν σε δύο σπασίματα του δικτύου στη Γρα Λυγιά κάτι που ανάγκασε την υπηρεσία να διακόψει την υδροδότηση και τις δύο φορές μέχρι να γίνει η επιδιόρθωση και έτσι, σε συνδυασμό με την αυξημένη κατανάλωση λόγω καύσωνα, το νερό δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει επαρκώς τα δίκτυα κυρίως στην περιοχή της Ιεράπετρας από το κέντρο και βορειότερα αλλά και στις κοινότητες Μύρτους και Νέας Ανατολής.

Τα προβλήματα είναι εντονότερα σε ψηλές πολυκατοικίες αφού εκεί δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο να φτάσει το νερό. Σήμερα, Δευτέρα, όπως λέει ο κ. Μαστοράκης το δίκτυο τροφοδοτείται κανονικά σε όλη την πόλη, χωρίς όμως το πρόβλημα να έχει λυθεί στο 100%, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ώρες.

Ο κ. Μαστοράκης τόνισε πως τη δεδομένη στιγμή το κλειδί για να περιοριστούν τα προβλήματα είναι να γίνεται πιο συνετή διαχείριση στο νερό από όλους, ώστε όταν υπάρχουν προβλήματα το δίκτυο υδροδότησης να έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με μεγαλύτερη πίεση ώστε όλοι να έχουν νερό.

Από τον περασμένο Νοέμβριο όπως είπε ο αντιδήμαρχος έχουν αρχίσει αντικαταστάσεις στα δίκτυα μέσα στην πόλη, και το θετικό είναι πως σε εκείνα τα σημεία τα προβλήματα είναι πολύ περιορισμένα. Προγραμματισμός υπάρχει στο να γίνουν αντικαταστάσεις και σε άλλα σημεία, όμως τα προβλήματα που παρουσιάζονται καθημερινά καθυστερούν τον προγραμματισμό που υπάρχει.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.