Συνεδρίαση για έκτακτα μέτρα στο Λασίθι για αποφυγή πυρκαγιών – Προειδοποίηση του 112 σε όλη την Κρήτη


0
(0)

Με την κατάσταση σε όλη τη χώρα να βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνο σημείο λόγω των πολλών και επικίνδυνων πυρκαγιών, αλλά και του καύσωνα που συνεχίζεται και δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας, η Κρήτη μπαίνει επίσης στο επίκεντρο με σκοπό να μην υπάρξουν προβλήματα σε τοπικό επίπεδο.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί η υπηρεσία του  112 έστειλε μήνυμα σε όλο το νησί προειδοποιώντας όλους τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, με δεδομένο πως όλη η Κρήτη είναι σε κατάσταση υψηλού κινδύνου.

Σε επίπεδο Λασιθίου ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γουλιδάκης, παρεμβαίνοντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως από χθες έχουν υπάρξει συζητήσεις με όλα τα αρμόδια όργανα πολιτικής προστασίας του νομού και κυρίως τα Πυροσβεστικά Τμήματα, ώστε όλοι να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα και με συντονισμένο τρόπο να μπορούν να δράσουν εφόσον χρειαστεί.

Παράλληλα όπως είπε, αυτή την ώρα, το πρωί της Τετάρτης γίνεται συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λασιθίου και του Αστυνομικού Διευθυντή με σκοπό να παρθούν ενδεχόμενα μέτρα στο νομό που θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το βασικό μέτρο υπό συζήτηση θα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητας, ενώ αργότερα εφόσον κριθεί από όλους ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για το ποιες περιοχές θα είναι αυτές.

Ο κ. Γουλιδάκης τόνισε πως η πυροπροστασία δεν αφορά μόνο τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, καλώντας τους πάντες να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, να αποφύγουν το επόμενο τριήμερο επικίνδυνες εξωτερικές εργασίες, αλλά και να είναι σε εγρήγορση τόσο για να ειδοποιήσουν άμεσα το 199 για οποιοδήποτε ύποπτο περιστατικό ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *