ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε την τακτική του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υδατοκαλλιεργειών (European Aquaculture Society -EAS),  στις 25-26 Φεβρουαρίου 2020.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Υδατοκαλλιεργειών (European Aquaculture Society – EAS) είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς που συνδέει την επιστήμη με τη βιομηχανία στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας (παραγωγή υδρόβιων ζώων). Στις ετήσιες συναντήσεις της συμμετέχουν περίπου 1500 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη αλλά και από όλο τον κόσμο.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιελάμβανε την έγκριση της οικονομικής έκθεσης για το 2019, την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της EAS, την επισκόπηση των πεπραγμένων του πρόσφατου Συνεδρίου για την Υδατοκαλλιέργεια στην Ευρώπη (2019 Βερολίνο), το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από την EAS, την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του συνεδρίου, την αξιολόγηση των προσφορών για την επικείμενη διάσκεψη του 2022 για την υδατοκαλλιέργεια κ.α.. Αξιολόγησε επίσης τον τρέχοντα σχεδιασμό για τη διάσκεψη του 2020 που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Cork της Ιρλανδίας.

Η EAS έχει σημειώσει σταθερή αύξηση των μελών της κατά την τελευταία δεκαετία και η ετήσια διάσκεψη για την υδατοκαλλιέργεια στην Ευρώπη (η οποία περιλαμβάνει 30 επιστημονικές συνεδρίες, τριήμερο εμπορική έκθεση, φόρουμ βιομηχανίας και καινοτομίας και ειδικές συνόδους για κοινοπραξίες σχεδίων της ΕΕ) έχει εξελιχθεί από Ευρωπαϊκή εκδήλωση σε μια Διεθνή εκδήλωση, η οποία το 2019 υποδέχθηκε 2700 συμμετέχοντες από 85 χώρες.

Επικεφαλής και αρμόδιος της διοργάνωσης είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών (ΙΘΑΒΒΥΚ) του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΕΚΕΘΕ), ο οποίος συμμετείχε και στη συνάντηση εκ μέρους του ΕΛΚΕΘΕ (mylonas@hcmr.gr, EAS web site www.aquaeas.eu          Aquaculture Europe event website www.aquaeas.org).

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.