ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕΡΡΩΝ


0
(0)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νομό συναντήθηκε με το ΔΣ του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών.

Κατά τη συνάντηση ενημερώθηκε για τα οξυμμένα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς των Σερρών: Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού ενοικιαστηρίου για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο και ότι στην Ελλάδα υπάρχει εκτεταμένη πολύ-ιδιοκτησία, οδηγεί δεκάδες χιλιάδες αγρότες να κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τις επιδοτήσεις, καθώς δεν θα μπορέσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις. Ακόμα, το υψηλό κόστος παραγωγής, οι ελλείψεις σε έργα υποδομής, αλλά και οι τιμές των προϊόντων τους, αφού οι συγκυριακές αυξήσεις για φέτος «σβήστηκαν» από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που εξανέμισε το εισόδημά τους.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις και η ΕΕ έχουν προγράψει τη μικρομεσαία αγροτιά για χάρη των μεγάλων, καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, γι’ αυτό συνεχώς παίρνουν τέτοια εξοντωτικά μέτρα, κρατάνε πολύ υψηλό το κόστος παραγωγής και χαμηλές τις τιμές, με αποτέλεσμα να  δυσκολεύεται η μικρομεσαία αγροτιά, Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις ΟΣΔΕ τόνισε ότι δεκάδες χιλιάδες αγρότες βρίσκονται αυτή τη στιγμή ξεκρέμαστοι και γι’ αυτό το ζήτημα το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πιέζει μέχρι να βρεθεί μια λύση. Όπως θα συνεχίσει να παλεύει και να αναδεικνύει τα ζητήματα που θέτει και το αγροτικό κίνημα και αφορούν το κόστος παραγωγής, τις τιμές των προϊόντων, τις αποζημιώσεις, τις επιδοτήσεις κλπ. Ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΚΚΕ στη Βουλή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι προτάσεις του απορρίπτονται από τα άλλα κόμματα. Τέλος, τόνισε την ανάγκη για πανελλαδικό συντονισμό της πάλης της αγροτιάς, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ θα συμβάλλει με τις δυνάμεις του σε αυτή την κατεύθυνση.

ΑΘΗΝΑ 8/12/2021                                                     ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουσούμπας θα μιλήσει, την Κυριακή 12 Δεκέμβρη και ώρα 11:00 πμ, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος για την παρουσίαση του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις.

Διεθνής Τηλεδιάσκεψη Κομμουνιστικών & Εργατιικών Κομμάτων

 

Έκτακτη Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων θα διεξαχθεί στις 10-12 Δεκεμβρίου 2021, με θέμα: “Οι διεθνείς οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις. Η εμπειρία από την πάλη των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων και των λαών. Αλληλεγγύη στην Κούβα, στον λαό της Παλαιστίνης, σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στις κυρώσεις, στις μηχανορραφίες και στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα”.

Η συνάντηση, λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, με την αμοιβαία ευθύνη του ΚΚΕ και του ΚΚ Τουρκίας, των δύο κομμάτων που το 2019 είχαν φιλοξενήσει στη Σμύρνη της Τουρκίας την 21η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Στην τηλεδιάσκεψη έχουν δηλώσει συμμετοχή 70 κόμματα από 56 χώρες από όλες τις ηπείρους.

Εισαγωγικές ομιλίες στην Έκτακτη Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων θα κάνουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη και ώρα 10.00 πμ) και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΤ Κεμάλ Οκουγιάν.

ΑΘΗΝΑ 9/12/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τοποθετήσεις του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ1: Να συγκρουστούμε με την πολιτική που βλέπει την υγεία σαν εμπόρευμα

Να συγκρουστούμε με την πολιτική που βλέπει την υγεία σαν εμπόρευμα για να βγάζουν κέρδη οι επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ότι χρειάζονται ριζικά διαφορετικά μέτρα από αυτά που δεν πήρε η κυβέρνηση για να μην μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς, θύματα μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει την πανδημία με όρους οικονομίας της αγοράς. Σημείωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο δημόσιος τομέας υγείας, να επιταχθεί ο ιδιωτικός και μαζί με τον αναγκαίο γενικευμένο εμβολιασμό να ληφθούν μέτρα προστασία στα ΜΜΜ και στα σχολεία.

