ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


0
(0)

Συνδιάσκεψη στελεχών Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής Δυτικής Ελλάδας

Οι περιφερειακές συνδιασκέψεις των στελεχών της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής συνεχίστηκαν χθες στην Δυτική Ελλάδα, ενισχύοντας με δυναμισμό, φρέσκιες ιδέες και ριζοσπαστικό τον κύκλο της πολιτικής διαβούλευσης μεταξύ των νέων ανθρώπων από περιοχές ολόκληρης της χώρας.

Με τη συμμετοχή 100 και πλέον νέων από την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα τα προβλήματα της σύγχρονης νεολαίας στο ειδεχθές πλαίσιο της οικονομικής, υγειονομικής και αξιακής κρίσης που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα καθώς και η παρουσίαση της δομής του νεοσύστατου δικτύου Νέας Γενιάς. Στον ανοιχτό διάλογο με τις νέες και τους νέους της Δυτικής Ελλάδα συμμετείχε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που με την τοποθέτηση της ανέδειξε την πολιτική προοδευτική ατζέντα που πρόκειται να διαμορφώσει το εγγύς μέλλον με αιχμή τον συνεχή αγώνα για μια καλύτερη Δημοκρατία, για μια αξιοπρεπή εργασία, για ένα ποιοτικότερο και συμπεριληπτικό σύστημα Δημόσιας Παιδείας, για ισχυρά δικαιώματα για όλους, για μια πολιτική περιβάλλοντος με χαρακτηριστικά διαγενεακής δικαιοσύνης. Στην συνδιάσκεψη έλαβε μέρος κι ο συντονιστής του δικτύου της Νέας Γενιάς Γιώργος Τσούμας, ο οποίος παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της οριζόντιας δομής του δικτύου που διαμορφώνεται και ενισχύεται καθημερινά, σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις και προσδιόρισε το αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο του Δικτύου Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία του επικεφαλής της επιμέρους ομάδας του δικτύου Γιώργου Μαντζαβά.

Η συζήτηση με τους νέους και τις νέες της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας ανέδειξε στο προσκήνιο τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητα τους και με αφορμή τη διαπίστωση αυτή σχολιάστηκε περαιτέρω η δυνατότητα εκπροσώπησης τους στις ομάδες των θεματικών δικτύων. Μέσα από τις τοποθετήσεις τους, τέλος, οι νέοι και οι νέες της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής επισήμαναν την ανάγκη να οργανωθεί περαιτέρω η επικοινωνία και η πολιτική δράση τους, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση, στην κοινωνική γείωση και στην ενίσχυση της διάδοσης του προοδευτικού σοσιαλιστικού μηνύματος του Κινήματος Αλλαγής με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και ακόμα πιο ηχηρή εκπροσώπηση των αιτημάτων, των αγωνιών και των αναγκών της νέας γενιάς στο προσκήνιο.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ, ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Πέμπτη το πρωί, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον αρμόδιο Βουλευτή για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καμίνη, την Βουλευτή της ΠΕ Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Μιχάλη Τολίκα και μέλη αυτής, θα επισκεφθεί τις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές του νομού Λαρίσης, προκειμένου να ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Παρέμβαση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στη Βουλή

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Θέλω να εκφράσω την συμπαράσταση μου στους κατοίκους της Ελασσόνας, της Λάρισας, της ευρύτερης περιοχής στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρώτα οι πλημμύρες, τώρα ο ισχυρός σεισμός και οι καταστροφές που επέφερε, εντείνουν τα προβλήματα της κρίσης που δημιουργεί η πανδημία.

Χρειάζονται άμεσα μέτρα.

Πρώτα για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών και τις αποζημιώσεις των πληγέντων, αλλά όπως λέγαμε και μετά τις πλημμύρες χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και για την στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην περιοχή.
Όχι άλλες καθυστερήσεις όπως με τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.
Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής είναι ήδη στις πληγείσες περιοχές.

Στεκόμαστε κοντά στους πληγέντες, αναλαμβάνουμε την δέσμευση να φέρουμε εδώ στην Βουλή όλες τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, για τα αναγκαία μέτρα που πρέπει το ταχύτερο να παρθούν.

Τέλος αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς στο Δαμάσι που βοήθησαν τους μαθητές να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το σχολείο τους που υπέστη σοβαρές ζημιές.

Για την Πανδημία

Ο Ελληνικός λαός βιώνει άλλη μια έξαρση τη πανδημίας.

Το τρίτο κύμα βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Παρά το γεγονός ότι είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα.

Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Για την υγεία, για την οικονομία, για τους εργαζόμενους.

Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και την αντοχή της οικονομίας.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε το σύνηθες διάγγελμα, άφησε τα δύσκολα στους άλλους.

Σήμερα στο μήνυμά του κρύφτηκε πίσω από τους εμβολιασμούς.

Όλα καλά, έτσι είπε, πάλι κάποιοι άλλοι φταίνε.

Φταίνε οι μεταλλάξεις και οι πολίτες που δεν συμμορφώθηκαν.

Τίποτα για τα λάθη και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης.

Τίποτα για τους συνωστισμούς στα ΜΜΜ, στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους.

Τίποτα για τους αυτοσχεδιασμούς τους, την πολιτική ακορντεόν και τα ημίμετρα του πανικού.

Βέβαια όταν μιλούν τώρα για έξυπνα μέτρα, που εμείς δεν τα είδαμε, μία από τα ίδια είδαμε, ομολογούν την αποτυχία.

Όσον αφορά τις εξαγγελίες απίστευτης προχειρότητας και ελαφρότητας για τα SMS τι να πει κανείς. Θα πρέπει να στέλνουμε SMS με GPS και χρονόμετρο!

Η ανασφάλεια κυριαρχεί. Η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ και τώρα τα Δημόσια Νοσοκομεία έφθασαν στα όρια τους.

Ο Υπουργός ομολόγησε ότι είναι στο βαθύ κόκκινο.

Ποιος όμως τα άφησε να φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Ακούσαμε πολλά μπράβο για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, όλη αυτή την περίοδο αλλά ούτε οι απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις έγιναν, ούτε εντάχθηκαν οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ευτυχώς που έγιναν οι δωρεές για κρεβάτια ΜΕΘ.

Όμως φαίνεται και αυτά εξαντλούνται.

Η Κυβέρνηση επιμένει σε λύσεις-μπαλώματα.

Κλείνει υφιστάμενες κλινικές για την περίθαλψη ασθενών με σοβαρά νοσήματα, για να ¨εξοικονομήσει» κλίνες covid.

Αγνοεί ότι οι ειδικοί γιατροί του ΕΣΥ δεν φθάνουν για να καλύψουν την μετατροπή εκατοντάδων κλινών σε παθολογικές αναπνευστικές εν μία νυκτί.

Υπάρχει επιτακτική ανάγκη ειδικών.

Η Κυβέρνηση κινείται στα χνάρια της Θεσσαλονίκης.

Αφήνει πολλούς πολίτες έρμαια στην εκμετάλλευση από τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Δεν έχει κανένα σχέδιο για την κινητοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Λεκανοπέδιο.

Τι θα έπρεπε να κάνει;

Να επιτάξει κρεβάτια ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές, όπως εδώ και τόσους μήνες έχουμε ζητήσει. Αυτά που ανακοίνωσαν χθες είναι τόσο λίγα, τόσο αργά.

Και όσο αφορά τον ιό είμαστε στο κόκκινο και όσο αφορά τους ασθενείς με σοβαρές ασθένειες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Χειρουργεία και θεραπείες απαραίτητες για τη ζωή των ασθενών αναβάλλονται σε όλη την Ελλάδα. Όπως και καθοριστικές εξετάσεις.

Το πρόβλημα το επόμενο διάστημα θα είναι τεράστιο, ιδιαίτερα με τους καρκινοπαθείς.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Δεν αρκούν και δεν πείθουν τους πολίτες ο αυτοσχεδιασμός και τα ημίμετρα παντού.

Ας μιλήσουμε ανοιχτά. Τίποτε δεν έχει τελειώσει.

Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

Έχουμε ανηφόρα μπροστά μας, ιδιαίτερα όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η διαδικασία του εμβολιασμού του πληθυσμού θα χρειασθεί μήνες για να ολοκληρωθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για 1 εκ. εμβολιασμούς. Όμως μόνο 339.000 ως προχθές, αφορούσαν και την 2η δόση που παρέχει την πλήρη ασφάλεια. Δηλαδή πολύ μικρό κομμάτι του πληθυσμού.

Ανοίγω εδώ μια παρένθεση.

Δεν παραγνωρίζω τις προσπάθειες που γίνονται. Αλλά θέλω να τονίσω την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες αυτές με πλήρη διαφάνεια και με ιδιαίτερο βάρος για τις ευπαθείς ομάδες , τους καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικούς.

Είναι απεχθείς και προσβλητικές για τους πολίτες, οι εκτός σειράς εμβολιασμοί γαλάζιων αυτοδιοικητικών στελεχών στην Ρόδο, στην Θεσσαλονίκη, στην Καλλιθέα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντίληψης του κράτους-λάφυρου που προωθεί το Μαξίμου και τα κακά παραδείγματα της Πάρνηθας και της Ικαρίας που έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου και η δικαιοσύνη οφείλει να παρεμβαίνει άμεσα παντού και όχι επιλεκτικά.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Έχω ζητήσει εδώ και ένα μήνα να γίνει συζήτηση στην Βουλή για ένα Εθνικό Σχέδιο.

Εμείς είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή τη συζήτηση.

Η Κυβέρνηση κωφεύει, το κόστος το πληρώνουν οι πολίτες και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Συνεχίζει με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», αδιαφορεί για τις συνεχιζόμενες απώλειες μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία.

Εμείς συνεχίζουμε την πίεση στην Κυβέρνηση για να προλάβουμε τα χειρότερα. Ο ιός είναι ο κοινός εχθρός.

Για το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις

Ενόψει, της αξιοποίησης των 72 δις του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, η διαφάνεια, η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Η ταχύτερη απορρόφηση αυτών των πόρων, η γρήγορη υλοποίηση των έργων και η αύξηση της αποτελεσματικότητας των δημοσίων συμβάσεων, με όρους ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής αλλά και κοινωνικής ανταποδοτικότητας είναι για μας στόχος.

Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης είναι χωρίς στόχευση. Περιλαμβάνει 140 τροποποιήσεις του N.4412/16 της προηγούμενης κυβέρνησης, ο οποίος έχει τροποποιηθεί ήδη 400 φορές.

Προβλέπει συνολικά την έκδοση 100 σχεδόν υπουργικών αποφάσεων και είναι αμφίβολο το πότε και πως θα εφαρμοστεί.

Όλα αυτά ενώ απαιτείται ο ριζικός εκσυγχρονισμός του πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, δε φαίνεται να έχετε ούτε την πολιτική βούληση, ούτε το όραμα που θα σας επιτρέψει να πετύχετε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Με το νομοσχέδιο αυξάνετε το όριο των απευθείας αναθέσεων και εξουσιοδοτείτε εν λευκώ τον υπουργό να καθορίσει τα κριτήρια για το ψηφιακό αρχείο βαθμολόγησης των εταιρειών.

Εμείς δεν είμαστε εναντίον της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.

Είναι άλλο πράγμα όμως η ενίσχυση και υποβοήθηση της δημόσιας διοίκησης, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που αποδεδειγμένα ο δημόσιος τομέας δεν μπορεί να ανταποκριθεί και άλλο πράγμα η υποκατάσταση, με τον ελεγχόμενο να επιλέγει τον ελεγκτή του, γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε συγκρούσεις συμφερόντων.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή να γίνεται από το μητρώο των πιστοποιημένων φορέων και από το φορέα του έργου, με πλήρη ανεξαρτησία από τον κατασκευαστή.

Σε μια συγκυρία όπου τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω των κριτηρίων ανάθεσης των συμβάσεων, θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλείο για την αναβάθμιση των επιχειρήσεων και την ενίσχυση των εργαζομένων, εσείς προκρίνετε τις αναθέσεις και τις κατατμήσεις, συντηρώντας τις πελατειακές λογικές.

Καταψηφίζουμε επί της αρχής αυτό το Νομοσχέδιο.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Παρέμβαση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στη Βουλή

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Θέλω να εκφράσω την συμπαράσταση μου στους κατοίκους της Ελασσόνας, της Λάρισας, της ευρύτερης περιοχής στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρώτα οι πλημμύρες, τώρα ο ισχυρός σεισμός και οι καταστροφές που επέφερε, εντείνουν τα προβλήματα της κρίσης που δημιουργεί η πανδημία.

Χρειάζονται άμεσα μέτρα.

Πρώτα για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών και τις αποζημιώσεις των πληγέντων, αλλά όπως λέγαμε και μετά τις πλημμύρες χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και για την στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην περιοχή.
Όχι άλλες καθυστερήσεις όπως με τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.
Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής είναι ήδη στις πληγείσες περιοχές.

Στεκόμαστε κοντά στους πληγέντες, αναλαμβάνουμε την δέσμευση να φέρουμε εδώ στην Βουλή όλες τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, για τα αναγκαία μέτρα που πρέπει το ταχύτερο να παρθούν.

Τέλος αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς στο Δαμάσι που βοήθησαν τους μαθητές να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το σχολείο τους που υπέστη σοβαρές ζημιές.

Για την Πανδημία

Ο Ελληνικός λαός βιώνει άλλη μια έξαρση τη πανδημίας.

Το τρίτο κύμα βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Παρά το γεγονός ότι είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα.

Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Για την υγεία, για την οικονομία, για τους εργαζόμενους.

Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και την αντοχή της οικονομίας.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε το σύνηθες διάγγελμα, άφησε τα δύσκολα στους άλλους.

Σήμερα στο μήνυμά του κρύφτηκε πίσω από τους εμβολιασμούς.

Όλα καλά, έτσι είπε, πάλι κάποιοι άλλοι φταίνε.

Φταίνε οι μεταλλάξεις και οι πολίτες που δεν συμμορφώθηκαν.

Τίποτα για τα λάθη και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης.

Τίποτα για τους συνωστισμούς στα ΜΜΜ, στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους.

Τίποτα για τους αυτοσχεδιασμούς τους, την πολιτική ακορντεόν και τα ημίμετρα του πανικού.

Βέβαια όταν μιλούν τώρα για έξυπνα μέτρα, που εμείς δεν τα είδαμε, μία από τα ίδια είδαμε, ομολογούν την αποτυχία.

Όσον αφορά τις εξαγγελίες απίστευτης προχειρότητας και ελαφρότητας για τα SMS τι να πει κανείς. Θα πρέπει να στέλνουμε SMS με GPS και χρονόμετρο!

Η ανασφάλεια κυριαρχεί. Η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ και τώρα τα Δημόσια Νοσοκομεία έφθασαν στα όρια τους.

Ο Υπουργός ομολόγησε ότι είναι στο βαθύ κόκκινο.

Ποιος όμως τα άφησε να φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Ακούσαμε πολλά μπράβο για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, όλη αυτή την περίοδο αλλά ούτε οι απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις έγιναν, ούτε εντάχθηκαν οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ευτυχώς που έγιναν οι δωρεές για κρεβάτια ΜΕΘ.

Όμως φαίνεται και αυτά εξαντλούνται.

Η Κυβέρνηση επιμένει σε λύσεις-μπαλώματα.

Κλείνει υφιστάμενες κλινικές για την περίθαλψη ασθενών με σοβαρά νοσήματα, για να ¨εξοικονομήσει» κλίνες covid.

Αγνοεί ότι οι ειδικοί γιατροί του ΕΣΥ δεν φθάνουν για να καλύψουν την μετατροπή εκατοντάδων κλινών σε παθολογικές αναπνευστικές εν μία νυκτί.

Υπάρχει επιτακτική ανάγκη ειδικών.

Η Κυβέρνηση κινείται στα χνάρια της Θεσσαλονίκης.

Αφήνει πολλούς πολίτες έρμαια στην εκμετάλλευση από τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Δεν έχει κανένα σχέδιο για την κινητοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Λεκανοπέδιο.

Τι θα έπρεπε να κάνει;

Να επιτάξει κρεβάτια ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές, όπως εδώ και τόσους μήνες έχουμε ζητήσει. Αυτά που ανακοίνωσαν χθες είναι τόσο λίγα, τόσο αργά.

Και όσο αφορά τον ιό είμαστε στο κόκκινο και όσο αφορά τους ασθενείς με σοβαρές ασθένειες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Χειρουργεία και θεραπείες απαραίτητες για τη ζωή των ασθενών αναβάλλονται σε όλη την Ελλάδα. Όπως και καθοριστικές εξετάσεις.

Το πρόβλημα το επόμενο διάστημα θα είναι τεράστιο, ιδιαίτερα με τους καρκινοπαθείς.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Δεν αρκούν και δεν πείθουν τους πολίτες ο αυτοσχεδιασμός και τα ημίμετρα παντού.

Ας μιλήσουμε ανοιχτά. Τίποτε δεν έχει τελειώσει.

Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

Έχουμε ανηφόρα μπροστά μας, ιδιαίτερα όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η διαδικασία του εμβολιασμού του πληθυσμού θα χρειασθεί μήνες για να ολοκληρωθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για 1 εκ. εμβολιασμούς. Όμως μόνο 339.000 ως προχθές, αφορούσαν και την 2η δόση που παρέχει την πλήρη ασφάλεια. Δηλαδή πολύ μικρό κομμάτι του πληθυσμού.

Ανοίγω εδώ μια παρένθεση.

Δεν παραγνωρίζω τις προσπάθειες που γίνονται. Αλλά θέλω να τονίσω την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες αυτές με πλήρη διαφάνεια και με ιδιαίτερο βάρος για τις ευπαθείς ομάδες , τους καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικούς.

Είναι απεχθείς και προσβλητικές για τους πολίτες, οι εκτός σειράς εμβολιασμοί γαλάζιων αυτοδιοικητικών στελεχών στην Ρόδο, στην Θεσσαλονίκη, στην Καλλιθέα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντίληψης του κράτους-λάφυρου που προωθεί το Μαξίμου και τα κακά παραδείγματα της Πάρνηθας και της Ικαρίας που έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου και η δικαιοσύνη οφείλει να παρεμβαίνει άμεσα παντού και όχι επιλεκτικά.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Έχω ζητήσει εδώ και ένα μήνα να γίνει συζήτηση στην Βουλή για ένα Εθνικό Σχέδιο.

Εμείς είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή τη συζήτηση.

Η Κυβέρνηση κωφεύει, το κόστος το πληρώνουν οι πολίτες και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Συνεχίζει με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», αδιαφορεί για τις συνεχιζόμενες απώλειες μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία.

Εμείς συνεχίζουμε την πίεση στην Κυβέρνηση για να προλάβουμε τα χειρότερα. Ο ιός είναι ο κοινός εχθρός.

Για το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις

Ενόψει, της αξιοποίησης των 72 δις του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, η διαφάνεια, η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Η ταχύτερη απορρόφηση αυτών των πόρων, η γρήγορη υλοποίηση των έργων και η αύξηση της αποτελεσματικότητας των δημοσίων συμβάσεων, με όρους ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής αλλά και κοινωνικής ανταποδοτικότητας είναι για μας στόχος.

Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης είναι χωρίς στόχευση. Περιλαμβάνει 140 τροποποιήσεις του N.4412/16 της προηγούμενης κυβέρνησης, ο οποίος έχει τροποποιηθεί ήδη 400 φορές.

Προβλέπει συνολικά την έκδοση 100 σχεδόν υπουργικών αποφάσεων και είναι αμφίβολο το πότε και πως θα εφαρμοστεί.

Όλα αυτά ενώ απαιτείται ο ριζικός εκσυγχρονισμός του πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, δε φαίνεται να έχετε ούτε την πολιτική βούληση, ούτε το όραμα που θα σας επιτρέψει να πετύχετε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Με το νομοσχέδιο αυξάνετε το όριο των απευθείας αναθέσεων και εξουσιοδοτείτε εν λευκώ τον υπουργό να καθορίσει τα κριτήρια για το ψηφιακό αρχείο βαθμολόγησης των εταιρειών.

Εμείς δεν είμαστε εναντίον της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.

