ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 11.30 με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Ημερίδα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

“30 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, διαρκούς επίθεσης ενάντια στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Η απάντηση του ΚΚΕ”.

            Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 18.00, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό, θα είναι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα γίνουν ακόμα οι εξής παρεμβάσεις:

 

  1. Πείρα από την πάλη του ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες, Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
  2. 20 χρόνια ευρώ, κέρδη για το κεφάλαιο, μνημόνια διαρκείας για τους λαούς, Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ & υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.
  3. Ο σοσιαλδημοκρατικός μύθος της ΕΕ των λαών, Αντώνης Δαβανέλος, συνδικαλιστής, συνταξιούχος «Ολυμπιακής».
  4. Το αντεργατικό πλαίσιο της ΕΕ: Οδηγός για την ανατροπή εργατικών δικαιωμάτων και την ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ & υπεύθυνος του Εργατικού – Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ.
  5. Κοινή Πολιτική Ασφαλείας και Άμυνας της ΕΕ: Εργαλείο ιμπεριαλιστικών πολέμων για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
  6. Συμπεράσματα από την πορεία συρρίκνωσης-ιδιωτικοποίησης της Αμυντικής Βιομηχανίας μέσα στα δεσμά της ΕΕ, Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος ΠΝ ε.α.
  7. Οι επιπτώσεις του Μάαστριχτ και της ΚΑΠ στους βιοπαλαιστές αγρότες, Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ και του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  8. Οι αυτοαπασχολούμενοι στις συμπληγάδες της ΕΕ των μονοπωλίων και του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ.
  9. Η ισοτιμία της γυναίκας είναι ασυμβίβαστη με τη στρατηγική της ΕΕ για την “ισότητα των φύλων”, Μαρία Θεοφίλη, μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας.

 

Υπενθυμίζουμε ότι για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση, στις 12 Φλεβάρη, στην οποία σημείωνε ανάμεσα σε άλλα:

“Τριάντα χρόνια πριν, στις 7 Φλεβάρη του 1992 υπογράφηκε στην ολλανδική πόλη Μάαστριχτ από τα 12 τότε κράτη – μέλη της ΕΟΚ (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) η ιδρυτική πράξη της ΕΕ, η «Συνθήκη του Μάαστριχτ». Τον Ιούλη του 1992, η Συνθήκη εγκρίθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες κάθε μορφής στην υπηρεσία της στρατηγικής του κεφαλαίου κατά του λαού. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε στη Βουλή την αντιλαϊκή Συνθήκη, απαιτώντας να γίνει δημοψήφισμα, που πεισματικά αρνήθηκαν όλα τα αστικά κόμματα”.

“Η Συνθήκη του Μάαστριχτ σηματοδότησε τη στενότερη διακρατική ένωση του κεφαλαίου σε οικονομικό, πολιτικό, αλλά και στρατιωτικό επίπεδο. Στην ίδια τη Συνθήκη καθοριζόταν ως θεμελιώδης στόχος ύπαρξης και δράσης της ΕΕ η ανάπτυξη μιας «ανταγωνιστικής κοινωνικής οικονομίας της ελεύθερης αγοράς, με ελεύθερο και ανόθευτο ανταγωνισμό». Για την προώθηση της ενιαίας καπιταλιστικής εσωτερικής αγοράς της ΕΕ θεσμοθετήθηκαν οι περιβόητες «τέσσερις ελευθερίες»: Κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και εργαζομένων. Τέθηκε ως βασικός πυλώνας η Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), ο συντονισμός των δημοσιονομικών και νομισματικών πολιτικών των κρατών – μελών, προκειμένου να θωρακιστεί το ενιαίο νόμισμα στην παγκόσμια αγορά”.

Το ΚΚΕ, σε δύσκολες συνθήκες για το ίδιο και για το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα, αποκάλυψε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα και αντιπάλεψε αποφασιστικά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Στην Απόφαση της Ευρείας Συνόδου της ΚΕ (16-17 Μάη 1992) τόνιζε: «Το όραμα της “Ενωμένης Ευρώπης”, της Ευρώπης των μονοπωλίων, που συνενώνει και εμπνέει βιομηχάνους, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, “ΣΥΝ” (ο πολιτικός πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ) και ο συγκεκριμένος στόχος “να μπούμε στον σκληρό πυρήνα της ΕΟΚ” δεν έχει καμιά σχέση με τα οράματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των εργαζομένων».

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή αντέκρουσε τον μύθο της «σύγκλισης» των οικονομιών, που προπαγάνδιζαν τότε τα αστικά κόμματα, αποκαλύπτοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο στις συνθήκες του καπιταλισμού και της δράσης του νόμου της ανισόμετρης ανάπτυξης. Έδωσε και δίνει καθημερινά μάχη στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, στη Βουλή και την Ευρωβουλή, για την αποκάλυψη του αντιλαϊκού χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Οι προειδοποιήσεις και η δράση του ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, κόντρα στις αυταπάτες που καλλιεργούσαν τα αστικά κόμματα ότι «θα τρώμε με χρυσά κουτάλια», για μια «μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια» και «προστασία» από την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, βοήθησαν το εργατικό – λαϊκό κίνημα να βάλει εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ.

Οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν το ΚΚΕ και διέψευσαν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. (…) Οι υποσχέσεις για «Ευρώπη της σύγκλισης» διαψεύστηκαν. Αποδείχτηκε ότι διευρύνεται το χάσμα ακόμα και μέσα στον ηγετικό πυρήνα της Ευρωζώνης προς όφελος της Γερμανίας. Αυξάνεται η ανισόμετρη ανάπτυξη των κρατών-μελών. Οξύνονται οι ανταγωνισμοί που δυναμώνουν και τις αποσχιστικές τάσεις. Δυναμώνουν οι φυγόκεντρες δυνάμεις, με κορυφαίο παράδειγμα το Brexit. Οι αντιθέσεις συμφερόντων ανάμεσα στις αστικές τάξεις των κρατών εκφράζονται με τη διαπάλη σε όλα τα βασικά ζητήματα, από τη δημοσιονομική πολιτική μέχρι το Προσφυγικό. Όμως, όλες οι διαφορετικές αστικές προτάσεις είναι εχθρικές για τους λαούς. Όλες απαιτούν θυσίες στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου”.

”Ο λαός μας, οι λαοί της Ευρώπης, των κρατών – μελών της ΕΕ, δεν αξίζουν τέτοια χαμοζωή. Η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει υπέρ των λαών, να μετατραπεί σε “Ευρώπη των εργαζομένων”.

Υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν είναι μοιραίο να αυξάνει καθημερινά η απόσταση, η ψαλίδα ανάμεσα στις σύγχρονες τεχνολογικές κι επιστημονικές δυνατότητες για τη διασφάλιση της κοινωνικής ευημερίας και στη σημερινή κατάσταση της σχετικής και απόλυτης εξαθλίωσης, της ανασφάλειας που βιώνουν οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι. Ο λαός μπορεί να κάνει παρελθόν την φτώχεια, την ανεργία, το βάσανο της αβεβαιότητας για το αύριο. Με την εξουσία και την οικονομία στα δικά του χέρια, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό, με αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, από κάθε ιμπεριαλιστική ένωση. Μόνο έτσι μπορεί να χτιστεί μια Ευρώπη της φιλίας, της αλληλεγγύης, της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς. Ο σοσιαλισμός είναι η απάντηση για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα τον 21ο αιώνα”.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ & ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 18.00, στην ημερίδα που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με τίτλο: “30 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, διαρκούς επίθεσης ενάντια στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Η απάντηση του ΚΚΕ”

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ στον ραδιοφωνικό σταθμό “REAL FM”: Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό δεν έχει καμία σχέση με τη στήριξη του Ζελένσκι (AUDIO)

Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό δεν έχει καμία σχέση με τη στήριξη του Ζελένσκι, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» το πρωί της Τρίτης. Πρόσθεσε ότι είναι μέρος του προβλήματος καθώς είναι επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει ενσωματώσει φασιστικά τάγματα στον στρατό, που έχει απαγορεύσει το ΚΚ Ουκρανίας, που θεωρεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Γ. Λαμπρούλη που είναι βουλευτής του ΚΚΕ.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα είχε την ίδια στάση, θα απείχε από τη συνεδρίαση της Βουλής, αν είχαν προσκληθεί να μιλήσουν οι Πούτιν και Μπάιντεν. Σημείωσε ότι η καλύτερη συμπαράσταση στον λαό της Ουκρανίας είναι να μην στηρίξουμε μια κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για το δράμα του, να βγει νικητής ο ουκρανικός λαός και να απαλλαγεί από τη ρωσική εισβολή και κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι και Πούτιν.

Θύμισε ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που διαδήλωσε στη ρωσική και στην αμερικάνικη πρεσβεία και σχολιάζοντας τα περί «κόμματος Πούτιν», τόνισε ότι μαζί του πιο πολύ ιδεολογική σχέση έχουν κυβέρνηση και κόμματα που υποστηρίζουν τον καπιταλισμό παρά το ΚΚΕ που τον θεωρεί αντίπαλο για πολλούς λόγους.

Σχολίασε ακόμα τα περί αυταρχισμού και δημοκρατίας, λέγοντας ότι αυταρχισμός υπάρχει, αλλά οι ΝΑΤΟικοί δεν τον βλέπουν π.χ. στη Σαουδική Αραβία που η ελληνική κυβέρνηση έδωσε πυραύλους «Πάτριοτ».

