ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕ, ΣΤΟ REAL FM ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έλεγε από την πρώτη στιγμή, ότι τα εμβόλια δεν
φτάνουν και η διαδικασία θα πάρει σε μάκρος. Το εμβόλιο είναι εμπόρευμα
που ανήκει σε επιχειρηματικούς ομίλους και αυτοί πουλάνε το εμπόρευμά
τους με βάση το κριτήριο του κέρδους. Αυτή την πολιτική στηρίζει και
προωθεί η ΕΕ. Αυτά που βλέπουμε να γίνονται σήμερα με τις
φαρμακοβιομηχανίες υπάγονται σε έναν εμπορικό πόλεμο, στον οποίο είναι
ενταγμένη η ΕΕ, δεν είναι έξω από αυτόν, έτσι λειτουργεί η καπιταλιστική
αγορά, με μπλοκ κρατών και ανταγωνισμούς και με κριτήριο το κέρδος,
σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ έχει ζητήσει εδώ και καιρό τα συμβόλαια και τους
όρους συμφωνιών της ΕΕ με τις φαρμακοβιομηχανίες, κάτι που απέρριψε η
Κομισιόν με την αιτιολογία ότι είναι «εμπορικό απόρρητο» και «ευαίσθητες
πληροφορίες» που λόγω του ανταγωνισμού, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Επισήμανε ακόμα ότι το πρώτο ζήτημα στη διαχείριση της πανδημίας είναι
να έχεις δημόσιο σύστημα Υγείας που να μπορεί να ανταποκριθεί στις
λαϊκές ανάγκες και αυτό δεν το έχουμε σήμερα, καθώς η Υγεία παραμένει ο
μεγάλος ασθενής και από ό,τι φαίνεται ούτε η κυβέρνηση ούτε η ΕΕ έχουν
σκοπό να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα γιατί θέλουν ένα
εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας που το ονομάζουν ενιαίο χώρο Υγείας.

Επισήμανε ότι οι εξελίξεις υπογραμμίζουν ιδιαίτερα την επικαιρότητα της
κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής που θα παράγουν με βάση τις λαϊκές
ανάγκες και όχι το κέρδος.”

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ “REAL FM”

 

“Αυτή η τακτική της κυβέρνησης που αξιοποιεί τις ανακοινώσεις της Επιτροπής είναι μέρος μιας συνολικότερης διαχείρισης της πανδημίας, ιδιαίτερα του δεύτερου κύματος, μια διαχείριση εγκληματική κυριολεκτικά που έχει καταδικάσει στο να ζούμε στον πολύμηνο αποκλεισμό με συγκεκριμένες συνέπειες στην καθημερινότητα της πλειοψηφίας του λαού μας», σημείωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας την Κυριακή στον «Real FM» ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι στο σύστημα Υγείας μέσα σε ένα χρόνο μειώθηκαν κατά 2,5% σε αντίθεση με την αστυνομία που αυξήθηκε κατά 6% και πρόσθεσε ότι παραμένει τραγική η κατάσταση στα ΜΜΜ, η ανεξέλεγκτη κατάσταση σε χώρους δουλειάς και σχολεία, αλλά και στα κλειστά Πανεπιστήμια, σημειώνοντας πως όλα αυτά είναι «οι συνέπειες μιας εγκληματικής πολιτικής διαχείρισης που δίνει σε λίγους σε αυτές τις συνθήκες και καταδικάζει τους πολλούς στον αποκλεισμό και στις τραγικές οικονομικές συνέπειες».

Επεσήμανε ακόμα πως με σωστά μέτρα μπορούν μια σειρά κλάδοι της οικονομίας να ανοίξουν, αλλά και να στηριχθούν οι μικροί επαγγελματίες και οι αγρότες, όμως «αυτό απαιτεί κονδύλια και άλλες προτεραιότητες» και στάθηκε στο άνοιγμα των συνόρων το περασμένο καλοκαίρι «χωρίς όρους και προϋποθέσεις», όταν τα κρούσματα ήταν σχεδόν μηδενικά. «Ο φόβος και η ανησυχία γίνεται και οργή. Θα μεγαλώσει το κύμα της οργής τις επόμενες ημέρες απέναντι σε αυτή την εγκληματική διαχείριση», επεσήμανε ο Ν. Σοφιανός.

Χαρακτήρισε θράσος το ότι η κυβέρνηση φέρνει εν μέσω πανδημίας νομοσχέδια, όπως αυτό για την Παιδεία και ταυτόχρονα θέλει ο κόσμος να μην αντιδρά. «Αν κόπτεται για τη δημόσια υγεία, ας αποσύρει το νομοσχέδιο», τόνισε και πρόσθεσε «ήδη πήραν δείγματα την προηγούμενη βδομάδα και αυτά θα πολλαπλασιαστούν», καθώς «είναι στα κάγκελα» οι άνθρωποι του αθλητισμού, οι εργαζόμενοι στην εστίαση, οι άνθρωποι του πολιτισμού. Είναι υποκρισία, σημείωσε, να μην ελέγχονται οι κλειστοί εργασιακοί χώροι, ενώ οι διαδηλώσεις, οι ανοικτοί χώροι που ακόμα και με τα δικά τους λεγόμενα μειώνουν την επικινδυνότητα της μετάδοσης, στοχοποιούνται για να κρυφτούν οι δικές τους ευθύνες.

Για τα ελληνοτουρκικά ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε πως και η σημερινή κυβέρνηση κινείται σε ένα αντιδραστικό πλαίσιο που δεν προοιωνίζει τίποτα το καλό για τα εθνικά μας συμφέροντα, όταν γίνεται υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών και των Ευρωπαίων και όταν οι τελευταίοι υπονομεύουν ζητήματα κυριαρχίας.  ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας,  τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του Κόμματος και τον Δημήτρη Κοιλάκο, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών “όχι αστυνομία στα πανεπιστήμια”, που αποτελούνταν από τους Ν. Μπελαβίλα, Καθηγητή ΕΜΠ, Λίνα Βεντούρα, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου και Αλεξάνδρα Ανδρούσου, Αναπλ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ.

Η αντιπροσωπεία των πανεπιστημιακών έθεσε τους προβληματισμούς της για τις εξελίξεις και τις θέσεις – προτάσεις της για το ζήτημα της φύλαξης των πανεπιστημίων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν την απόλυτη εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, που εντείνει την καταστολή και τους ταξικούς φραγμούς. Παράλληλα μετέφερε την στήριξη του Κόμματος στους μαζικούς αγώνες και κινητοποιήσεις χιλιάδων φοιτητών, μαθητών, μελών ΔΕΠ κι άλλων εργαζομένων στα πανεπιστήμια, που παλεύουν για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών. Επεσήμαναν ότι το ζήτημα της καταστολής και της “πανεπιστημιακής αστυνομίας” -όπου κι αν αυτή υπάγεται- δεν μπορεί να αποσπαστεί από το υπόλοιπο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο είναι αντιδραστικό και εχθρικό προς τα συμφέροντα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας στο σύνολό του.

ΑΘΗΝΑ 1/2/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Η αναμονή ενός τρίτου κύματος πανδημίας, η εμφάνιση επικίνδυνων μεταλλάξεων του ιού, αλλά και ο εκτροχιασμός της διαδικασίας εμβολιασμού, εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και των ανταγωνισμών των φαρμακοβιομηχανιών, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα κυβερνητικά “άνοιξε – κλείσε”, επιβάλλουν τώρα έκτακτα μέτρα: Απαιτούν πραγματική θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας, μέτρα πρόληψης και μαζικά τεστ, πρόσβαση σ’ όλα τα διαθέσιμα ασφαλή κι αποτελεσματικά εμβόλια. Απαιτούν, δηλαδή, όλα αυτά που η κυβέρνηση αρνείται να κάνει εδώ και ένα χρόνο.

Ανακοίνωση της ΤΕ Έβρου Για τις νέες πλημμύρες στην περιοχή

Για δεύτερη φορά, μέσα σε 20 μέρες, ο νομός Έβρου αντιμετωπίζει μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες. Δυστυχώς αυτή τη φορά θρηνούμε και την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του πυροσβέστη Ζαφειρόπουλου Ιωάννη, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, καθώς και σε όλους τους συναδέλφους του. Είναι άμεση ανάγκη η στήριξη από το κράτος της οικογένειάς του, η διερεύνηση των συνθηκών και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον αντίστοιχο τραγικό περιστατικό.

            Οι καταστροφές που εντοπίζονται στις ίδιες περιοχές με την προηγούμενη φορά (περιοχή αεροδρομίου, Απαλός, Προβατώνας, Σουφλί, κλπ) δείχνουν ότι η έλλειψη ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών είναι η βασική αιτία των προβλημάτων. Δείχνουν ότι δεν πάρθηκαν καθόλου μέτρα μετά την προηγούμενη πλημμύρα, έστω να γίνουν κάποιες άμεσες παρεμβάσεις για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής.