Είναι άλλο πράγμα όμως η ενίσχυση και υποβοήθηση της δημόσιας διοίκησης, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που αποδεδειγμένα ο δημόσιος τομέας δεν μπορεί να ανταποκριθεί και άλλο πράγμα η υποκατάσταση, με τον ελεγχόμενο να επιλέγει τον ελεγκτή του, γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε συγκρούσεις συμφερόντων.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή να γίνεται από το μητρώο των πιστοποιημένων φορέων και από το φορέα του έργου, με πλήρη ανεξαρτησία από τον κατασκευαστή.

Σε μια συγκυρία όπου τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω των κριτηρίων ανάθεσης των συμβάσεων, θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλείο για την αναβάθμιση των επιχειρήσεων και την ενίσχυση των εργαζομένων, εσείς προκρίνετε τις αναθέσεις και τις κατατμήσεις, συντηρώντας τις πελατειακές λογικές.

Καταψηφίζουμε επί της αρχής αυτό το Νομοσχέδιο.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Κοινή δήλωση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αρβανιτίδη και του Γραμματέα Περιβάλλοντος Γιώργου Π. Αποστολόπουλου

Η Κυβερνητική υποκρισία απέναντι στο περιβάλλον είναι πλέον απροκάλυπτη.

Η διάλυση των Φορέων των Προστατευόμενων Περιοχών και η ευθεία προσβολή της βιοποικιλότητας  με τις  γνωστές νεοφιλελεύθερες  προθέσεις «αξιοποίησης» που ξεκίνησαν με τον «αντιπεριβαλλοντικό» Ν.4685/2020, συμπληρώνονται με το άρθρο 219 του «Νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές» του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Με το εν λόγω Νομοσχέδιο θα μπορεί στο εξής να καθορίζονται υπο-περιοχές προστασίας στις περιπτώσεις ήπιων αναπτυξιακών έργων και να καθοριστούν, πέραν των άλλων όρων και περιορισμών για την ανάπτυξη της υπό-περιοχής, ειδικοί κανόνες άσκησης δραστηριοτήτων ή και υλοποίησης τεχνικών έργων.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, πίσω από τις «καλοδιατυπωμένες» φράσεις του νομοσχεδίου υποκρύπτεται σαφής πρόθεση αδίστακτων παρεμβάσεων κατά του περιβάλλοντος, των οικοτόπων, της βιοποικιλότητας και της άγριας ζωής. Ο κατακερματισμός των περιοχών Νatura με σκοπό την αναχρονιστική εκμετάλλευση και η αντίθεση με ευρωπαϊκές διατάξεις και πρακτικές δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο εξάλλου ότι η Επιτροπή «Φύση 2000» που είναι κεντρικό επιστημονικό γνωμοδοτικό όργανο του ελληνικού κράτους εκφράζει τον ιδιαίτερο σκεπτικισμό και την ανησυχία της για το άρθρο 219 και με τεκμηριωμένη αιτιολογία προτείνει την απόσυρσή του.

Το ίδιο ζήτησαν και με επιστολή τους 29 περιβαλλοντικές ΜΚΟ από τον Πρωθυπουργό.

Το Κίνημα Αλλαγής συντάσσεται με τις δεκάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους πολίτες που ορθώνουν το ανάστημά τους για τη διάσωση της φύσης και της ζωής και ζητά την άμεση επιτάχυνση και ολοκλήρωση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών σε όλες τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας. Είχαμε εγκαίρως επισημάνει την προβληματική διάταξη του αρ. 219 που ακόμα και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής κατέθεσε τις ενστάσεις στην σχετική του έκθεση αφιερώνοντας 7 σελίδες για αυτό το άρθρο! Μόνο ο κ. Γεωργιάδης κάνει πως δεν καταλαβαίνει…

Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

Σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής το Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον αρμόδιο Βουλευτή για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καμίνη, την Βουλευτή της ΠΕ Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη και τοπικά στελέχη, επισκέφθηκε το νομό Λάρισας και τις περιοχές που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τα χωριά Δαμάσι και Μεσοχώρι, καθώς και το συντονιστικό που έχει στηθεί στο στρατόπεδο Τυρνάβου, για να δηλώσουν την συμπαράσταση του Κινήματος Αλλαγής στους πληγέντες, αλλά και την δέσμευση μας ότι θα λάβουμε όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για τα άμεσα μέτρα στήριξης τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πρώτα οι καταστροφικές πλημμύρες, τώρα ο ισχυρός σεισμός και οι καταστροφές.

