Συνεργασία Πυροσβεστικής και Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας για την πυροπροστασία σε επικίνδυνα ακάθαρτα σημεία

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποίησαν εχθές 8/6/222 μέλη του ΔΣ Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας και της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτογενή Τομέα, με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ιεράπετρας κ. Καλιοτζή Δημήτρη.

Σκοπό της σύσκεψης ήταν συζητηθούν οι δυσμενείς συνέπειες που θα έχει για την περιοχή μας, η πρόκληση πυρκαγιάς από σημεία με παράνομες χωματερές, κυρίως με φυτικά υπολείμματα και άλλα σκουπίδια.
Δυστυχώς αυτά τα σημεία είναι πολλά και διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη τόσο η προσέγγιση αλλά και η κατάσβεση μιας τέτοιας είδους πυρκαγιάς.

Κανένας δεν μπορεί να διασφαλίσει το αποτέλεσμα αυτών των καταστάσεων και γι’ αυτό έχουμε όλοι καθήκον να προβούμε άμεσα στον καθαρισμό, πρώτα της δικής μας περιουσίας.

Αποφασίστηκε επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των επικίνδυνων σημείων αλλά και των ιδιοκτητών τους, θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Οι λοιποί φορείς αναλαμβάνουν την ενημέρωση των αγροτών, κ.α. για αυτό το σημαντικό ζήτημα, με την ελπίδα να μην ζήσουμε ξανά παρόμοια τραγικές καταστάσεις του παρελθόντος.

Καλούμε όλους τους αγρότες να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα για την ασφάλεια και την ευημερία του τόπου μας.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γαϊτάνης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας
Βιαννιτάκης Μιχαήλ

19

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.