Οπως είπε η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας αφήνει εκατοντάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, αντιμετωπίζει τον ασθενή με βάση το πόσο κοστίζει και τα νοσοκομεία σαν ξενοδοχεία που αν δεν έχουν πληρότητα δεν πρέπει αν είναι ανοιχτά. Αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί, τα 8 νοσοκομεία που κράτησαν κλειστά τρεις κυβερνήσεις σημειώνοντας ότι για την κατάσταση στο ΕΣΥ έχει ευθύνη η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολίασε επίσης την ψήφιση της τροπολογίας που προβλέπει ακόμα και φυλάκιση για δύο χρόνια σε γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο λέγοντας ότι η κυβέρνηση ποινικοποιεί την σχολική διαρροή που είναι στο 11% με βολικό αντίπαλο τους αρνητές της μάσκας ή του εμβολίου αντί να ασχοληθεί με το κοινωνικό πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΤΙΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ

Αντί η κυβέρνηση κι ο υπουργός Υγείας να κουνάνε το δάκτυλο, θα πρέπει να απαντήσουν στα κρίσιμα ζητήματα:

Είναι fake news οι δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ;

Είναι fake news η αναβολή χειρουργείων κι άλλων θεραπειών, γιατί δεν υπάρχει κάλυψη εντατικής και γιατί έχει φρακάρει το δημόσιο σύστημα Υγείας;

Ή μήπως είναι fake news το ότι ο ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας της Υγείας, αντί να επιταχθεί, αποτελεί από μόνος του ένα “VIP σύστημα υγείας” με τεράστια κέρδη ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας;

ΑΘΗΝΑ 9/12/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου “Σταματήστε τον εμπαιγμό των νησιωτών και μειώστε εδώ και τώρα δραστικά το ΦΠΑ!”

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, πανηγυρίζει ότι “εξασφάλισε” να μειωθεί ο συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Το ίδιο κάνουν και οι βουλευτές και τα τοπικά στελέχη της στα νησιά.

Πρόκειται για μια ακόμα κοροϊδία! Γιατί η συγκεκριμένη οδηγία του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρώπης (Ecofin), το μόνο που ξεκαθαρίζει είναι ότι μέχρι το 2025 δε θα γίνει καμία μείωση! Για μετά το 2025, θα το επανεξετάσουν εάν και εφόσον τηρούνται οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, οι δημοσιονομικοί στόχοι κλπ, δηλαδή οι “αντοχές της οικονομίας”.

Αντί να εμπαίζουν τους νησιώτες, τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, οφείλουν να τους απαντήσουν:

  • Γιατί από κοινού ψήφισαν την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου;
  • Γιατί καταψήφισαν, όχι μία, αλλά τέσσερις φορές (!), τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά;

Το ΚΚΕ διεκδικεί τη δραστική μείωση του ΦΠΑ στο 50% σε όλα τα νησιά εδώ και τώρα, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Γιατί τώρα οι νησιώτες πλήττονται από το κύμα ακρίβειας που φουντώνει, τα πανάκριβα καύσιμα και τιμολόγια ενέργειας, τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

            Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να καταθέτει όλες του τις δυνάμεις για να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών, για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, για να παρθούν μέτρα απέναντι στην ακρίβεια, με μείωση των καυσίμων, των τιμολογίων ενέργειας, για φθηνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

ΑΘΗΝΑ 9/12/2021                                                     ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Οι διεθνείς οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις. Η εμπειρία από την πάλη των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων και των λαών. Αλληλεγγύη στην Κούβα, στον λαό της Παλαιστίνης, σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στις κυρώσεις, στις μηχανορραφίες και στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα”.

 Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας καλωσορίζουμε από την Αθήνα στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Κομμουνιστικών κι Εργατικών κομμάτων.

Είναι αλήθεια πως η πανδημία έχει βάλει ορισμένα όρια στις δια ζώσης επικοινωνίες των κομμάτων.

Ωστόσο, όρια στον αναγκαίο συντονισμό και στην πάλη των λαών, των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων δεν μπορούν να μπουν.

Αυτό το μήνυμα στέλνει και η σημερινή έκτακτη τηλεδιάσκεψή μας, με την οποία στέλνουμε μια ακόμη ηχηρή καταδίκη στον αποκλεισμό της Κούβας από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο ΚΚ της Κούβας και στο λαό της, που για άλλη μια φορά, σε δύσκολες και σύνθετες συνθήκες, υπερασπίζεται τις κατακτήσεις της Κουβανικής Επανάστασης.

Εκφράζουμε την πεποίθησή μας, πως τα σχέδια αποσταθεροποίησης της Κούβας, τα οποία καταρτίζει ο ιμπεριαλισμός, δεν θα περάσουν, πως ο λαός της Κούβας για άλλη μια φορά θα τα ανατρέψει.

Στέλνουμε μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό, που μάχεται για δεκαετίες τώρα, παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, για την αναγνώριση της πατρίδας του.

Καταδικάζουμε την ισραηλινή επιθετικότητα, τη στήριξη που παρέχει ο αμερικάνικος και ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός στο Ισραήλ για να συνεχίζει την καταπίεση ενός ολόκληρου λαού.

Καταγγέλλουμε την εξίσωση θύτη και θύματος, που ιδιαίτερα καλλιεργεί η ΕΕ και απαιτούμε και από την ελληνική κυβέρνηση την υλοποίηση της απόφασης του ελληνικού κοινοβουλίου για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Βεβαίως και είμαστε στο πλευρό κάθε λαού που αγωνίζεται, που υψώνει το ανάστημά του στις αντιλαϊκές πολιτικές:

– Όπως ήταν η νικηφόρα και πολύμηνη νίκη των αγροτών της Ινδίας,

– Η φτωχολογιά της Τουρκίας, που διαδηλώνει ενάντια στη ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της,

– Ο λαός του Σουδάν, που συγκρούεται στους δρόμους ενάντια στους πραξικοπηματίες,

– Με τους λαούς που σε πολλές χώρες, παρά την πανδημία, μπαίνουν στο δρόμο της πάλης για την Υγεία και τη ζωή του λαού, με την διασφάλιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων τους.

Σύντροφοι,

Πρέπει να γνωρίζετε πως και στην Ελλάδα το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στις συνθήκες της πανδημίας.

Στηρίζει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων, με βασικό άξονα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ταυτόχρονα, το Κόμμα μας βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, που με την πάλη τους διεκδικούν μέτρα προστασίας της ζωής τους, συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς, που παλεύουν ενάντια στα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα.

Αυτή η πάλη το τελευταίο διάστημα ανέδειξε σημαντικούς και νικηφόρους αγώνες, όπως ήταν αυτή των εργατών στο μονοπώλιο της COSCO ή στην e-food.

Το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης, που το ΚΚΕ απηύθυνε στο λαό, αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους εργαζόμενους, επιστήμονες, νέους, που εκφράζουν τη διάθεση να συγκρουστούμε με τις αντιλαϊκές πολιτικές, με την καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, με τις ξένες αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και σχεδιασμούς.

Για να ανοίξει ο δρόμος της συγκρότησης της Κοινωνικής Συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που θα ανατρέψει αντιλαϊκά μέτρα και θα συσπειρώσει μεγάλες λαϊκές δυνάμεις σε γραμμή σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Οι κομμουνιστές στην Ελλάδα εργαζόμαστε σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Της αναγκαιότητας, που προβάλλει από την ίδια την εποχή μας και τις εξελίξεις στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Είναι η εποχή που επιβάλει την οριστική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και οικοδόμησης μιας νέας σοσιαλιστικής- κομμουνιστικής κοινωνίας, απαλλαγμένης από ελλείψεις και λάθη του παρελθόντος.

Αυτό καθόλου δεν σημαίνει πως παραβλέπουμε τις δυσκολίες του αρνητικού συσχετισμού δύναμης διεθνώς, όπως και των σημαντικών ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που εκδηλώνονται στην περιοχή μας και ευρύτερα στον κόσμο.

Το αντίθετο!

Έτσι, σε αντίθεση από άλλες πολιτικές δυνάμεις, εκτιμάμε πως οι ΗΠΑ δεν «φεύγουν» από την περιοχή μας. Είναι εδώ!

Μάλιστα στην Ελλάδα, ενισχύουν τις στρατιωτικές βάσεις τους, που γιγαντώνονται.

Διαμορφώνουν νέες ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως μαζί με τη Βρετανία και την Αυστραλία (AUKUS), ή τον “Τετραμερή Διάλογο για την Ασφάλεια” (QUAD).

Πρόκειται για νέα, πολύμορφα “εργαλεία” των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που εμφανίζονται δίπλα σε παλαιότερα, όπως είναι το ΝΑΤΟ.

Βεβαίως, ο προσανατολισμός των ΗΠΑ, όπως δείχνει και η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, αλλά και οι διάφοροι εμπορικοί πόλεμοι των τελευταίων χρόνων, κατευθύνεται προς την περιοχή του Ινδοειρηνικού.

Το ΝΑΤΟ, παρά τις εσωτερικές “τριβές” των αστικών τάξεων των κρατών που το συγκροτούν, εξακολουθεί να επεξεργάζεται νέα πολεμικά σχέδια σε βάρος των λαών.

Αναλαμβάνει δράση, ιδιαίτερα, σε βάρος της καπιταλιστικής Ρωσίας, από τη Βαλτική ως τη Μαύρη Θάλασσα.

Παίρνει μέτρα όξυνσης του ανταγωνισμού με την Κίνα.

Η ιμπεριαλιστική ΕΕ, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να παίξει “προοδευτικό” ρόλο στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρόκειται για μεγάλη αυταπάτη, όσων προσανατολίζονται σε μια τέτοια άποψη.

Οι εκκλήσεις που ακούγονται από διάφορες δυνάμεις όλου του αστικού πολιτικού φάσματος, από φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, αλλά και από κάθε απόχρωσης οπορτουνιστές, για την ανάγκη “απογαλάκτισης” της ΕΕ από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, θεωρούμε ότι λειτουργούν ως “στάχτη στα μάτια” των λαών.

Η ΕΕ ήταν και είναι μια ένωση που θα γίνεται όλο και πιο αντιδραστική και αντιλαϊκή.

Η διέξοδος για τους λαούς δεν είναι ο λεγόμενος “εκδημοκρατισμός” και “εξανθρωπισμός” της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά η πάλη για την έξοδο των χωρών από αυτές τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, σε συνδυασμό με την πάλη για την ανάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της σε κάθε χώρα.

Αυτό έδειξε και η πείρα από το ΒREXIT. Αποδέσμευση που δεν συνδυάζεται με ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και εξουσίας σε κάθε ξεχωριστή χώρα, σε ομάδα χωρών και σε όλη την Ευρώπη, δεν μπορεί να αποβεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων στη σημερινή φάση όλο και περισσότερο εντάσσονται τα ζητήματα της λεγόμενης “πράσινης” ανάπτυξης και “ψηφιακής μετάβασης”. Ζητήματα, που από τη μια αποτελούν πεδίο διοχέτευσης του υπερσυσσωρευμένου κεφαλαίου, για την ενίσχυση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων κι από την άλλη είναι πεδίο σφοδρού ανταγωνισμού των μονοπωλίων, (αμερικάνικων, κινεζικών, γερμανικών, γαλλικών. βρετανικών, ρωσικών κοκ) .