Η πίεση που δέχεται εν μέσω πανδημίας η τοπική κοινωνία της Ελασσόνας, της Λάρισας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.

Το πρώτο που προέχει είναι η στήριξη των ανθρώπων που έχουν πληγεί. Άμεση στήριξη τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών, όσο και για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Χωρίς τα λάθη και τις καθυστερήσεις που χαρακτηρίζουν τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, δίπλα στους πληγέντες, και θα συνεχίσει πιέζοντας στη Βουλή για να γίνουν όλα τα αναγκαία μέτρα πράξη.

Τέλος, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του δημοτικού σχολείου Δαμασίου, που με την ψυχραιμία τους κατόρθωσαν να οδηγήσουν με ασφάλεια τους 63 μαθητές εκτός του ετοιμόρροπου κτιρίου. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, σήμερα, πιθανώς, η συζήτηση θα ήταν τραγικά διαφορετική.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 4.3.2021

Φ. Γεννηματά στη Βουλή: «Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και την αντοχή της οικονομίας»

Για τον σεισμό στην Θεσσαλία: «Χρειάζονται άμεσα μέτρα. Πρώτα για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών και τις αποζημιώσεις των πληγέντων, αλλά όπως λέγαμε και μετά τις πλημμύρες χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και για την στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην περιοχή. Όχι άλλες καθυστερήσεις όπως με τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Για την Πανδημία: “Το τρίτο κύμα βρίσκεται εκτός ελέγχου. Παρά το γεγονός ότι είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα. Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Για την υγεία, για την οικονομία, για τους εργαζόμενους. Η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ και τώρα τα Δημόσια Νοσοκομεία έφτασαν στα όρια τους. Η Κυβέρνηση επιμένει σε λύσεις-μπαλώματα:

  • Κλείνει υφιστάμενες κλινικές για την περίθαλψη ασθενών με σοβαρά νοσήματα, για να ¨εξοικονομήσει» κλίνες covid.
  • Αγνοεί ότι οι ειδικοί γιατροί του ΕΣΥ δεν φτάνουν για να καλύψουν την μετατροπή εκατοντάδων κλινών σε παθολογικές αναπνευστικές εν μία νυκτί.
  • Η Κυβέρνηση κινείται στα χνάρια της Θεσσαλονίκης. Αφήνει πολλούς πολίτες έρμαια στην εκμετάλλευση από τον ιδιωτικό τομέα υγείας.
  • Δεν έχει κανένα σχέδιο για την κινητοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Λεκανοπέδιο.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για 1 εκ. εμβολιασμούς. Όμως μόνο 339.000 ως προχθές, αφορούσαν και την 2η δόση που παρέχει την πλήρη ασφάλεια. Είναι απεχθείς και προσβλητικές για τους πολίτες, οι εκτός σειράς εμβολιασμοί γαλάζιων αυτοδιοικητικών στελεχών στην Ρόδο, στην Θεσσαλονίκη, στην Καλλιθέα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντίληψης του κράτους-λάφυρου που προωθεί το Μαξίμου και τα κακά παραδείγματα της Πάρνηθας και της Ικαρίας που έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.”

Για το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις

“Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης είναι χωρίς στόχευση. Προβλέπει συνολικά την έκδοση 100 σχεδόν υπουργικών αποφάσεων και είναι αμφίβολο το πότε και πως θα εφαρμοστεί. Με το νομοσχέδιο αυξάνετε το όριο των απευθείας αναθέσεων και εξουσιοδοτείτε εν λευκώ τον υπουργό να καθορίσει τα κριτήρια για το ψηφιακό αρχείο βαθμολόγησης των εταιρειών. Σε μια συγκυρία όπου τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω των κριτηρίων ανάθεσης των συμβάσεων, θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλείο για την αναβάθμιση των επιχειρήσεων και την ενίσχυση των εργαζομένων, εσείς προκρίνετε τις αναθέσεις και τις κατατμήσεις, συντηρώντας τις πελατειακές λογικές. Καταψηφίζουμε επί της αρχής αυτό το Νομοσχέδιο».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία ΕΔΩ.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

