ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 8 Νοεμβρίου 2021 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί, την Τετάρτη 10 Νοέμβρη και ώρα 10:00 το πρωί, με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή.

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Κ. Ευρώπης του ΚΚΕ Για το θάνατο 24χρονου Έλληνα εργαζόμενου που βρισκόταν υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ

Ο θάνατος του 24χρονου Έλληνα εργαζόμενου σε αλυσίδα fastfood, που βρισκόταν υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.  Οι γερμανικές αστυνομικές αρχές αρνούνται προς το παρόν να δώσουν διευκρινίσεις για τις συνθήκες θανάτου του νεαρού Έλληνα, αρνούνται στην οικογένεια να δει τη σορό του παιδιού, ενώ ακόμα είναι άγνωστο αν πραγματοποιήθηκε νεκροψία ή όχι. Όλη αυτή η κωλυσιεργία, όπως είναι λογικό, δημιουργεί σοβαρές υποψίες συγκάλυψης των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του νεαρού.

Ταυτόχρονα, τόσο το βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα, όσο και οι ζωντανές μαρτυρίες κατά την ώρα της σύλληψής του, αποδεικνύουν την ένταση του αυταρχισμού και της κρατικής βίας από τη γερμανική αστυνομία. Οι μετανάστες γίνονται ανά τακτά διαστήματα αποδέκτες βίαιης και ρατσιστικής αντιμετώπισης των αστυνομικών αρχών, αλλά και φασιστικών συμμοριών, ενώ εύκολα και γρήγορα «τυλίγονται σε μια κόλλα χαρτί» κατηγορούμενοι για εγκληματική και επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια συμπεριφορά. Όσοι διαμαρτύρονται, όσοι αγωνίζονται, όσοι διεκδικούν και αντιδρούν στην πολιτική τους, θεωρούνται «εγκληματίες».

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προωθείται το τελευταίο διάστημα αντιδραστικός νόμος ενάντια στις συναθροίσεις. Η πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων είναι αυτή της ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών, του αυταρχισμού, του φακελώματος. Στόχος τους είναι ο εκφοβισμός, το χτύπημα και των λαϊκών ελευθεριών, που έχουν απομείνει η δημιουργία υποταγμένων εργαζομένων. Έχουν στόχο τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ οι ελληνικές αρχές έχουν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για το θάνατό του κι ενώ έχει μεσολαβήσει η δημοσιοποίηση του βίντεο με την απάνθρωπη στάση της αστυνομίας απέναντι στον Έλληνα μετανάστη, πέντε μέρες αργότερα δεν έχουν καν τοποθετηθεί. Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από την γερμανική κυβέρνηση για τις πραγματικές αιτίες και τις συνθήκες του θανάτου του και να καταδικάσει την κτηνώδη μεταχείρισή του. Απαιτούμε να διευκρινιστούν άμεσα οι συνθήκες θανάτου του νεαρού μετανάστη και να αποδοθούν ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν.

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πραγματοποίησε τηλεφωνικό διάβημα στην Πρέσβειρα της Ελλάδας στη Γερμανία.

ΑΘΗΝΑ 8/11/2021                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

επίσκεψη και τις συναντήσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε, σήμερα το μεσημέρι, το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και με το Σωματείο των Εργαζομένων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Βρισκόμαστε στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, σε περιοδεία που έχει ξεκινήσει το Κόμμα μας ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, με τα ανησυχητικά κρούσματα της πανδημίας και βεβαίως με τις τεράστιες ελλείψεις των νοσοκομείων, που κάνουν την κατάσταση πολύ ανησυχητική.

Αυτή την ώρα πολλά στελέχη του Κόμματος βρίσκονται σε νοσοκομεία της Ελλάδας και συζητούν με τους εργαζόμενους, με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, προκειμένου, και να ενημερωθούμε πληρέστερα, αλλά και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, τόσο μέσα στη Βουλή, όσο και στους κοινωνικούς αγώνες, στο πλάι των υγειονομικών, οι οποίοι εξακολουθούν να δίνουν, δυο χρόνια τώρα -όπως και πριν, όπως θα δίνουν συνεχώς- μια τιτάνια μάχη, με μεγάλη αυτοθυσία και με τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν σε υποδομές, σε μόνιμο προσωπικό, σε δυνατότητες για να ασκήσουν το λειτούργημά τους και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Το ΚΚΕ ήδη έχει προχωρήσει σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας, που θα συζητηθεί και βεβαίως, μέσα στα πλαίσια αυτά θα αναδείξουμε τα προβλήματα των εργαζομένων, των γιατρών, των νοσηλευτών του Νοσοκομείου της Λιβαδειάς, γενικότερα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας”.

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά πόσο τα μέτρα την ελληνικής κυβέρνησης βοηθούν στην ανάσχεση του 4ου κύματος της πανδημίας κι αν καλύπτουν τις ανάγκες που δημιουργούνται, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε:

“Η σημερινή κυβέρνηση, σαν συνέχεια και των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας, έχει τεράστιες ευθύνες. Τα μέτρα συντηρούν μια κατάσταση που μας έχει οδηγήσει προς τα εδώ. Δεν αλλάζει δηλαδή ρότα στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με πολλές προσλήψεις μονίμων γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού, βοηθητικού προσωπικού. Δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για να ανασχεθεί το κύμα της πανδημίας εκεί που δημιουργούνται τα προβλήματα, δηλαδή στους μεγάλους συγκεντρωμένους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε άλλους χώρους όπου συνωστίζεται ο λαός και δεν παίρνονται συγκεκριμένα μέτρα.

Πρέπει να αναπτυχθεί ιδιαίτερα η ενημέρωση του ελληνικού λαού, με πιο συγκεκριμένες δράσεις απ’ ό,τι έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τον συνολικό, τον γενικό εμβολιασμό πολλών κατηγοριών -και ιδιαίτερα εκεί που είναι τα παιδιά, στα σχολεία, τις σχολές, στο στρατό, στα στρατευμένα νιάτα- όπου αλλού υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός και όπου δυστυχώς, με όσα λένε επίσημα οι επιστήμονες, θα θρηνήσουμε πάρα πολλά θύματα το επόμενο διάστημα.

Απ’ αυτή την άποψη το ΚΚΕ, χωρίς να κινδυνολογεί, θα βρίσκεται μπροστά σε αυτή την εκστρατεία και ενημέρωσης του λαού και κινητοποίησης και διεκδίκησης συγκεκριμένων μέτρων, που θα προστατεύουν τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας”.

 

Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ζήτημα που αφορά την περιοχή της Λιβαδειάς, για τα ακίνητα της Κρύας, για το οποίο του έστειλαν υπόμνημα 48 φορείς, λέγοντας ότι “απαιτείται δωρεάν παραχώρηση, εδώ και τώρα, στη Δημοτική Αρχή της Λιβαδειάς από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ, για πολιτιστική χρήση και χωρίς να πληρώνει χρήμα ο Δήμος, που σημαίνει ότι δεν θα πληρώνει ο λαός της Λιβαδειάς, μέσω των τελών και των φορολογικών βαρών”.

 

 

ΑΘΗΝΑ 8/11/2021                       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.