Για ακόμα μια φορά κινδύνεψαν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στον Απαλό, κόπηκε η εθνική οδός στη μέση, διακόπηκε η κυκλοφορία, ακυρώθηκαν πτήσεις, πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα και κινδύνεψαν κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται η ανάγκη που έχει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για άμεσα μέτρα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας, κάτι το οποίο το ΚΚΕ έχει αναδείξει -και με πληθώρα σχετικών παρμβάσεων- στο Κοινοβούλιο.

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν θέλει να διαθέσει τους αναγκαίους πόρους ώστε να μελετηθούν, να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας της ΠΕ Έβρου. Έργα ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων, των δασών, του περιβάλλοντος, τα οποία όμως δεν αποδίδουν μεγάλα κέρδη στους επιχειρηματίες, που σταθερά στηρίζει και η σημερινή κυβέρνηση.

Ευθύνες, όμως, έχουν και οι κατά καιρούς τοπικές διοικήσεις (Περιφέρεια και Δήμοι), που υπόσχονται μεν τα έργα αυτά, όμως στη συνέχεια δεν διεκδικούν τα απαραίτητα κονδύλια. Την ίδια στιγμή αποδέχονται την απαράδεκτη κατάσταση στις υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας που είναι υποστελεχωμένες και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους κατοίκους της περιοχής.

Είναι εξοργιστικό την εποχή της τεράστιας και πολυδιαφημιζόμενης τεχνολογικής ανάπτυξης να πνίγονται άνθρωποι, να καταστρέφονται υποδομές, σπίτια, περιουσίες γιατί λείπει ο στοιχειώδης σχεδιασμός έργων.

Καλούμε το λαό να μην μένει με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας αποζημιώσεις και έργα, τα οποία κι όταν έρχονται είναι «σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών». Με αγώνα να διεκδικήσει τη ζωή του και όσα του ανήκουν.

  • Να γίνει άμεσα η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών που έχουν υποστεί οι λαϊκές περιουσίες και αυτές να αποζημιωθούν στο 100%.
  • Να γίνει διαγραφή τόκων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα χρεών σε εφορία, δήμο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος όλων των πληγέντων. Απαλλαγή από ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΝΦΙΑ, ΔΕΥΑ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ και δημοτικά τέλη. Αναστολή πλειστηριασμών, κατασχέσεων και κάθε είδους μέτρου αναγκαστικής είσπραξης.
  • Να γίνει άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών στις υποδομές με σύγχρονες προδιαγραφές.
  • Να δοθεί γενναία κρατική χρηματοδότηση για το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων θωράκισης της ΠΕ Έβρου, να γίνει ολοκληρωμένη διευθέτηση των χειμάρρων στο σύνολο της λεκάνης απορροής και να προχωρήσει η άμεση αποκατάσταση των ήδη προβληματικών δικτύων, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να βρεθούν οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις. Να επισπευστεί, επιτέλους, η υλοποίηση των αναγκαίων φραγμάτων Δερείου και Μάνθειας

ΑΘΗΝΑ 1/2/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Η Επιτροπή του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πυροσβέστη, για τον άδικο θάνατό του στην περιοχή του Απαλού Έβρου.

Ο άτυχος πυροσβέστης επιχειρούσε μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του να πλησιάσει με ένα πυροσβεστικό όχημα τύπου Unimog στον χώρο νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου της περιοχής, όπου είχαν εγκλωβιστεί λόγω της βροχόπτωσης 21 νήπια και 100 μαθητές, καθώς και οι εκπαιδευτικοί τους.

Το οδόστρωμα, όμως, από όπου επιχειρούσαν να προσεγγίσουν υπέστη καθίζηση από τα νερά χειμάρρου που δημιουργήθηκε εξ αιτίας της βροχόπτωσης. Κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του ο πυροσβέστης και οδηγός του οχήματος να περισυλλέξει τον ατομικό του εξοπλισμό, παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου συνέπεια της ολικής υποχώρησης του οδοστρώματος.

Ο  άδικος θάνατος του πυροσβέστη είναι η συνέχεια στον μακάβριο κατάλογο των θυμάτων από την έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και στην περιοχή του Νομού Έβρου.

ΑΘΗΝΑ 1/2/2021                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.