Συνεχίζει και επεκτείνει το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού η Περιφέρεια Κρήτης


0
(0)

Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί για δεύτερη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «The Tipping Point». Φέτος, το πρόγραμμα προσφέρεται σε όλα τα Δημόσια Λύκεια της Περιφέρειας Κρήτης (106 ΓΕΛ & ΕΠΑΛ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση μαθητών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού στη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα, καθώς και η ενίσχυση των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων. Το πρόγραμμα στηρίζεται στην επικοινωνία – τηλεδιάσκεψη, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μαθητών και εκπαιδευτικών με επαγγελματίες-πρότυπα (σε τομέα που επιλέγουν οι μαθητές) και ακαδημαϊκούς παγκόσμιας εμβέλειας (όλων των εθνοτήτων) οι οποίοι λειτουργούν ως μέντορες. Συνδυάζει ψηφιακό γραμματισμό, κοινωνικοποίηση των νέων, “mentoring”, βιωματική μάθηση, ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να αναπτυχθούν, βοηθάει τους μαθητές να προσανατολιστούν επαγγελματικά, τους δίνει τη δυνατότητα να εμπεδώσουν την ισότητα ευκαιριών στην ενημέρωση και τη δημοκρατία.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω πανδημίας, η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να προσφέρει το πρόγραμμα στους μαθητές σε συνεργασία με την ομάδα του «The Tipping Point».

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη συνομίλησε με εκπαιδευτικό και μαθητές του ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν τα παιδιά με μέντορα νευροβιολόγο και θέμα τη «Διαχείριση του άγχους σε καιρό πανδημίας».

Η κα Κουτεντάκη συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για το ζήλο και την προσπάθειά τους να συνεχίζουν τη σχολική τους δραστηριότητα εν μέσω πανδημίας και συμβούλεψε τους υποψήφιους να φροντίζουν συνεχώς τη σωματική τους υγεία και την ψυχική τους ηρεμία. Θυμήθηκε τα δικά της σχολικά χρόνια και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να μπορούν οι μαθητές να προσανατολίζονται έγκαιρα και σωστά στην ακαδημαϊκή τους πορεία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «…Τα όνειρα δεν σταματούν μπροστά σε καμμιά δυσκολία και η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει πάντα τους νέους για να μπορούν να τα πραγματοποιήσουν.»

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *