Συνεκπαίδευση Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κύπρου, νoτιοανατολικά της Κρήτης [εικόνες]


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 16 Νοεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Συνεκπαίδευση passex (Passing Exercise), με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, της Ελλάδας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κύπρου διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε κατά τη σύζευξη των συμμετεχουσών αεροναυτικών δυνάμεων στη διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα». Ειδικότερα, από την Ελλάδα συμμετείχαν η φρεγάτα «Σαλαμίς», η κανονιοφόρος «Πολεμιστής», το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Μπλέσσας» και ελικόπτερο της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, από την Αίγυπτο η φρεγάτα «Berness», το ελικοπτεροφόρο-αμφίβιο αποβατικό «Gamal Abdel Nasser», η κορβέτα «Portsaid», η πυραυλάκατος «ENS Fouad Zekry» και το περιπολικό «Abu Bakr Alseddeq» και από την Κύπρο το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης «Ιωαννίδης».

Κατά τη διάρκεια του passex, προστίθεται στην ανακοίνωση, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, προχωρητικοί ελιγμοί και γυμνάσια προστασίας πλατφόρμας εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Aπό την Ελλάδα συμμετείχαν η φρεγάτα «Σαλαμίς», η κανονιοφόρος «Πολεμιστής», το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Μπλέσσας».

Επίσης, εκτελέστηκαν γυμνάσια αντιαεροπορικού πολέμου με συμμετοχή τεσσάρων αεροσκαφών, δύο από την Ελλάδα και δύο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων, καθώς και στη βέλτιστη προετοιμασία τους για την άσκηση «Μέδουσα», καταλήγει η ανακοίνωση.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.