ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Νοεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 11πμ.

Η συνάντηση θα γίνει στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.

ΑΘΗΝΑ 2/11/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΑΚΕΛ Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και από το ΑΚΕΛ ο Τουμάζος Τσιελέπης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και επικεφαλής του γραφείου Κυπριακού του κόμματος και η Μαρίνα Σάββα μέλος της ΚΕ.

Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη -όπως πάντα άλλωστε- συνάντηση και συζήτηση με την αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΑΚΕΛ, που επισκέπτεται τη χώρα μας, με επικεφαλής τον σύντροφο Άντρο Κυπριανού,   όπου ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες, τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια έξαρση της πανδημίας, σε ένα μεγάλο κύμα σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο και στις χώρες μας. Ενημερώσαμε για την κατάσταση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα με τα προβλήματα που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και τους κινδύνους για την υγεία του, για την ίδια τη ζωή των εργαζομένων.

Επίσης για την πορεία της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και που φέρνει νέα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης, συνέχεια των μνημονιακών μέτρων και των αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που επιβαρύνουν παραπέρα το λαϊκό εισόδημα, δημιουργούν προβλήματα, όχι γενικά στην οικονομία, αλλά πρώτα απ’ όλα στους μισθωτούς, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της πόλης, τους μικροεπιχειρηματίες αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση και λόγω φυσικά του κορονοϊού και των προβλημάτων του εγκλεισμού που υπάρχουν αυτό το διάστημα. Ενημερώσαμε για την πάλη που κάνει το Κόμμα μας, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και μέσα στη Βουλή και μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Ταυτόχρονα, εκφράσαμε τις ανησυχίες μας, ως Κόμμα, για τις εξελίξεις

ευρύτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την προκλητική επιθετικότητα, που εντείνεται και καλλιεργείται και από την ίδια την ένταση και τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις συγκρούσεις ισχυρών οικονομικών συμφερόντων στην περιοχή και αφορούν βέβαια και την κατάσταση στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο συνολικά και το Κυπριακό. Και βεβαίως επισημάναμε τους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου, απ’ την εντεινόμενη τούρκικη επιθετικότητα, αλλά και απ’ την πολιτική του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, που ουσιαστικά καλλιεργεί, υποδαυλίζει αυτή την επιθετικότητα, χωρίς να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο που να προστατεύει τη χώρα μας, ευρύτερα τους λαούς της περιοχής.

Μας δόθηκε για μια ακόμα φορά, η ευκαιρία να εκφράσουμε ως Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ τη μεγάλη αλληλεγγύη μας στο λαό της Κύπρου, στο ΑΚΕΛ, στην πάλη που δίνουμε αυτή την περίοδο και πρέπει να συνεχίσουμε να τη δίνουμε, για μια Κύπρο ανεξάρτητη, για ένα κράτος, όχι δύο κράτη, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς εγγυητές και προστάτες, χωρίς κατοχικές δυνάμεις ή άλλα ξένα στρατεύματα και βεβαίως χωρίς ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου, όπως αυτό αφορά και την Ελλάδα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με την παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, που υποδαυλίζει όλη αυτή την κατάσταση.

Για μια ακόμα φορά καλωσορίζουμε στην Ελλάδα τον Γενικό Γραμματέα  και την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ. Μιλήσαμε επίσης και για τις διμερείς μας σχέσεις, τις σχέσεις των κομμάτων μας -παραδοσιακές άλλωστε, αδερφικές-  που θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα, ανταλλάσσοντας απόψεις για όλα τα σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν τις δύο χώρες”.

 

 ΑΘΗΝΑ 2/11/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.