ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΚΑΤΣΩΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτή του ΚΚΕ συναντήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα (ΟΠΟΤΤΕ) αποτελούμενη από τους Δ. Κοντό (Πρόεδρο) Δ. Χριστοθανόπουλο (Οργ. Γραμματέα) και Γ. Τασίκα. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο Χάρης Χουρδάκης μέλος του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της Κ.Ε.

Οι εκπρόσωποι της ΟΠΟΤΤΕ ανέπτυξαν τα προβλήματα που απασχολούν τις πολυμελείς,  τρίτεκνες  οικογένειες, όπως η ανεργία, η ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, τα έξοδα μεταφοράς αφού δεν προβλέπεται έκπτωση στα εισιτήρια, η περικοπή των δικαιούχων στον κοινωνικό τουρισμό, η κατάργηση των προγραμμάτων εργατικής κατοικίας, καθώς και την άρνηση όλων των κυβερνήσεων να αναγνωρίσουν την πολυτεκνική τους ιδιότητα.

Ο Χρήστος Κατσώτης επαναβεβαίωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας και ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για τη στήριξη των λαϊκών οικογενειών και ιδιαίτερα αυτών με πολλά παιδιά που αφορούν το εισόδημα, την εργασία, τις κοινωνικές παροχές που πρέπει να εξασφαλίζονται και να παρέχονται από το κράτος δωρεάν, καθώς και τη δράση του ΚΚΕ τόσο στη Βουλή όσο και στο πλαίσιο του εργατικού – λαϊκού κινήματος για την απόσπαση λύσεων στα προβλήματα αυτά.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία και για την αντιμετώπιση της νέας καπιταλιστικής κρίσης με  τη στήριξη της ΕΕ και των κομμάτων του κεφαλαίου επεκτείνει τα αντιλαϊκά μέτρα που επιδεινώνουν συνολικά τους όρους ζωής των λαϊκών οικογενειών, με πολλαπλάσιες επιπτώσεις στις πολυμελείς οικογένειες.

Θα είναι σημαντικό, υπογράμμισε, οι τρίτεκνοι να ενισχύσουν την οργανωμένη δράση των Συλλόγων και των Σωματείων για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων και η Ομοσπονδία να αντιταχθεί  μαζί με την εργατική τάξη και όλο τον λαό στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ σ. ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΡΤΣΙΑ

Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει την βαθιά της θλίψη για το θάνατο του σ. Νίκου Μπερτσιά.
Ο σ. Νίκος γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1935 στο Ευπάλιο Δωρίδος. Ήταν το 9ο παιδί μίας οικογένειας δοσμένης στον αγώνα. Ο αδερφός του Γιώργος σκοτώθηκε ως μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ο ίδιος, μικρό παιδί, ήταν σύνδεσμος του ΔΣΕ.
Οργανώθηκε στην νεολαία της ΕΔΑ ενώ αργότερα αναδείχθηκε σε στέλεχος των “Λαμπράκηδων”, μέλος του ΚΣ της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.
Στη διάρκεια της δικτατορίας εξορίστηκε στη Λέρο, στο Θέρμο, στην Δεσκάτη Γρεβενών, στον Ωρωπό και φυλακίστηκε στην Αίγινα. Όντας εξόριστος στηρίζει τις αποφάσεις της 12ης Ευρείας Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στην περίοδο που αφέθηκε ελεύθερος δούλεψε στις παράνομες οργανώσεις της ΚΝΕ. Το 1973 ήταν μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας Αθήνας της ΚΝΕ στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.
Με την πτώση της Χούντας χρεώθηκε στο Κόμμα, ως μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας.
Διετέλεσε μέλος του ΔΣ των Λογιστών Αθήνας, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΣΦΕΑ.
Ο σ. Νίκος υπερασπίστηκε το ΚΚΕ και τις αρχές του απ’ την οπορτουνιστική διαλυτική δράση και στην κρίση του 1991. Το υπηρέτησε ανυποχώρητα μέχρι την τελευταία του πνοή, τιμώντας την ιδιότητα του μέλους ΚΚΕ, ως μέλος της ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του σ. Νίκου.
Η πολιτική κηδεία του σ. Νίκου Μπερτσιά θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 16:30, στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.
Αντί στεφάνων η οικογένειά του επιθυμεί να δοθεί οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί την Πάτρα και τη Ζάκυνθο, την Τρίτη 7 Ιούλη και την Τετάρτη 8 Ιούλη αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στην Πάτρα

Τρίτη 7 Ιούλη

  • Στις 8:30μμ, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, θα μιλήσει σε σύσκεψη με φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος με θέμα: «Οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες της Αχαΐας πλήρωσαν πολλά. Μένουμε δυνατοί, οργανώνουμε την πάλη μας για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους».

 

Την Τετάρτη 8 Ιούλη

  • Στις 10πμ, θα συναντηθεί, στο δημαρχείο, με το δήμαρχο Πατρέων, Κ. Πελετίδη.

 

Στη Ζάκυνθο – Τετάρτη 8 Ιούλη

  • Στις 7:00μμ, στο αίθριο του Πολιτιστικού Κέντρου, στο χωριό Σαρακηνάδο, θα μιλήσει σε σύσκεψη με φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος με θέμα: «Οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι – επαγγελματίες στον τουρισμό πλήρωσαν πολλά, να μην πληρώσουν ξανά την κρίση. Μένουμε δυνατοί, οργανώνουμε την πάλη μας για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους».
  • Στις 9:00μμ, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Σολωμού.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

Download (DOC, 18KB)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.