ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Μαρτίου 2022 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί την Δευτέρα 14 Μαρτίου στις 12.30 το μεσημέρι, με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας για τον ΟΑΕΔ

Το νέο νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής και μετατρέπει τον Οργανισμό σε έναν dealer κατάρτισης, με προγράμματα εργασίας, βραχύβιας διάρκειας, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και την προστασία των ανέργων. Με το νομοσχέδιο βαθαίνει και επισημοποιείται η πλήρης μεταμόρφωση του ΟΑΕΔ από φορέα προστασίας των ανέργων, που χρηματοδοτείται από το υστέρημα των εργαζόμενων, σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, που θα χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις για την απόκτηση φτηνής εργατικής δύναμης.

Για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής χρησιμοποιούνται τερατώδη ψέματα και αριθμητικές αλχημείες, που διαστρεβλώνουν την πραγματική εικόνα που υπάρχει σήμερα και αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, με στόχο να αλλάξουν το χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, να πετσοκόψουν τα επιδόματα ανεργίας και τις ήδη μειωμένες παροχές του Οργανισμού.

Την ίδια στιγμή που επιδοτείται μόνο το 1/11 των εγγεγραμμένων ανέργων, με 407€ και χρονικό ορίζοντα που δεν ξεπερνά τους 12 μήνες, που το επίδομα των 200€ για τους μακροχρόνια ανέργους δίνεται μόνο για χρονικό διάστημα ως 12 μήνες και αυτό κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις και εισοδηματικά κριτήρια, που σε συνθήκες οξυμένης αστεγίας το κατασκευαστικό πρόγραμμα έχει σταματήσει εδώ και χρόνια και οι παροχές των καταργηθέντων οργανισμών (ΟΕΚ, ΟΕΕ) φθίνουν χρόνο με το χρόνο, εισάγουν νέους ασφυχτικούς όρους και ποινολόγιο για τους ανέργους, με διαγραφές από τα μητρώα ανέργων, αλλοιώνοντας τα πραγματικά ποσοστά ανεργίας.

Με τους τιμωρητικούς όρους για τους ανέργους, ενισχύεται η λειτουργία του ΟΑΕΔ ως σύγχρονου «δουλεμπορικού» γραφείου, που θα συντονίζει όλα “τα παράσιτα” και τους μεσάζοντες που εμπορεύονται την ανάγκη για εργασία, με ενεργό ρόλο-στυλοβάτη στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, πολλαπλασιάζοντας τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης.

Οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, η νεολαία πρέπει να απορρίψουν εξ ολοκλήρου το νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ, να απαντήσουν αγωνιστικά στη συνεχόμενη επίθεση στα δικαιώματά τους, να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, αυξήσεις στους μισθούς, στο επίδομα ανεργίας, διεύρυνση των παροχών ανεργίας, την πλήρη προστασία των ανέργων.

 

ΑΘΗΝΑ 11/3/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ

 

Η ΕΕ δεν μπορεί να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος της ενεργειακής φτώχειας, γιατί είναι ακριβώς η πολιτική της που το δημιουργεί και το γιγαντώνει. Είναι η πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας και της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης” – με την “απολιγνιτοποίηση, το “χρηματιστήριο  ρύπων” κλπ – που βήμα-βήμα υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Σήμερα, μάλιστα με πρόσχημα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, προωθούνται σχεδιασμοί και κυρώσεις εκατέρωθεν, που θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή και γενικότερη φτώχεια.