Για ακρίβεια τόνισε ότι πρέπει να καταργηθεί η έμμεση φορολογία σε τρόφιμα, καύσιμα και Ενέργεια, όπως επίσης να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Για ενημέρωση: Μεγάλο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Παρασκευή 1 Απριλίου, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν, την Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 20.00, στο Σύνταγμα.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Download (DOCX, 6KB)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΗΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Το ΚΚΕ καταδικάζει τους βανδαλισμούς των γραφείων του Σουηδικού ΚΚ στο Μάλμοε από αντιδραστικές δυνάμεις που “ενοχλήθηκαν”από την ξεκάθαρη στάση των Σουηδών κομμουνιστών απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εναντίωση τους στην εμπλοκή της σουηδικής σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης στον πόλεμο με αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Το Σουηδικό ΚΚ από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του λαού της Ουκρανίας υπογραμμίζοντας ότι “σε μια σύγκρουση μεταξύ ληστών, δεν επιλέγουμε πλευρά, αλλά επιμένουμε να χτίζουμε το δικό μας δρόμο προς τα εμπρός, προς ένα εντελώς νέο σύστημα”.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Σουηδούς Κομμουνιστές και στην πάλη τους για άμεση απεμπλοκή από το πολεμικό σφαγείο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ,του ΝΑΤΟ, της ΕΕ από τη μια και της καπιταλιστικής Ρωσίας από την άλλη που πληρώνουν οι λαοί με ζωές, προσφυγιά και κύματα ακρίβειας κι ελλείψεων.

 

ΑΘΗΝΑ  29/3/2022                    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Το ΚΚΕ καταδικάζει τους βανδαλισμούς των γραφείων του Σουηδικού ΚΚ στο Μάλμοε από αντιδραστικές δυνάμεις που “ενοχλήθηκαν”από την ξεκάθαρη στάση των Σουηδών κομμουνιστών απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εναντίωση τους στην εμπλοκή της σουηδικής σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης στον πόλεμο με αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Το Σουηδικό ΚΚ από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του λαού της Ουκρανίας υπογραμμίζοντας ότι “σε μια σύγκρουση μεταξύ ληστών, δεν επιλέγουμε πλευρά, αλλά επιμένουμε να χτίζουμε το δικό μας δρόμο προς τα εμπρός, προς ένα εντελώς νέο σύστημα”.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Σουηδούς Κομμουνιστές και στην πάλη τους για άμεση απεμπλοκή από το πολεμικό σφαγείο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ,του ΝΑΤΟ, της ΕΕ από τη μια και της καπιταλιστικής Ρωσίας από την άλλη που πληρώνουν οι λαοί με ζωές, προσφυγιά και κύματα ακρίβειας κι ελλείψεων.

 

ΑΘΗΝΑ  29/3/2022                    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΪΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ

Χαιρετίζουμε το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που ξεδιπλώθηκε από τους ίδιους τους συμμαθητές και τους δασκάλους του Σαϊντού για τα δικαιώματά του, όπως και για τα δικαιώματα όλων των Σαϊντού αυτού του κόσμου, κόντρα στο ρατσιστικό δηλητήριο και τις ξενοφοβικές αντιλήψεις.

Το όψιμο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, όπως και του Υπουργείου Παιδείας, για το δίκαιο αίτημα της χορήγησης ασύλου στο ασυνόδευτο προσφυγόπουλο Σαϊντού Καμαρά, είναι υποκριτικό. Προσπαθούν να παρουσιάσουν την ιστορία του Σαϊντού σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό και μεταθέτουν την ευθύνη στην Αρχή Προσφυγών, “με την ευχή” να εκδώσει απόφαση “τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του”! Πρόκειται, μάλιστα, για την ίδια κυβέρνηση που προωθεί το απαράδεκτο “καθεστώς υπό ανοχή παραμονής” (δηλαδή άμεση απέλαση μετά από την ενηλικίωση) με τη νέα Εθνική Στρατηγική για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Καμιά κουβέντα βέβαια δεν ακούστηκε για τα συνολικότερα προβλήματα της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων, για την έλλειψη ουσιαστικής προστασίας τους με την ευθύνη του κράτους, για μέτρα ουσιαστικής ένταξής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, τάξεις υποδοχής, βιβλία κ.ά., για αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την οικογενειακή επανένωση και την επιτροπεία, για τον συχνό εγκλωβισμό τους σε ακατάλληλες δομές, για την υποστελέχωση όλων των σχετικών κρατικών υπηρεσιών και την ανάθεση της προστασίας των προσφύγων και των παιδιών σε ΜΚΟ με τις κάθε είδους παχυλές χρηματοδοτήσεις. Καμιά κουβέντα δηλαδή, για τη συνολικότερη κατάσταση, που φέρει τη σφραγίδα τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαιτούμε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Σαϊντού Καμαρά για την απόδοση ασύλου. Διεκδικούμε την προστασία όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων, τη στήριξη για την ουσιαστική ένταξη τους μετά από την ενηλικίωση σε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση, Εργασία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ. Να δοθεί άσυλο σε όλους τους ασυνόδευτους ανήλικους και να σταματήσουν οι απελάσεις λόγω της ενηλικίωσής τους.

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.