Συνελήφθη ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΡΕΘΥΜΝΟ
Συνελήφθη ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών Συνελήφθη, χθές (14.03.2022) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

 

Ειδικότερα από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, χθές (14.03.2022) διενεργήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό.

 

Κατά την διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στα Χανιά

  Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και δράσεων που εφαρμόζονται σε αυτό το πεδίο

 Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν 10 γραμμάρια κοκαΐνης, 8 γραμμάρια ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ   

 Επιπλέον, κατασχέθηκαν επτά (7) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, και κινητά τηλέφωνα  

 Συνελήφθησαν σήμερα (15.03.2022) το πρωί στα Χανιά, τρεις (3) ημεδαποί (2 γυναίκες και άνδρας) κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα  και την  κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με ένα ακόμα ημεδαπό τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προέβαιναν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα Χανιά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα (15.03.2022) το πρωί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των Δήμων Χανίων και Ηρακλείου στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Χανίων, Ρεθύμνης και Ηρακλείου, καθώς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων .

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και  αυτοκίνητα  των ημεδαπών βρεθήκαν και κατασχεθήκαν:

  • 9,8 γραμμάρια κοκαΐνης
  • 8 γραμμάρια ηρωίνης
  • Το χρηματικό ποσό των 2050 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • κινητά τηλέφωνα

 

Επίσης κατασχεθήκαν επτά (7) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά διακεκριμένες κλοπές σε οικίες, σε περιοχές της Κρήτης

Συνελήφθησαν, τέσσερεις (4) ημεδαποί και ταυτοποιήθηκε (ένας) 1 ακόμα ημεδαπός ενώ εξιχνιάσθηκαν συνολικά δέκα έξι (16) περιπτώσεις  κλοπών -διαρρήξεων

Προηγήθηκε εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα ενώ για τις συλλήψεις οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση   τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές  συσκευές, η συνολική χρηματική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (96.000) ευρώ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην διάπραξη διακεκριμένων κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης

Σημειώνεται ότι η εξάρθρωση της είναι αποτέλεσμα, συστηματικής και εξειδικευμένης – λόγω του αντικειμένου – αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.  

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα  (15.03.2022),σε Χανιά και Ηράκλειο από αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Χανίων και Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερεις ημεδαποί ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμα ημεδαπού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Κατά την πρόοδο – εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τη σύνθεση, τα χαρακτηριστικά, τη μεθοδολογία δράσης και τις παράνομες δραστηριότητες της ανωτέρω ομάδας στην οποία συμμετείχαν ενεργά οι προαναφερόμενοι ημεδαποί.

Ειδικότερα, από την εξειδικευμένη και συνδυαστική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2021 είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι (16) κλοπές-διαρρήξεις (14 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Κρήτης .

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (96.650) ευρώ.

 Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

11

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.