ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ” ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΙΑΣΟΝΑ ΜΠΑΝΤΙΟ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Σεπτεμβρίου 2021 by manos (seo)-admin

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε από τη Θεσσαλονίκη έναν απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων και παρουσίασε τους στόχους του για το επόμενο διάστημα. Πώς σχολιάζετε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ;

            “Όλα στους λίγους”, στις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό είναι με δυο λέξεις, το νόημα των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά και η απόδειξη ότι η “ανάπτυξη για όλους”, είναι μεγάλο παραμύθι. Ανάπτυξη, που θα ωφελήσει και τις μεγάλες επιχειρήσεις και το λαό, ούτε υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει. Κερδισμένοι θα βγουν οι λίγοι, οι μεγάλοι όμιλοι, τόσο από τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών, όσο και από την επιδότηση της εργασίας, με πρόσβαση σε πιο φτηνή εργατική δύναμη, αλλά και από τις άλλες διευκολύνσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Όσο για την κοροϊδία των δήθεν παροχών, αυτές ούτε στο ελάχιστο δεν μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες απώλειες στο εργατικό-λαϊκό εισόδημα από τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, τους άδικους φόρους, τις ανατιμήσεις, την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών. Για να μην πληρώνει ο λαός μονίμως τα “σπασμένα” μία επιλογή έχει: Να δυναμώσει τον αγώνα για αξιοπρεπές εισόδημα και μισθούς, σταθερή δουλειά για όλους, σύγχρονη δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, να ανοίξει την προοπτική μιας ανάπτυξης με επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Παρά το πρόγραμμα εμβολιασμών η πανδημία φαίνεται πως θα δοκιμάσει για άλλη μια χρονιά την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Πώς βλέπετε την πορεία της πανδημίας; Ποια είναι η θέση σας σε σχέση με τους εμβολιασμούς και την υποχρεωτικότητα τους σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους;

Η εξέλιξη της πανδημίας αποδεικνύει τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής που βάζει στη ζυγαριά του κόστους–οφέλους τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αυτός είναι ο λόγος που, δυο χρόνια μετά, η ανάγκη θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές, παραμένουν κενό γράμμα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση βάζει μπροστά τα σχέδια για το νέο ΕΣΥ, ετοιμάζεται να κλείσει νοσοκομεία και κλινικές, κλιμακώνοντας την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης, που μας έφερε έως εδώ.

Το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, η κυβέρνηση το μετατρέπει σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για γενικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, το οποίο όμως απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις: Εξαντλητική ενημέρωση του πληθυσμού, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και άλλα.

 

            Η κρισιακή κατάσταση της πανδημίας έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Ποια είναι η παρέμβαση σας σε αυτό το πεδίο, περιμένετε αυτή η συνθήκη να προσδώσει πολιτικά οφέλη στο ΚΚΕ;

            Η δυσαρέσκεια είναι δικαιολογημένη, γιατί και η αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας απ’ την κυβέρνηση είναι προκλητική και εξόφθαλμη. Μέρος αυτής της διαχείρισης είναι οι γνωστές  παλινωδίες, η λογική “δύο μέτρα και δύο σταθμά”.

Για παράδειγμα την ώρα που τα σχολεία ανοίγουν με μεγάλα κενά ασφαλείας, την ίδια ώρα όλη η συζήτηση μένει μόνο -και όχι τυχαία- στην υποχρεωτικότητα ή μη του εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς. Την ώρα που γίνεται τόσος ντόρος για τον διαχωρισμό των πελατών στην εστίαση, την ίδια ώρα όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα συνωστίζονται στα Μέσα Μεταφοράς. Όλα αυτά υπονομεύουν τον εμβολιασμό και αποπροσανατολίζουν από την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το κρίσιμο, λοιπόν, είναι αυτή η δυσαρέσκεια να μην εγκλωβιστεί σε κάλπικα δίπολα τύπου “εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι” ή σε ανορθολογικές θεωρίες. Κάτι τέτοιο θα ήταν βολικό για την κυβέρνηση. Αντίθετα, θα πρέπει να μετατραπεί σε αγώνα για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της υγείας, αλλά και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, που καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις για το σήμερα και το αύριο.

            Βρεθήκατε και εσείς στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ποια είναι η οπτική σας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη; Πώς βλέπετε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αυτή;

            Η τραγική καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του κεντρικής γραμμής του Μετρό, η προώθηση της -λανθασμένης κατά τη γνώμη μας- απόσπασης των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου, οι αναβολές στις απαραίτητες επεκτάσεις, η πολύ άσχημη κατάσταση στον ΟΑΣΘ, η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού, με τις αναμενόμενες μεγάλες αυξήσεις στα διόδια, τα διαχρονικά προβλήματα στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και η επιλογή της μεθόδου ΣΔΙΤ για την υλοποίηση του flyover, έχουν τη σφραγίδα διαδοχικών κυβερνήσεων, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και επιβαρύνουν άμεσα και έμμεσα τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, την ποιότητα ζωής του λαού.

Ταυτόχρονα, για άλλη μια χρονιά μένουν “εκτός ατζέντας” ανακοινώσεων ΔΕΘ, απαραίτητα έργα και υποδομές για την περιοχή, όπως η ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική, αντιπυρική, αντισεισμική προστασία, ένα πρόγραμμα ανάπτυξης σχολικής και φοιτητικής στέγης, με βάση τις μεγάλες ανάγκες, η προστασία από τη βιομηχανική ρύπανση και δυσοσμία, με εμβληματικό παράδειγμα την κατάσταση στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η αναβάθμιση των υφιστάμενων και η ανάπτυξη νέων ελεύθερων χώρων πρασίνου και πάρκων. Όλα αυτά, βέβαια, βρίσκονται στο επίκεντρο των παρεμβάσεων και δράσεων του Κόμματός μας.

            Δεν θα μπορούσα να μη σας ρωτήσω για τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Σας τίμησε με την φιλία του και την συντροφική σας σχέση. Έχοντας πλέον μια μικρή χρονική απόσταση από τον θάνατό του, πώς αποτιμάτε την παρουσία του στη σύγχρονη ιστορία του τόπου;

Δημιουργός ενός επαναστατικού έργου πρωτοπορίας στη μουσική, δεμένο άρρηκτα με τους αγώνες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού, όλων των λαών του κόσμου.

Η ιστορική παρουσία του στο μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα και στο πρώτο μέρος του 21ου, δεν σημαδεύτηκε από τα επιμέρους, τα μικρά και τις “λεπτομέρειες”, αλλά από τα “μεγάλα μεγέθη”, που δεν είναι άλλα από τη βαθιά πίστη ότι τελικά “θ’ ανθρωπέψει ο άνθρωπος”, ότι ο καπιταλισμός δεν είναι το μέλλον, αλλά μόνο το παρόν και το παρελθόν και ότι θα ανατείλει ο κόκκινος ήλιος της νέας κομμουνιστικής κοινωνίας.

Γι’ αυτό και ζήτησε να φύγει απ’ αυτή τη ζωή ως κομμουνιστής, απαιτώντας απ’ όλους να σεβαστούν αυτή του την θέληση και επιθυμία.

Παρεμβάσεις του Ν. Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στον τ/σ ΑΝΤ1: Οι ομιλίες στη ΔΕΘ ανέδειξαν τη σύμπλευση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό που προκύπτει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η σύμπλευσή» τους, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σχολιάζοντας την παρουσία του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», υπογράμμισε πως στις ομιλίες τους στη Θεσσαλονίκη δεν αμφισβήτησε κανείς τους αυτή την πολιτική, η οποία θυσιάζει στο βωμό των μονοπωλίων την ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών. Δεν αμφισβητήθηκε η πολιτική της ΕΕ και η στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης για μεγαλύτερη εμπλοκή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

«Όταν δεν αμφισβητείς αυτές τις πολιτικές, μοιράζεις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, κάλπικες υποσχέσεις για το λαό, καταφεύγεις σε εμπόριο ελπίδων» είπε, υπενθυμίζοντας πως το ίδιο είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν με τις υποσχέσεις που έδωσε από τη Θεσσαλονίκη.

Σε σχέση με την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ στα άλλα κόμματα για «προοδευτική» διακυβέρνηση, ο Ν. Καραθανασόπουλος θύμισε πως τα ίδια έλεγε το 2014, όμως έκανε κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα ακροδεξιό κόμμα. «Πέρα από αυτό, το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο: Δεν πρόκειται να στηρίξει μια κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτού του συστήματος», σημείωσε. «Η πρόσκληση την οποία έκανε ο κ. Τσίπρας απευθύνεται στη ΝΔ, στην κ. Γεννηματά και στα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου», πρόσθεσε.

«Μεσσίες δεν υπάρχουν», ξεκαθάρισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, επισημαίνοντας πως αυτό που έχει δείξει και η εμπειρία των πρόσφατων καταστροφών είναι ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό». Γι’ αυτό «πρέπει να οργανώσει την πάλη του και να περάσει στην αντεπίθεση, διεκδικώντας όλα αυτά που του ανήκουν».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Παρά την προσπάθεια να εμφανιστούν με αγεφύρωτες διαφορές και να ενισχύσουν τα γνωστά ψεύτικα διλήμματα κι εκλογικά δίπολα, η ουσία των παρεμβάσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, αποδεικνύει ότι κινούνται στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής που καθορίζει όλες τις πτυχές της ζωής του λαού και της νεολαίας.

Το πρόγραμμά τους είναι γραμμένο με βάση τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, το νέο υπερμνημόνιο σε βάρος των λαών. Είναι γραμμένο με βάση τους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, ειδικά την πολιτική της λεγόμενης “πράσινης-ψηφιακής μετάβασης”, που απ’ τη μια προσθέτει νέα βάρη στους εργαζόμενους, όπως η ακρίβεια, απ’ την άλλη φέρνει νέα προνόμια για προχωρήσουν οι “πράσινες μπίζνες”. Είναι γραμμένο με βάση το στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, που σηματοδοτεί την εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, με αποκορύφωμα τη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις, που συνδιαμόρφωσαν. Ειδικά για το τελευταίο αυτό ζήτημα εκφράστηκε πλήρης ταύτιση.

Αυτό το πρόγραμμα, η μεν ΝΔ το προωθεί περισσότερο με το “μαστίγιο” και την πυγμή, ο δε ΣΥΡΙΖΑ με το “καρότο” και την καλλιέργεια νέων ψευδαισθήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας ανέσυρε το χρεοκοπημένο σύνθημα “η Ευρώπη αλλάζει”, συνδέοντάς το με την πιθανή επικράτηση στη Γερμανία του πιο “αμαρτωλού” κόμματος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Οι όποιες “παροχές” υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “στάχτη στα μάτια”. Για παράδειγμα, η αύξηση του κατώτατου μισθού συνυπάρχει με τη διατήρηση του αντεργατικού οπλοστασίου, ειδικά του νόμου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, που κατοχυρώνει το δικαίωμα του εκάστοτε υπουργού εργασίας να καθορίζει τον κατώτατο μισθό, αλλά κι αυτών που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Η “μείωση της φορολογίας” γίνεται με αναστολή κάποιων φόρων, ενώ την ίδια στιγμή δεν αμφισβητείται στο ελάχιστο η φορολογική ελάφρυνση του κεφαλαίου, γεγονός που θα οδηγήσει από άλλο δρόμο στην επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Τα μέτρα για την υγεία συνυπάρχουν με τη δήλωση προσήλωσης στις συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα, τη στιγμή που η πανδημία απέδειξε ότι ο ιδιωτικός-επιχειρηματικός τομέας λειτουργεί σε βάρος της υγείας του λαού.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση μέσα από ένα “επεκτατικό μείγμα”, ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη που να ωφελεί ταυτόχρονα το κεφαλαίο και τους εργαζομένους. Η “ανάπτυξη για όλους” του κ. Μητσοτάκη είναι το άλλο όνομα της “νέας αρχής” και της “συμπεριληπτικής ανάπτυξης” του κ. Τσίπρα. Και όλα αυτά τη στιγμή που η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις αποτελούν μια ακόμη απόδειξη για το ότι οι νόμοι της καπιταλιστικής οικονομίας κι αγοράς λειτουργούν πάντα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Ο λαός έχει πλέον συγκεντρώσει πλούσια πείρα για να απορρίψει όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις που εμφανίζονται με νέο περιτύλιγμα. Ο δε μύθος της “προοδευτικής διακυβέρνησης” έχει χρεοκοπήσει σ’ όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αποδείχθηκε ότι καμία αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να βγει έξω από τις ράγες που καθορίζει η ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας, η στρατηγική της ΕΕ κι η εξουσία του κεφαλαίου. Η διέξοδος για τα λαϊκά συμφέροντα δεν βρίσκεται στην αναμονή λύσεων “απ’ τα πάνω” ή σε μια κυβερνητική εναλλαγή, αλλά στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να βάλει ο ίδιος ο λαός τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να ακυρώσει αντεργατικούς νόμους και σχεδιασμούς, να επιβάλλει το δρόμο που υπηρετεί πραγματικά όλες τις σύγχρονες ανάγκες του.

 

ΑΘΗΝΑ 20/09/2021                                               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δελτίο Τύπου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που νομιμοποιεί τις αντεργατικές κατευθύνσεις σε βάρος των εργαζομένων στις ταχυμεταφορές

Η απόφαση της επιχείρησης-διαδικτυακής πλατφόρμας «e-food» να μετατρέψει τους εργαζόμενους της σε «συνεργάτες»-αυτοαπασχολούμενους μέσω αμοιβής «με το κομμάτι» ώστε να απαλλαγεί από τις εργοδοτικές της υποχρεώσεις και να αφαιρέσει και τα πιο στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που έχουν, αποτελεί εφαρμογή στην πράξη του αντεργατικού εκτρώματος της κυβέρνησης της ΝΔ, του νόμου Χατζηδάκη.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα ταξικά σωματεία τους οργανώνουν την αντίδραση και την πάλη τους ενάντια στην προκλητική απόφαση της «e-food», η ΝΔ προωθεί την εφαρμογή του «νόμου Χατζηδάκη», στον οποίο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, κι Ελληνική Λύση, στα λόγια εναντιώθηκαν ωστόσο ψήφισαν έως και το 50% των διατάξεών του, στο όνομα των δήθεν «βέλτιστων πρακτικών» της ΕΕ. Στην τελευταία Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και της «Ελληνικής Λύσης» προχώρησαν  ένα βήμα παραπάνω και ψήφισαν  την έκθεση με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Δίκαιες συνθήκες εργασίας, δικαιώματα και κοινωνική προστασία των εργαζομένων στις πλατφόρμες – Νέες μορφές απασχόλησης που συνδέονται με την ψηφιακή ανάπτυξη». Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές, μόνο αυτοί του ΚΚΕ καταψήφισαν την έκθεση αποκαλύπτοντας το αντεργατικό της περιεχόμενο.

Η έκθεση αυτή στο κρίσιμο ζήτημα για τον χαρακτηρισμό της σχέσης εργασίας των απασχολούμενων στις πλατφόρμες, τοποθετείται προκλητικά με στόχο να διαιωνίσει το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς «εργασιακής γαλέρας». Στέκεται απέναντι από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, με την πλευρά των εργοδοτών. Γι’ αυτό αναφέρει ότι το όριο μεταξύ των εννοιών «εργαζόμενος» και «αυτοαπασχολούμενος» «είναι ενίοτε ασαφές για τις νέες μορφές εργασίας…». Θεωρεί ότι κάθε λύση πρέπει «να σέβεται το καθεστώς των εργαζομένων σε πλατφόρμα που είναι πραγματικά αυτοαπασχολούμενοι». Για τους εργαζόμενους επίσης θέτει ως προϋπόθεση να αμφισβητήσουν οι ίδιοι «τον χαρακτηρισμό του καθεστώτος απασχόλησής τους» έτσι ώστε να υποχρεωθεί ο εργοδότης να αποδείξει το αντίθετο. Στην πραγματικότητα δηλαδή διατηρεί την εργασιακή γαλέρα και στέλνει τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν το δίκιο τους στα δικαστήρια, που κάτω από την εργοδοτική τρομοκρατία και τους εκβιασμούς είναι αδύνατο να το κάνουν. Γι’ αυτό και «τονίζει» ότι η απόδειξη «μιας σχέσης εργασίας δεν πρέπει να οδηγεί στον αυτόματο χαρακτηρισμό όλων των εργαζομένων σε πλατφόρμα ως μισθωτών εργαζομένων». Όσο για τα  συνδικαλιστικά δικαιώματά τους αυτό που προτείνει είναι «συνεταιριστικές νομικές μορφές», οι οποίες «θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για την οργάνωση της εργασίας πλατφόρμας…».

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στα αστικά κόμματα που υλοποιούν αυτή την αντεργατική στρατηγική. Όσο για την ΕΕ, αποδεικνύεται ξανά ότι είναι αντίπαλος των εργαζομένων. Καθοδηγεί και συντονίζει την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων. Μοναδική διέξοδος για τους εργαζόμενους είναι η πάλη μέσα από τα συνδικάτα τους, για να μείνουν οι νόμοι – εκτρώματα κι οι αντεργατικές κατευθύνσεις της ΕΕ στα χαρτιά, για την διεκδίκηση και κατοχύρωση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους, σε αντιπαράθεση με την ΕΕ, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν.

20/09/2021                         Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.