Συνελήφθη, αλλοδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα


0
(0)

Κατασχέθηκαν 221 πακέτα τσιγάρων και 1 συσκευασία καπνούΣυνελήφθη, σήμερα (14.07.2021) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων σήμερα (14.07.2021) το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση, όπου εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος ο ανωτέρω αλλοδαπός.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 221 πακέτα τσιγάρων και 1 πακέτο καπνού τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ανωτέρω ποσότητα τσιγάρων και καπνού κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συνελήφθη, αλλοδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών Συνελήφθη, σήμερα (14.07.2021) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

 

Ειδικότερα, σήμερα (14.07.2021) το πρωί, από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον αλλοδαπό, κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

 

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Παραχώρηση των «κελιών των μελλοθανάτων» για δημιουργία Μουσείου, στο Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων

Σε μια σημαντική απόφαση, σπουδαίας ιστορικής σημασίας, προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η Γενική Γραμματέας, κυρία Σοφία Νικολάου, ενέκρινε την πρόταση του συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης Αγιάς Χανίων για την παραχώρηση των «κελιών των μελλοθανάτων» προκειμένου να αναδειχθoύν σε χώρο ιστορικής μνήμης μέσω της δημιουργίας Μουσείου.

Παράλληλα, αποφάσισε την παραχώρηση μικρού αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας του Καταστήματος Κράτησης, στο οποίο εκτελούνταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, και είναι γνωστό με την ονομασία «Γολγοθάς», για την κατασκευή Ιερού Ναού, στη μνήμη των ηρώων που εκτελέστηκαν στην περιοχή.

Οι παραχωρήσεις έγιναν έπειτα από πρόταση της Εταιρείας Ίδρυσης και Διοίκησης του Μουσείου της Κρήτης, της Κατοχής και της Αντίστασης, με τη στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Αρχιεπισκόπου, Ειρηναίου σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Κ.Κ. Αγιάς.

Σκοπός των ενεργειών αυτών είναι η διαφύλαξη και διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η προβολή της πολιτιστικού πλούτου της Κρήτης και η ανάδειξη του συγκροτήματος όπου στεγάζεται το Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανιών σε ιστορικό, εθνικό διατηρητέο μνημείο διεθνούς βεληνεκούς.

Τα κελιά θα μπορέσουν να αναδειχθούν με τη δημιουργία ενός «ψηφιακού» Μουσείου, χωρίς δηλαδή αυτοπρόσωπη παρουσία επισκεπτών για λόγους ασφαλείας, αλλά με τεχνολογικά μέσα κατόπιν ψηφιοποίησης της χώρου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οικοδομική αποκατάσταση του χώρου ώστε να ενισχυθεί η στατικότητά του, καθώς και η ανάδειξη συγκινητικών επιγραφών των μελλοθανάτων.

Λίγα λόγια για τα ιστορικά μνημεία

Τα «κελιά των μελλοθανάτων», 12 στο σύνολο, βρίσκονται στη βορειοανατολική πλευρά του Καταστήματος Κράτησης και διαχωρίζονται με μια μεσοτοιχία από το ζαχαροπλαστείο και τον φούρνο.

Ο χώρος ονομάστηκε «Κολαστήριο της Κρήτης» διότι εκεί φυλακίζονταν και βασανίζονταν, μέχρι να εκτελεστούν, οι αντιστασιακοί της περιόδου της Γερμανο-Ιταλικής κατοχής.

Σε δοκιμαστικές τομές που πραγματοποίησε η Εφορία Νεότερων Μνημείων Κρήτης, αποκαλύφθηκαν συγκινητικά χαράγματα και μηνύματα των μελλοθανάτων.

Σε παρακείμενο χώρο, ο οποίος ονομάστηκε «Γολγοθάς» γίνονταν οι εκτελέσεις των αντιστασιακών. Εκεί θα ανεγερθεί ο μικρός Ιερός Ναός προς τιμήν των νεκρών ηρώων της Κατοχής.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συνελήφθη, άμεσα ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή.

 

Εξιχνιάστηκε ακόμα υπόθεση απόπειρας κλοπής

Συνελήφθη άμεσα, χθες (14.07.2021) το απόγευμα στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή. Εξιχνιάστηκε ακόμα υπόθεση απόπειρας κλοπής.

Ειδικότερα, χθες (14.07.2021) το απόγευμα, ο ημεδαπός αφαίρεσε από επιχείρηση δύο (2) ψυκτικά μηχανήματα συνολικής χρηματικής αξίας 1000 ευρώ.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι χθές (14.07.2021) το απόγευμα ο ημεδαπός είχε διαπράξει ακόμα μία απόπειρα κλοπής σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, έγινε όμως αντιληπτός και αποχώρησε.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Εξιχνιάστηκε άμεσα απόπειρα ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν, τρείς (3) ημεδαποί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και τον τραυματισμό ημεδαπής γυναίκας στο Ηράκλειο

Επιπλέον αναζητούνται ακόμα δύο (2) ημεδαποί οι οποίοι και έχουν ταυτοποιηθεί και εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση

Συνελήφθησαν, σήμερα (15.07.2021), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου τρείς (3) ημεδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων σε βάρος δυο ημεδαπών (άντρα και γυναίκα).

Ειδικότερα, χθες (14.07.2021) το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου ένας εκ των συλληφθέντων πυροβόλησε τον ημεδαπό με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και η ημεδαπή γυναίκα.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου.

Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σήμερα (15.07.2021) οι ανωτέρω ημεδαποί και αναζητούνται ακόμα δύο ημεδαποί οι οποίοι εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιπλέον κατασχέθηκε ένα πιστόλι και γεμιστήρας.

Ο ημεδαπός και η ημεδαπή μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η αστυνομική έρευνα και προανάκριση, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι  συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *