ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ “ΕΛΛΑΔΑ 2021” ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Επιτροπής “ΕΛΛΑΔΑ 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου και ενημερώθηκε για τις μέχρι τώρα δράσεις και τους στόχους της Επιτροπής για τον γιορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε ότι το ΚΚΕ σχεδιάζει και το ίδιο να αναπτύξει δράσεις και να διοργανώσει εκδηλώσεις, καθώς και εκδόσεις με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την αστική εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821. Επεσήμανε ότι οι θέσεις του ΚΚΕ αντιμάχονται τα δύο αντιδραστικά ρεύματα σε αυτό το ζήτημα, τόσο εκείνο του εθνικισμού όσο και του κοσμοπολιτισμού.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ – ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Για τη σημερινή κινητοποίηση των Ομοσπονδιών – Εργατικών Κέντρων – Συνδικάτων

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζομένους, τις λαϊκές οικογένειες, που δεν μπορούν να αναπνεύσουν μέσα σ’ ένα σύστημα, για το οποίο έχουν πληρώσει πάρα πολλά και συνεχίζουν να πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους, λόγω των τεραστίων ελλείψεων στον τομέα της υγείας. Δεν μπορούν να αναπνεύσουν λόγω της αναδουλειάς, της ανασφάλειας, της φτώχειας, των χαμηλών μεροκάματων, της ανεργίας. Δεν μπορούν να αναπνεύσουν απ’ την κρατική καταστολή, τη βία, τα χρέη στις τράπεζες, σε άλλες υπηρεσίες.

 

Για την αλληλεγγύη μας στον αμερικάνικο λαό

Η πορεία μας, στη συνέχεια, προς την αμερικανική πρεσβεία θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη μας προς τον αμερικάνικο λαό, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα ενάντια σε μια κυβέρνηση, την κυβέρνηση Τραμπ, που εκφράζει όλη την καπιταλιστική βαρβαρότητα, το ρατσισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή.

 

Για την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό

Ταυτόχρονα θέλουμε να εκφράσουμε και την αλληλεγγύη μας στο σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, λόγω της ισραηλινής κατοχής και της στάσης των ΗΠΑ, με τους συνεχείς εποικισμούς, με τις προσαρτήσεις, με τις φυλακίσεις, τις διώξεις και τις δολοφονίες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει άμεσο χρέος να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση της βουλής των Ελλήνων για αναγνώριση εδώ και τώρα του παλαιστινιακού κράτους.

 

 

ΑΘΗΝΑ 11/6/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΜΑΡΟΥΑΝ ΤΟΥΜΠΑΣΙ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Παλαιστίνης, κ. Μαρουάν Τουμπάσι κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στο παλαιστινιακό ζήτημα και την επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ. Επιβεβαίωσαν την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον παλαιστινιακό λαό και τις ενέργειες του Κόμματος, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.