ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΕΑΔ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Μαρτίου 2022 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί, την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 08:45, με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΔΕΕΕΜ)-ΟΜΟΝΟΙΑ και του Κόμματος Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής, στον Περισσό.

 

Συνέντευξη του Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή και Υπευθύνου του Γραφείου Τύπου, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3: Πολλοί σοβαροί κίνδυνοι για το λαό από την ελληνική συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Τις σοβαρές ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για της εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γίνεται στις πλάτες του Ουκρανικού λαού, για να λύσουν τις διαφορές και τους ανταγωνισμούς τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσία, επισήμανε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3, το πρωί της Τρίτης 8 Μάρτη.

Εδώ και 8 – 10 χρόνια σημείωσε, λόγω αυτού του ανταγωνισμού και με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας, ΝΑΤΟ – ΕΕ και ΗΠΑ εγκατέστησαν βάσεις στην ευρύτερη περιοχή, διοργάνωσαν πραξικόπημα το 2014 στην Ουκρανία και στήριξαν φασιστικές οργανώσεις. Αυτό χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τώρα η Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία με παραβίαση συνόρων και καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Αυτοί που σήμερα εμφανίζοντας ως προστάτες της Ουκρανίας και του διεθνούς δικαίου έχουν κάνει ακριβώς τα ίδια με αυτά που κάνει τώρα η Ρωσία. Εχουν διεξάγει πολέμους, έχουν αλλάξει σύνορα, έχουν οργανώσει πραξικοπήματα και τώρα λύνουν τις διαφορές τους με τη Ρωσία, στις πλάτες του Ουκρανικού λαού.

Σημείωσε πως όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν στηρίξει τα αμερικανονατοικά σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας, με τις βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο κ.λ.π., την επέκταση των οποίων εγκαινίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε μετά η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο λαός πρέπει να γνωρίζει, πρόσθεσε, πως αυτές οι βάσεις λειτουργούν ως κέντρα προώθησης των αμερικανονατοϊκών στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη. Επίσης, σημείωσε πως μόλις το Σαββατοκύριακο στη Μεσόγειο έπλεαν δύο πολεμικά πλοία, ένα αμερικανικό και ένα γαλλικό ενώ υπενθύμισε και την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Ολα αυτά εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για τον ελληνικό λαό, σημείωσε, αφού καθιστούν τη χώρα μας ως στόχο αντιποίνων από τη μεριά της Ρωσίας ενώ σχολιάζοντας τη συζήτηση που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες για τις δηλώσεις Ζαχάροβα, υπενθύμισε πως ενώ κάποιοι έδειξαν να πέφτουν από τα σύννεφα, το ΚΚΕ εδώ και καιρό προειδοποιούσε για δηλώσεις αναλόγου περιεχομένου που έχουν κάνει Ρώσοι αξιωματούχοι.

Οσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά, υπογράμμισε πως η Τουρκία θέλει να παίξει ρόλο περιφερειακής δύναμης στην περιοχή, αναπτύσσοντας τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ ως χώρα – μέλος όσο και με τη Ρωσία. Επισήμανε ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι επικίνδυνη και σε αυτό το ζήτημα, καθώς προτάσσει τη λογική πως «αν προστρέξουμε και είμαστε τα καλά παιδιά του ΝΑΤΟ θα πάρουμε ανταλλάγματα» για τα Ελληνοτουρκικά. Αυτό δεν έχει ισχύσει ποτέ, σημείωσε ο Γ. Γκιόκας κι έφερε ως πρόσφατο παράδειγμα την έκθεση της ΕΕ για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, όπου το Κυπριακό αναφέρεται ως «ανεπίλυτη σύγκρουση» μεταξύ Τουρκίας Ελλάδας κι έχει διαγραφεί ο όρος «τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο». Αυτό και άλλα παραδείγματα, σημείωσε, αποδεικνύουν ότι δεν ισχύει ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ κι ΕΕ θα μας προστατεύσουν έναντι της Τουρκίας.

Για τον ελληνικό λαό δεν υπάρχει κανένα συμφέρον από την εμπλοκή της χώρας σε αυτούς τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σημείωσε και καταλήγοντας τόνισε πως ο λαός πρέπει να εντείνει την πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτόν και να μην επιλέξει στρατόπεδο ληστών γιατί ληστές είναι και οι δύο πλευρές.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συγκέντρωση για την 8η Μάρτη στην Αθήνα

Σήμερα είναι μέρα πάλης ενάντια σε κάθε μορφή ανισοτιμίας, βίας, κακοποίησης, για τη γυναικεία χειραφέτηση, για την απαλλαγή από την εκμετάλλευση.

Σήμερα, επίσης, ταυτόχρονα είναι μέρα πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τη μη εμπλοκή της Ελλάδας βαθύτερα σε αυτόν.

 

 

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.