Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 3 Νοεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Σας προσκαλούμε σε μεικτή συνεδρίαση (δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  04 Νοεμβρίου  2021 και ώρα 12:00, στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ – αίθουσα ΜΙΝΩΣ οδός Υγείας αριθμ. 2), σύμφωνα με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης, όπως ισχύει), είναι:

 Α. Ανακοινώσεις Προέδρου και Περιφερειάρχη

Β. Απάντηση σε Επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων :

Β1 Κοπάση Ελευθέριου με θέμα: ’ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΙΚΗ   ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ & ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ’’.

Β2 Λαϊκής Συσπείρωσης με θέμα: «Ευθύνες της περιφέρειας στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΚΑΠ, που ξεκληρίζει τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης».

Β3 Λαϊκής Συσπείρωσης με θέμα: «Ανυπαρξία στήριξης των κατοίκων και έλλειψης έργων και υποδομών στην βορειοδυτική ενότητα χωριών του δήμου Σητείας (Λάστρο, Σφάκα, Τουρλωτή, Μυρσίνη, Μέσα – Έξω Μουλιανά, Χαμέζι, Σκοπή) – ΠΕ Λασιθίου».

  1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.1    Έγκριση υπογραφής ΄΄Μνημονίου Συνεργασίας΄΄ με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) για την παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών για την εφαρμογή του εσωτερικού ελέγχου, σύμφωνα με την εισήγηση από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης & Οργάνωσης ΠΚ)

– (εισηγητής ο κ. Δοξαστάκης Ζαχαρίας  Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Οργάνωσης ΠΚ)

 

1.2    Εισαγωγή και εφαρμογή συστημάτων ποιότητας στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οργάνωσης Ποιότητας και Αποδοτικότητας Π.Κ.

– (εισηγητής ο κ. Δοξαστάκης Ζαχαρίας  Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Οργάνωσης ΠΚ)

 

1.3 Ψήφιση 4ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης οικονομικού έτους 2021, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού Π.Κ.

– (εισηγητής ο κ. Κακογιαννάκης Νικόλαος  Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών ΠΚ)

 

 

  1. ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

2.1  Έγκριση παράτασης προσωρινών  μέτρων (κλείσιμο οδού) και εκτροπή της κυκλοφορίας  στο τμήμα από διακλάδωση Καστέλλου έως Αρμένους της επαρχιακής οδού 3, με σκοπό την εκτέλεση  εργασιών στα πλαίσια του έργου : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ  ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΗΣ», Υποέργο (νέο): «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΗΛΙ – ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ρεθύμνου.

– (εισηγήτρια η κ. Λιονή Μαρία Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ρεθύμνου)

 

2.2  Έγκριση μελέτης κυκλοφοριακής ρύθμισης για εκτροπή κυκλοφορίας επί της ε.ο.1, στο τμήμα Πλάτανος – Σφηνάρι, πλησίον οικισμού Σφηναρίου, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Χανίων.

– (εισηγητής ο κ. Καλογερής Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων)

 

2.3  Έγκριση Μελέτης Κυκλοφοριακής Ρύθμισης για εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων, επί της επαρχιακής οδού Καντάνου – Τεμενίων, πλησίον του ορίου οικισμού Ραπανιανών, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Χανίων.

– (εισηγητής ο κ. Καλογερής Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων)

 

2.4  Έγκριση Μελέτης Κυκλοφοριακής Ρύθμισης για εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων, επί της Ε.Ο. 30 Κανδάνου – Τεμενίων, πλησίον Τεμενίων, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Χανίων.

– (εισηγητής ο κ. Καλογερής Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων)

 

2.5  Έγκριση Μελέτης Κυκλοφοριακής Ρύθμισης για εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων, επί της Ε.Ο. 27 Χανίων – Αλικιανού – Παλαιόχωρας, στη θέση “Χωστή”, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Χανίων.

– (εισηγητής ο κ. Καλογερής Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων)

 

 

  1. ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

3.1 Έγκριση παράτασης του Ευρωπαϊκού έργου MD.net Mediterranean Diet – When Brand Meets People – ∆ιατροφή στη Μεσόγειο – Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες», σύμφωνα με την σχετική εισήγηση.

– (εισηγητής ο κ Αλεξάκης Γεώργιος εντεταλμένος ΠΣ Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων.

 

 

  1. Επικύρωση απομαγνητοφωνημένων πρακτικών των αριθμ. 14/21-07-2021, 15/11-08-2021, 16/01-09-2021, 17/05-10-2021 και 18/05-10-2021 συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 170 παρ. 3 του Ν. 3852/2010.

(εισηγητής ο κ. Μπαριτάκης Παύλος, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου).

 

Παρατήρηση:

– Η είσοδος στη δια ζώσης συνεδρίαση επιτρέπεται αυστηρά μόνο στα μέλη και στους συμμετέχοντες του ΠΣ που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

– Παρακαλούνται μόνο οι σύμβουλοι οι οποίοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης να συμμετέχουν στη συνεδρίαση του ΠΣ μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ.

 

ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.