Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας


Τελευταία ενημέρωση 27 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Η μεικτή 12η Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη.

Κατά τις εργασίες της Επιτροπής, τα μέλη ενημερώθηκαν από στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού σχετικά με το υφιστάμενο πλαίσιο χωροθέτησης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), της αναθεώρησης του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ, αλλά και της ολοκλήρωσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης εντός του 2024.

Επίσης, κατά τη Συνεδρίαση, η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας εξέτασε και γνωμοδότησε θετικά, σύμφωνα με τους όρους των εισηγήσεων, στις ακόλουθες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων:

  1. Αντιμετώπιση Βραχοπτώσεων στο Φαράγγι του Κοτσιφού της ΕΟ4 του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της ΠΕ Ρεθύμνης, με φορέα υλοποίησης την Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΕ Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης.
  2. Δρόμος Έλος – Σημαντηριανά με διακλάδωση προς Πλοκαμιανά Νομού Χανίων στο Δήμο Κισσάμου ΠΕ Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης, με φορέα υλοποίησης την Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕ ΧΑΝΙΩΝ.
  3. Σταθμός Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής της εταιρίας “DIGEAAE” με κωδική ονομασία «ΑΞΟΣ 3006202» στη θέση ΄Κούλες’ πλησίον οικισμού Λιβάδα, Δήμου Μυλοποτάμου, ΠΕ Ρεθύμνου.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.