Βλέπουμε να δυναμώνουν οι αντιθέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, αλλά και άλλες σημαντικές αντιθέσεις με τη Ρωσία ή ακόμη και στο εσωτερικό του ευρωατλαντικού ιμπεριαλιστικού άξονα.

Βεβαίως, θεωρούμε ότι αυτό που έχουμε μπροστά μας, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «νέος ψυχρός πόλεμος», αντιγράφοντας, την πάλαι ποτέ αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την ΕΣΣΔ.

Η διαλεκτική ανάλυση των εξελίξεων δείχνει πως έχουμε να κάνουμε με αντιθέσεις, που εκδηλώνονται πάνω στο έδαφος του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής κι ο οποίος κυριαρχεί στις ισχυρότερες δυνάμεις που συγκρούονται για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων τους.

Σ’ αυτές τις συνθήκες έχει σημασία τόσο η εναντίωση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όσο και η απόρριψη επιλογής ιμπεριαλιστή, ενάντια σε κάθε «παλιά» ή «νέα» ιμπεριαλιστική συμμαχία, για την απεμπλοκή κάθε χώρας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και συμμαχίες και παράλληλα ενίσχυση της πάλης για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, το ΚΚΕ καταψήφισε μέσα στην ελληνική βουλή τις επιθετικές συμφωνίες της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, που παρουσιάζονται ως “αμυντικές” για τη χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό του λαού.

Τάχθηκε ενάντια στις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες της χώρας και ανέδειξε πως αυτές γίνονται στα πλαίσια της προσπάθειας της αστικής τάξης της Ελλάδας να αναβαθμίσει τη θέση της μέσα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οργανώσεις.

Οι κομμουνιστές διαφωτίζουν συστηματικά το λαό και κινητοποιούν στις διαδηλώσεις χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες.

Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, γενικότερα στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, για να μην δημιουργηθούν νέες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές, να μην μεταφερθούν στη χώρα πυρηνικά όπλα.

Το ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσει η συμμετοχή των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.

Να μην πληρώνει ο λαός για τους εξοπλισμούς που υπηρετούν τα επιθετικά σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης, τις ευρωατλαντικές επεμβάσεις και πολέμους, να μην συμμετέχει η Ελλάδα σε στρατιωτικές ασκήσεις που στρέφονται κατά άλλων κρατών.

Το ΚΚΕ επιδιώκει την ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης προς όλους τους λαούς που είναι αντιμέτωποι με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Παλεύει για την αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Για να έλθει τελικά η εργατική τάξη, ο λαός στην εξουσία και να οικοδομήσει τη νέα κοινωνία του σοσιαλισμού!

ΑΘΗΝΑ 10/12/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχόλιο της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας για το γεγονός με τις χειροπέδες στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας

Η επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας είναι ενέργεια αποτρόπαια και καταδικαστέα. Πρόκειται για ομάδες που, όποιο τίτλο και αν χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου. Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, οι οποίες εκπορεύονται από συγκεκριμένα μορφώματα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες τέτοιες κινήσεις, από αντίστοιχες ομάδες, όπως τα ναζιστικά εμβατήρια στην συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ ή τις φωτογραφίες του – γνωστού γι’ αυτές τις απόψεις – προέδρου του σωματείου του ΑΧΕΠΑ με το μόρφωμα του Κασιδιάρη κλπ.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές. Με την στάση της ενισχύει όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν «βολικό αντίπαλο», ώστε να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλούμε το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας να απομονώσει τέτοιες ομάδες. Να διεκδικήσει την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και μέσα, την επίταξη χωρίς κανένα κόστος του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Μέτρα προστασίας στα σχολεία, τις σχολές, στους χώρους δουλειάς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε όλους τους χώρους διασποράς. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου – δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης

 

Το Γραφείο Τύπου

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.