Συνελήφθησαν, έντεκα (11) ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα του Νόμου Περί παιγνίων και περί όπλων και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση ασθενειών


0
(0)

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 12.600  ευρώ

 Βεβαιώθηκαν παραβάσεις για παραβίαση  μέτρων  για την πρόληψη  και μετάδοση  ασθενειών 

 Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού

Συνελήφθησαν, χθες  (26.12.2021) το βράδυ στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, έντεκα (11) ημεδαποί κατηγορούμενοι για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικού σχεδιασμού που αφορά τη διενέργεια στοχευόμενων ελέγχων για την πάταξη του φαινομένου της διεξαγωγής τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων κατά την τρέχουσα εορταστική περίοδο και ελέγχου τήρησης των διατάξεων που αφορούν την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, χθες (26.12.2021) το βράδυ στο Ηρακλειο πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας καθώς και αστυνομικοί από το Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και Ηρακλείου καθώς και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκε ότι ημεδαπή ,ως προσωρινά υπεύθυνη της επιχείρησης, είχε επιτρέψει σε δέκα (10) άτομα και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, την συμμετοχή στη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου ‘ΚΥΒΟΙ-ΖΑΡΙΑ’ τα οποία και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 12.600  ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου και τρία ζεύγη  ζάρια.

Επίσης σε έρευνα στο όχημα ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Ακόμα, βεβαιώθηκαν  παραβάσεις για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση ασθενειών και του αντικαπνιστικού  νόμου.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ιδιόκτητη.

Κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Συνελήφθησαν εννέα  (9) ημεδαποί και δυο (2) αλλοδαποί  για τα κατά περίπτωση αδικήματα του Νόμου Περί Παιγνίων και περί ναρκωτικών ουσιών  

 Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ και μικροποσότητα κάνναβης

 Βεβαιώθηκαν παραβάσεις για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση ασθενειών 

 Συνελήφθησαν, σήμερα (27.12.2021) μεταμεσονύχτιες ώρες στο Ρέθυμνο , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης , εννέα (9) ημεδαποί και  δυο (2) αλλοδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διενέργειας και συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παίγνια και του  ν. περί ναρκωτικών.  

Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικού σχεδιασμού που αφορά τη διενέργεια στοχευόμενων ελέγχων για την πάταξη του φαινομένου της διεξαγωγής τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων κατά την τρέχουσα εορταστική περίοδο και ελέγχου τήρησης των διατάξεων που αφορούν την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης,σήμερα (27.12.2021) μεταμεσονύχτιες ώρες, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε μισθωμένη οικία σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια έρευνας παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία, διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός, ο οποίος είχε προβεί στην εκμίσθωση και διαχείριση της, είχε επιτρέψει σε δέκα (10) συνολικά άτομα τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου ΠΟΚΕΡ με συνομολόγηση χρηματικού στοιχήματος στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων εξακοσίων (3600) ευρώ, ως προερχόμενο ή προοριζόμενο για τη διενέργεια παράνομων και τυχερών παιγνίων.

Επιπλέον κατασχεθήκαν ως μέσα τέλεσης συνολικά πεντακόσιες ενενήντα τρεις (593) μάρκες πονταρίσματος, μία μάρκα με την ένδειξη «DEALER» και εννέα (9) τράπουλες.

Επίσης στην κατοχή ενός αλλοδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Ακόμα βεβαιώθηκαν  και παραβάσεις για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση ασθενειών.

Κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr