Συνελήφθη, ημεδαπή για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Φορολογίας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

 Κατασχέθηκαν σχεδόν 6,5 κιλά καπνικών προϊόντων (ναργιλέ)

 Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του παράνομου εμπορίου, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε την 29.10.2020 συντονισμένη επιχείρηση, στο Ηράκλειο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής/ Β΄ Υποδιεύθυνση, Τμήμα Η΄ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης. Επίσης είχε συνδράμει το 4ο Τμήμα Κ.Ο.Ε. Ηρακλείου Κρήτης ΕΛ.Υ.Τ Αττικής της Α.Α.Δ.Ε..

Κατά τη διάρκεια αυτής, συνελήφθη  ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Φορολογίας.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους που κατέχει και χρησιμοποιεί η ημεδαπή, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 104 συσκευασίες με καπνικά προϊόντα ναργιλέ,  οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, συνολικού βάρους 6 κιλών και 400 γραμμαρίων. Επιπλέον, κατασχέθηκαν είκοσι τρεις (23) ένσημες ταινίες ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Συνελήφθησαν, είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών στον Αερολιμένα Ηρακλείου

 Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Γαλλία και τη Γερμανία

Συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα από την 26.10.2020 έως και 01.11.2020 στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου, είκοσι τέσσερις αλλοδαποί (15 άνδρες και 9 γυναίκες), κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, οι ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γαλλία και τη Γερμανία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

 

Συνελήφθη, ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων, στο Ηράκλειο

Κατασχέθηκε πολεμικό τυφέκιο τύπου kalashnikov και 64 φυσίγγια

 Συνελήφθη την 30.10.2020 σε περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα την 30.10.2020 από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής/ Β΄ Υποδιεύθυνση, Τμήμα Η΄ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης και με τη συνδρομή του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία και σε αποθηκευτικούς και λοιπούς χώρους που διατηρεί ο ημεδαπός.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε πολεμικό τυφέκιο τύπου kalashnikov και εξήντα τέσσερα (64) φυσίγγια και συνελήφθη ο ημεδαπός.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.