ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΡΤ 1 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ” ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Οκτωβρίου 2021 by manos (seo)-admin

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη αύριο Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 9.10 στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ 1 και στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο.

ΜΕ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Οι σημερινές συμπληρωματικές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης εξαντλούνται και πάλι σε ανεπαρκή και προσωρινά μέτρα, που δεν προστατεύουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την ακρίβεια.

· Τα μέτρα για το ρεύμα δεν καλύπτουν την κατανάλωση μιας 4 μέλους οικογένειας, το επίδομα θέρμανσης δεν καλύπτει την μεσαία τάξη, αλλά και την πραγματική επιβάρυνση των ασθενέστερων,

· Δεν περιλαμβάνεται τίποτε για τις αυξήσεις στις τιμές προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, μια και το αυξημένο κόστος των επιχειρήσεων μετακυλύεται στον καταναλωτή.

Χρειάζονται ουσιαστικά και μόνιμα μέτρα, επειδή το πρόβλημα θα έχει διάρκεια.

Απαιτείται:

· Ένας μηχανισμός -ρήτρα-άμεσης στήριξης για τα νοικοκυριά, όταν οι αυξήσεις στο ρεύμα, τα επιβαρύνουν σημαντικά.

· Όπως έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μείωση των φόρων στα καύσιμα, του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ουσιαστική αύξηση του κατώτερου μισθού.

· Έλεγχοι των αρμοδίων αρχών για την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι είναι ανεπίτρεπτο να φορτωθούν νέα μεγάλα βάρη, που δεν οφείλονται μόνο σε διεθνείς εξελίξεις, αλλά και στην απουσία κάθε προετοιμασίας από την κυβέρνηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ. ΜΠΙΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «43 ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ-ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ»

Ο Υπεύθυνος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης μετά την ανακοίνωση των  Πλακιωτάκη-Πιερρακάκη για τις «σαράντα τρεις δράσεις ψηφιοποίησης και απλούστευσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής» προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από 2 και πλέον χρόνια που κατέχει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποφασίζει να πράξει το αυτονόητο, τουλάχιστον σε επίπεδο προγραμματικών δηλώσεων. Αφενός, επιλέγει να προχωρήσει σε λήψη δράσεων απλούστευσης διαδικασιών και ψηφιακής διακυβέρνησης στις υπηρεσίες που παρέχονται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αφετέρου να συντονίσει τη δράση μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργών. Ξεχνά, ωστόσο, ότι τα προβλήματα του Υπουργείου είναι πολλά, βαθιά και πολυεπίπεδα και συνδέονται κυρίως με τη ναυτική εργασία και εκπαίδευση, τη ναυτιλιακή και θαλάσσια οικονομία και το περιβάλλον, την ομαλή λειτουργία των λιμένων, την ακτοπλοΐα και το θαλάσσιο τουρισμό και βεβαίως την καθημερινή, ολοσχερή συσσώρευση της κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής των νησιών της χώρας μας.

Συνακόλουθα, απαιτούνται πρωτίστως λύσεις, μέσω θεσμικών παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων, που δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση δείχνει απρόθυμη και ανίκανη να προωθήσει. Υπό αυτή την έννοια, η όποια συμφωνία ανάπτυξης και λειτουργίας ψηφιακών εφαρμογών, όσο και αν κρίνεται εξ αντικειμένου θετική πρωτοβουλία, εντούτοις δεν μπορεί από μόνη της να θεραπεύσει τις δομικές στρεβλώσεις, παθογένειες και ελλείψεις των πολιτικών και του τρόπου λειτουργίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ιδιαίτερα υπό τη σημερινή του ηγεσία».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.