ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Τελευταία ενημέρωση 12 Αυγούστου 2019 by energinews (admin)

Συνάντηση και ενημερωτική συζήτηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κα. Χρύσα Σοφιανού για την πορεία έργων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Ιεράπετρας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος και η κα. Σοφιανού επισκέφτηκαν το φρούριο του Καλέ όπου ολοκληρώνεται το έργο ανάπλασης τους περιβάλλοντα χώρου (205.000€) και ξεκινά ένα μεγάλο έργο Στερέωσης, Προστασίας και Ανάδειξης του Φρουρίου, συνολικού προϋπολογισμού 609.195€. Επιπλέον, επισκέφτηκαν την Άνω Σύμη της Τ.Κ. Μουρνιών όπου θα ξεκινήσει η ανάπλαση του οικισμού γύρω από την ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (60.000€).

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης:

«Εντός του ευρύτερου σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για τη συνολική αναβάθμιση του Δήμου Ιεράπετρας, έχουμε θέσει σε προτεραιότητα τα έργα που αναδεικνύουν ιστορικά σημεία του τόπου μας δημιουργώντας σημεία αρχαιολογικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Με τη συνεχή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου προχωράμε στην ολοκλήρωση της επισκευής και συντήρησης της «Οικίας Ναπολέοντα», την επισκευή κτιρίου αρχαιολογικής συλλογής Ιεράπετρας, τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του φρουρίου Καλέ και τις ανασκαφικές έρευνες στο αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας, στη νήσο Χρυσή και την αρχαία Ιεράπυτνα.

Επιπλέον, ξεκινούν οι εργασίες για την προστασία και ανάδειξη του φρουρίου Καλέ καθώς και η ανάδειξη κι άλλων μνημειακών χώρων που χρήζουν σεβασμού, προστασίας και ανάδειξης.

Ευχαριστώ την κα. Σοφιανού για τη γόνιμη συνεργασία και συνεχίζουμε με συνέπεια την υλοποίηση του σχεδιασμού μας.»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.