Συνελήφθησαν 2 διακινητές μεταναστών στη Σητεία – Στη Μαλακάσα μεταφέρονται οι 46 μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Ζάκρο


Τελευταία ενημέρωση 2 εβδομάδες by manos (ceo)-admin

Στο Λιμεναρχείο Σητείας κρατούνται προσωρινά οι 46 μετανάστες που βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης με σκάφος κοντά στη Ζάκρο και ζήτησαν βοήθεια από τις ελληνικές αρχές.

Η επιχείρηση διάσωσης από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές ήταν επιτυχής και πλέον όλα τα άτομα κρατούνται προσωρινά ως παράνομα εισέλθοντες στη χώρα μετανάστες μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες καταγραφής και ανακρίσεων.

Ο Γιώργος Αϊλαμάκης, αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα πολιτικής προστασίας στη Σητεία, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην πόλη. Όπως λέει, και στα δύο περιστατικά που κλήθηκε να διαχειριστεί συνολικά η περιοχή, τα πράγματα έχουν κυλήσει πολύ ομαλά. Τόσο ο Δήμος όσο και οι εθελοντικές ομάδες του Ερυθρού Σταυρού, της ΕΔΕΑΚ, αλλά και η Εκκλησία, έχουν φροντίσει για να έχουν οι 46 άνθρωποι όλα τα βασικά για το διάστημα της παραμονής τους στην πόλη, ενώ από την πλευρά του το Λιμεναρχείο προχωρά τις διαδικασίες καταγραφής και ανακρίσεων.

Δύο άτομα, τουρκικής καταγωγής έχουν συλληφθεί ως διακινητές των μεταναστών

Ανάμεσα στους 46 υπάρχουν μικρά παιδιά αλλά και δύο βρέφη ενός μήνα τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και μεταχείριση την οποία, όπως και άλλοι, έχουν δεχθεί στο Νοσοκομείο της Σητείας.

Όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μαλακάσα, εκεί που βρίσκονται ήδη και οι 43 μετανάστες που είχαν εντοπιστεί πολύ πρόσφατα.

ΑΚΟΥΣΤΕ (ΕΔΩ)

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.