Το Κίνημα Αλλαγής δίπλα στους σεισμόπληκτους στο Ν.Λαρίσης

Να στηρίξει άμεσα τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από το σεισμό, χωρίς τα λάθη και τις καθυστερήσεις που χαρακτηρίζουν τις παρεμβάσεις της, ζητά από την κυβέρνηση ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης που μαζί με τον αρμόδιο Βουλευτή για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καμίνη, την Βουλευτή της ΠΕ Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη και τοπικά στελέχη, επισκέφθηκε το νομό Λάρισας και τις περιοχές που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τα χωριά Δαμάσι και Μεσοχώρι, καθώς και το συντονιστικό που έχει στηθεί στο στρατόπεδο Τυρνάβου, για να δηλώσουν την συμπαράσταση του Κινήματος Αλλαγής στους πληγέντες, αλλά και την δέσμευση ότι θα λάβουν όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για τα άμεσα μέτρα στήριξης τους.

Περισσότερα ΕΔΩ.

Οικονομία: Η κυβέρνηση να αποτρέψει τις μαζικές απολύσεις και το κλείσιμο της PIPELIFE

Η κυβέρνηση, αντί να αρκείται σε καμπάνιες προσέλκυσης επενδύσεων, οφείλει να εμποδίσει το κλείσιμο μιας παραγωγικής επιχείρησης, το οποίο θα αφήσει δεκάδες εργαζόμενους άνεργους εν μέσω πανδημίας, καθολικού lockdown και βαθιάς ύφεσης. Η κυβέρνηση, θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τα αδιέξοδα στην οικονομία, στην τοπική κοινωνία και κυρίως στις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αν δεν πάρει άμεσα πρωτοβουλίες αποτροπής των ομαδικών απολύσεων και του κλεισίματος της βιομηχανίας “PIPELIFE” στη Βοιωτία. Το σοβαρότατο ζήτημα ανέδειξε στην ολομέλεια της Βουλής σήμερα ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης. Περισσότερα, ΕΔΩ.

Ψηφιακή συνάντηση της Νέας Γενιά στη Δυτική Ελλάδα με τη Φ.Γεννηματά

Με τη συμμετοχή 100 και πλέον νέων από την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα τα προβλήματα της σύγχρονης νεολαίας, ενώ έγινε και η παρουσίαση της δομής του νεοσύστατου δικτύου Νέας Γενιάς. Στον ανοιχτό διάλογο με τις νέες και τους νέους συμμετείχε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Στη συνδιάσκεψη έλαβε μέρος κι ο συντονιστής του δικτύου της Νέας Γενιάς, Γιώργος Τσούμας. Μέσα από τις τοποθετήσεις τους, τέλος, οι νέοι και οι νέες επισήμαναν την ανάγκη να οργανωθεί περαιτέρω η επικοινωνία και η πολιτική δράση τους, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση, στην κοινωνική γείωση και στην ενίσχυση της διάδοσης του προοδευτικού σοσιαλιστικού μηνύματος του Κινήματος Αλλαγής με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και ακόμα πιο ηχηρή εκπροσώπηση των αιτημάτων, των αγωνιών και των αναγκών της νέας γενιάς στο προσκήνιο.

Περισσότερα ΕΔΩ

Μην χάσετε! Το #metoo στην Ελλάδα: Διαδικτυακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή στις 18.30’

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για το κίνημα #metoo στην Ελλάδα, την επόμενη μέρα και το ρόλο των γυναικών σε αυτό διοργανώνει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Η διαδικτυακή εκδήλωση που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 18.30’ θα ανοίξει με παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά και σε αυτήν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και αθλητικού κόσμου, της Κοινωνίας των Πολιτών και ακαδημαϊκοί. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά στο Facebook, καθώς και από τη σελίδα του Κινήματος Αλλαγής στο Youtube. Περισσότερα ΕΔΩ

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *