Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης & Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “MOVING”


0
(0)

Τη σημασία της καινοτομίας στην αλυσίδα αξίας των ορεινών περιοχών της Κρήτης επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης και Αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού δικτύου EUROMONTANA για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις ορεινές περιοχές στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MOVINGHorizon 2020.

Το MOVING αφορά την αξιοποίηση των ορεινών περιοχών μέσω της διασύνδεσης και της πράσινης ανάπτυξης. Στόχος του είναι η οικοδόμηση ικανοτήτων και η από κοινού ανάπτυξη πολιτικών στην Ευρώπη για τον καθορισμό νέων ή αναβαθμισμένων Αλυσίδων Αξίας που συμβάλλουν στην ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα των ορεινών περιοχών.

 Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων  πάνω στην επιλογή αλυσίδων αξίας οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και στη διασυνδεσιμότητα τους έχοντας ως στοιχείο την καινοτομία.  Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν αλυσίδες οι οποίες πληρούν τα κριτήρια ώστε να προταθούν στον επικεφαλής εταίρο για αξιολόγηση, ενώ θα πραγματοποιηθούν μετέπειτα συναντήσεις και με άλλους φορείς προκειμένου να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν επιπλέον οι Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ένωσης AREPO, Ζαχαρίας  Σωμαράς Γενικός Δ/ντής Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Κρήτης, καθ. Βαγγέλης Τζουβελέκας Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, Δρ. Κων/νος Πηγουνάκης στέλεχος Μονάδας Ερευνών Αγοράς και Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Χαράλαμπος-Νικόλαος Πίτερης Αν. προϊστάμενος τμήματος ΔΒΜ, Παιδείας και Απασχόλησης – Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Ρεθύμνης και συντονιστής του έργου εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης.

 Η Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο του έργου, προκειμένου η Κρήτη να επωφεληθεί ουσιαστικά από τα αποτελέσματά του. Οι δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν και από τους δύο εταίρους προϋποθέτουν στενή αλληλεπίδραση με τους κατοίκους των ορεινών περιοχών και συμμετοχή τους προκειμένου να προσδιοριστούν οι στόχοι και επιδιώξεις για τους ίδιους αλλά και για το κοινωνικοοικονομικό και φυσικό περιβάλλον.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *