ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ALPHA (ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 19:20)


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 11 Ιανουαρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη απόψε Τρίτη 11 Ιανουαρίου και ώρα 19:20 στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, DAVID MARIA SASSOLI

Είμαι συγκλονισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του συναδέλφου και αγαπητού φίλου David Sassoli. Η Ευρώπη χάνει έναν γενναίο υπέρμαχο των αξιών της, που τίμησε με την παρουσία του τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πάντα στο πλευρό της πατρίδας μας, έδωσε αγώνα για την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια των λαών της Ευρώπης.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

AΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΣΟΥΝ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Με ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Μουλκιώτης, Ανδρέας Πουλάς, Μπουρχάν Μπαράν και Γιώργος Φραγγίδης, ζητούν να δοθεί άμεση λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και να θεσπιστεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς εργαζόμενους των οποίων τα τέκνα νοσούν με κορωνοϊό.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι την ώρα κατά την οποία «15.000 παιδιά έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό από τα self-test που έκαναν για να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες στις 10 Ιανουαρίου 2022» και «την επόμενη μέρα, στον δεύτερο μαζικό οριζόντιο έλεγχο για κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία, βρέθηκαν θετικά άλλα 9.688 self-test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς», η Κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει την δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς παιδιών που νοσούν με κορωνοϊό, κάτι το οποίο ενέχει σοβαρότατο κίνδυνο ακραίας διασποράς του ιού.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η άδεια ειδικού σκοπού, η οποία θεσπίστηκε με το άρθρο 4 της ΠΝΠ της 11/3/2020 και κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Νόμου 4682/2020, αφορούσε σε εργαζόμενους γονείς παιδιών που είναι εγγεγραμμένα σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ή φοιτούν σε σχολικές μονάδες υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή μέχρι και το Γυμνάσιο) ή φοιτούν σε ειδικά σχολεία η σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, καθώς και σε εργαζόμενους γονείς ατόμων με αναπηρία, οι οποίοι δικαιούνται να λάβουν την εν λόγω ειδική άδεια σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας, καθώς και αναστολής της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας μονάδων/δομών παροχής φροντίδας ή εκπαίδευσης, ή/και τμημάτων αυτών στο πλαίσιο αντιμετώπισης και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά και ενώ η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία του κορωνοϊού η κυβέρνηση αποφάσισε τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά.

Επειδή πάνω από 15.000 παιδιά έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό από τα self test που έκαναν για να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες στις 10 Ιανουαρίου 2022, ενώ, την επόμενη μέρα, στον δεύτερο μαζικό οριζόντιο έλεγχο για κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία, βρέθηκαν θετικά άλλα 9.688 self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς,

Επειδή, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων επτά ημερών (Worldometers), η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού και στην έκτη θέση σε θανάτους,

Επειδή η μη πρόβλεψη άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς με παιδιά που νοσούν με κορωνοϊό ενέχει σοβαρό κίνδυνο ακραίας διασποράς του ιού, αφού οι ίδιοι ενδέχεται να συνεχίσουν να πάνε κανονικά στην εργασία τους,

Επειδή για την προστασία των παιδιών που νοσούν αλλά και της δημόσιας υγείας είναι απαραίτητη η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς τους,

Επειδή η τηλεργασία καλύπτει μόνο ένα ποσοστό του συνόλου των εργαζομένων της χώρας,

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Τι πρόνοια λαμβάνετε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των εργαζομένων, των οποίων τα παιδιά διαπιστώνεται ότι νοσούν με κορωνοϊό, σε σχέση με την κατ’ οίκον μέριμνά τους;
Προτίθεστε να προβείτε σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να θεσμοθετήσετε τη δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς εργαζόμενους τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, των οποίων τα τέκνα νοσούν με κορωνοϊό, όπου δεν είναι εφικτή η εφαρμογή της τηλεργασίας;»

ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;

Το Υπουργείο Παιδείας αγνόησε συστηματικά τις προτάσεις των πανεπιστημιακών, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους για τη λήψη μέτρων επαρκούς πρόληψης και κατάλληλης προστασίας της πανεπιστημιακής κοινότητας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το πανεπιστημιακό εξάμηνο και η υγεία φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων.

Πέραν της αδιαφορίας, όμως, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παρεμβαίνει-ως μη όφειλε- σε θέματα αυτοδιοίκητου των Α.Ε.Ι., υποδεικνύοντας ακόμα και τις μεθόδους διδασκαλίας και εξετάσεων την περίοδο της πανδημίας. Η μέχρι τώρα υπεύθυνη στάση των πανεπιστημιακών έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας και με τη χρήση μεθόδων εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας, όταν και εφόσον απαιτήθηκε.

Ας δείξει λοιπόν η κυβέρνηση εμπιστοσύνη στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στις συλλογικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Εκτός, αν θεωρεί το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ δική της αρμοδιότητα.

Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ “ΒΑΒΕΛ” ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Σήμερα δύο υπουργοί της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή και σε παράλληλες συνεντεύξεις, διέψευσαν ο ένας τον άλλον. Ο μεν κύριος Πέτσας από το ραδιόφωνο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην επιβολή προστίμου για ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ ο κ. Οικονόμου από την τηλεόραση δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα δοθεί παράταση. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση προκαλεί σύγχυση και ανασφάλεια στους πολίτες. Ας συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους. Η υπουργική “Βαβέλ” υπονομεύει σοβαρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα και βλάπτει τη δημόσια υγεία.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ, ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Τα απαράδεκτα περιστατικά βίας εναντίον του πανεπιστημιακού προσωπικού καταδεικνύουν το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης στα ΑΕΙ, καθώς επιβεβαιώνουν την αδυναμία εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν με τυμπανοκρουσίες και καθημερινά αποδεικνύονται ατελή και αναποτελεσματικά. Το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την ασφάλεια των ΑΕΙ, τη μόνη εφικτή και ρεαλιστική επιλογή.

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.