Ανακούφιση μπορεί να υπάρξει μόνο με κατάργηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων στα καύσιμα και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης, οι αυξήσεις στους μισθούς. Λύση μπορεί να υπάρξει μόνο με τον αγώνα για να πάψει η ενέργεια να αποτελεί “εμπόρευμα” και για να αξιοποιηθεί το σύνολο εγχώριων ενεργειακών πηγών, με σκοπό την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

 

ΑΘΗΝΑ 11/3/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ομιλία του Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, στη Βουλή: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ σε ευθυγράμμιση με την ευρωενωσιακή πολιτική για υγεία-εμπόρευμα (VIDEO)

Η Υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, η πανδημία ανέδειξε σε όλη της την έκταση και στη χώρα μας και στις άλλες καπιταλιστικές οικονομίες, τη βαθιά αντιλαϊκότητα, την αναποτελεσματικότητα και χρεωκοπία των κατ’ όνομα δημόσιων συστημάτων υγείας, αφού στην πραγματικότητα είναι όλα εμπορευματοποιημένα. Αυτό επισήμανε ο Γιώργος Λαμπρούλης βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση για τους θανάτους των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ.

Ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε ότι ο λαός μας, όπως και οι άλλοι λαοί έμειναν απροστάτευτοι γιατί όλα τα συστήματα υγείας οικοδομούνται πάνω στους νόμους της αγοράς και της θεωρίας κόστους – οφέλους.

Η πανδημία βρήκε το δημόσιο σύστημα υγείας με μία σειρά προβλήματα και τραγικές ελλείψεις λόγω της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και απαξίωσής του προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση με την πολιτική της ευνόησε τον ιδιωτικό τομέα ενώ μεγάλοι εργασιακοί χώροι και μέσα μεταφοράς έγιναν χώροι υπερμετάδοσης γιατί δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Μάλιστα, η κυβέρνηση έφθασε στο σημείο, να ανακηρύξει ένα σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας, ως ατομική ευθύνη χωρίς την απαραίτητη αντίστοιχη κρατική στήριξη ενώ οι παλινωδίες και αντιφάσεις της κυβέρνησης, έδωσαν χώρο σε σκοταδιστικές αντιλήψεις.

Οσον αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό, αφού ως κυβέρνηση υπηρέτησε την πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα. Θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έτρεχε να υποβάλλει τα σέβη του στους επιχειρηματικούς ομίλους παρά τις κορώνες για το δημόσιο σύστημα υγείας ενώ έκανε λόγο «για επίταξη του ιδιωτικού τομέα αλλά σε λογικές τιμές» και «μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου τομέα, αλλά πάντα κοστολογημένα».

Χαρακτήρισε απατηλή την υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση της δημόσιας υγείας, η οποία είναι εκ των πραγμάτων είναι ναρκοθετημένη αφού ευθυγραμμίζεται με την στρατηγική της ΕΕ για περικοπές στις δαπάνες της υγείας και λειτουργία με βάση τα κριτήρια της αγοράς.

Σημείωσε πως «αποδεικνύεται η ταύτιση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, παρά τις κοκορομαχίες τους δεν μπορούν να κρύψουν τη σύμπλευσή τους σε όλα τα μέτωπα, όχι μόνο στην Υγεία. «Καθημερινά διαγκωνίζεστε μεταξύ σας για το ποιος έδωσε περισσότερες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, τζάμπα εργασία στους εργοδότες, ποιος εξυπηρετεί καλύτερα την Ευρωενωσιακή πολιτική» σημείωσε χαρακτηριστικά και θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε “το χεράκι του” στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ ενώ συμφωνεί με τη στρατηγική της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την περίφημη “πράσινη μετάβαση”.

Ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε πως ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιδείξουν κανέναν εφησυχασμό, καθώς η κατάσταση θα επιδεινωθεί από τα σχέδια της κυβέρνησης για το λεγόμενο «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει νέο κύκλο καταργήσεων νοσοκομείων και κλινικών, Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια σε βάρος εργαζομένων και ασθενών.

Αλλά και οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε, «για μία προοδευτική διακυβέρνηση με δήθεν φιλολαϊκό πρόσημο αποτελεί παγίδα ενσωμάτωσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στα σχέδια της κυβερνητικής εναλλαγής, που θα συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Οι εξελίξεις στην υγεία επιβεβαιώνουν ότι για τον λαό, υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης: είτε της υγείας που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες είτε της υγείας – εμπόρευμα που θα υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματιών.

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.