ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Σεπτεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με το ΔΣ του Συλλόγου Επιστημονικού – Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Βορείου Ελλάδας. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν οι Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτές του ΚΚΕ και η Θεανώ Καπέτη, γραμματέας της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Τα μέλη του ΔΣ του εξέθεσαν τα τεράστια προβλήματα, τις μεγάλες ελλείψεις στο πρωτοβάθμιο επίπεδο Υγείας και την τεράστια ανάγκη για άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού. Ιδιαίτερη ανησυχία εξέφρασαν για τους σχεδιασμούς κλεισίματος του Κέντρου Υγείας Πύλης Αξιού, του μεγαλύτερου στην περιοχή, που όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισαν θα σημάνει τη διάλυση των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας στην περιοχή, με τεράστιες συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, στους οποίους σήμερα προσφέρει δωρεάν σημαντικές υπηρεσίες, όπως η πραγματοποίηση εξειδικευμένων ακριβών εξετάσεων, προς όφελος ιδιωτικών δομών υγείας που λειτουργούν στην περιοχή.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θύμισε τις προβλέψεις του ΚΚΕ για την εξέλιξη του τομέα Υγείας, οι οποίες δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Δήλωσε ότι είναι φανερό ότι έχουν αποφασίσει να τα δώσουν όλα στους ιδιώτες, ότι απαξιώνουν την Υγεία, ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές κλπ, οφείλονται στο ότι θέλουν να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα.
Εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στο κλείσιμο του ΚΥ της Πύλης Αξιού, το οποίο όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά πρέπει και να στελεχωθεί, να στηριχθεί πάση θυσία, δεσμευόμενος για την απόλυτη στήριξη του ΚΚΕ στο αίτημα αυτό. Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στους αγώνες, στη δράση μέσα και έξω απ’ τη Βουλή, για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για δημόσια δωρεάν Υγεία, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ “Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με μέλη της Ομάδας Κατοίκων Κορδελιού – Ευόσμου «Η αναπνοή είναι δικαίωμα». Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτές του ΚΚΕ, η Θεανώ Καπέτη, γραμματέας της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και ο Θανάσης Κοκονάς δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού – Ευόσμου, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Τα μέλη της ομάδας εξέφρασαν την ανησυχία τους για το σοβαρό πρόβλημα της δυσοσμίας στην περιοχή, για την τελική έκθεση αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος, που εκπονήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η οποία επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι η δυσοσμία αποτελεί προϊόν της δραστηριότητας των ΕΛΠΕ. Ζήτησαν να γίνουν επιδημιολογικές μελέτες στον πληθυσμό της περιοχής.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ΚΚΕ δίνει μεγάλη σημασία σ’ αυτό το θέμα και στην προσπάθεια ανάδειξής του κι έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις.
Οριστική λύση, όπως σημείωσε, είναι η οριστική μετεγκατάσταση των ΕΛΠΕ και άλλων τέτοιων βιομηχανιών εκτός αστικού ιστού, συνολικά, ώστε να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων και να αποφευχθεί και ο κίνδυνος μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων. Αυτό πρέπει να γίνει με ευθύνη του κράτους και δαπάνες των βιομηχάνων, ενώ πρόσθεσε ότι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις δεν έχουν τη βούληση να συγκρουστούν με τα οικονομικά συμφέροντα.
Η μόνη δυνατότητα είναι η άσκηση πίεσης λοιπόν, κατέληξε, και ο αγώνας των εργαζομένων ενωμένοι, άσχετα από ιδεολογικές, πολιτικές απόψεις. Μέχρι τη μετεγκατάσταση, ωστόσο, θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα, όπως ακόμα και να κλείσει η συγκεκριμένη μονάδα των ΕΛΠΕ, για ένα διάστημα, προστατεύοντας βεβαίως τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους ή να ασκηθεί πίεση για άμεση λήψη όσων μέσων προσφέρει η επιστήμη για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών στον ανθρώπινο οργανισμό απ’ τη λειτουργία τέτοιων βιομηχανιών.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ HOT SPOT ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με την Επιτροπή Αγώνα συμβασιούχων εργαζομένων στο hot spot, στα Διαβατά. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτές του ΚΚΕ, και η Θεανώ Καπέτη, γραμματέας της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού οι συμβάσεις τους λήγουν τον προσεχή Φλεβάρη και ζήτησαν τη συμπαράσταση του ΚΚΕ για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, εκφράζοντας φόβο για την ανάθεση σε ιδιώτες της λειτουργίας των κέντρων υποδοχής.
Ο Δ. Κουτσούμπας υπερασπίστηκε την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, να γίνουν προσλήψεις, αφού όπως τόνισε το πρόβλημα δε λύνεται ούτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ούτε με παρατάσεις. Δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ, με όλες του τις δυνάμεις, θα υπερασπιστεί το δίκαιο αίτημά τους και θα πιέσει με όσα μέσα διαθέτει και στη Βουλή, για την ικανοποίησή του.

EBARGO 22:00 – ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ 45o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή συνεχίζει το ταξίδι του αδιάκοπα και δυναμικά. Ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εμπλουτίζεται, αγκαλιάζοντας όλο και περισσότερες μορφές τέχνης.
Έχει για οξυγόνο του τη δημιουργία, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της νέας γενιάς.
Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ σμίγει το χτες με το σήμερα και το αύριο του εργατικού επαναστατικού κινήματος.
Οι νέες γενιές κομμουνιστών και αγωνιστών μαθαίνουν την Ιστορία του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος, την πείρα που έχει κατακτηθεί, εργαλείο πολύτιμο για τις μάχες του σήμερα και του αύριο!
Σμίγει η πολιτιστική δημιουργία, το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών μαζί με τη δίψα να απολαμβάνουμε τη ζωή που δικαιούμαστε!
Γιατί κόντρα στην άποψη «δεν αλλάζουν τα πράγματα» το Φεστιβάλ έχει απάντηση: Με τους αγώνες, τα όνειρά μας, τη δύναμή μας μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον Σοσιαλισμό!
Είναι όμως και κάτι άλλο. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ ενσαρκώνει τις αρετές της προσφοράς, της ζωντανής συμμετοχής, της δράσης, της οργάνωσης, της πραγματικής δημοκρατίας.
Αρετές που το σύστημα, τα κόμματα και οι διάφοροι μηχανισμοί του, προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να διαγράψουν από τη ζωή του λαού και της νεολαίας ως κάτι παλιομοδίτικο.
Και τι προσπαθούν να βάλουν στη θέση τους; Τα κόμματα του διαδικτύου και του facebook, τα ηλεκτρονικά συνδικάτα, την ψηφιακή δήθεν δημοκρατία, δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι νέοι να αποξενωθούν από την ενεργητική συμμετοχή και δράση και να περιορίζονται σε ρόλο ακόλουθου που το πολύ – πολύ θα εκφράζουν τη γνώμη τους με κανένα like στο διαδίκτυο.
Δείτε για παράδειγμα τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ για το ηλεκτρονικό μητρώο μελών των συνδικάτων, που από τη μία στοχεύει στην απονεύρωση των συνδικάτων και των ζωντανών διαδικασιών, ουσιαστικά τη διάλυσή τους, για να μην μπορούν να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και ενώ από την άλλη προωθεί το γενικευμένο φακέλωμα, με βάση τις οδηγίες της ΕΕ, για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και σπουδών.
Όλα αυτά το σύστημα τα προωθεί, τα ενισχύει, τα διαφημίζει, για να εκτονώσει τις διαθέσεις ειδικά των νέων παιδιών και να τις υποκαταστήσει με ψευδαισθήσεις, σε βάρος της ζωντανής δράσης, της ενεργητικής συμμετοχής, που μπορούν, αν αποκτήσουν ριζοσπαστικό περιεχόμενο, να γίνουν επικίνδυνα κι απειλητικά για την εξουσία τους.
Κι εδώ λοιπόν, βρίσκεται η δική μας υπεροχή. Φυσικά δεν πετάμε στα σύννεφα. Πατάμε καλά στη Γη. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν εξαιρετικά αρνητικό συσχετισμό δύναμης, στην Ελλάδα και διεθνώς.
Ξέρουμε ότι μπροστά μας έχουμε πολλές, δύσκολες και απαιτητικές μάχες, που προκύπτουν από την ίδια την πορεία των εξελίξεων και εδώ και έξω. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τι διαδραματίζεται αυτή την περίοδο:
Από τους εμπορικούς πολέμους μεταξύ ισχυρών κρατών, μέχρι τις εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών ότι επίκειται μια νέα, νωρίτερα απ’ ότι υπολόγιζαν και ίσως πιο ισχυρή οικονομική κρίση…
Από το BREXIT στη Μεγάλη Βρετανία, μέχρι τους σφοδρότατους ανταγωνισμούς για το μέλλον της ίδιας της ΕΕ…
Από τις αντιπαραθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου για τον ορυκτό πλούτο, μέχρι τους κινδύνους νέων πολεμικών συγκρούσεων και προσφυγικών ροών…
Από μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές μέχρι τις αντιθέσεις ισχυρών χωρών γύρω από την κλιματική αλλαγή και την πράσινη ανάπτυξη…
Όλα αυτά αποτελούν αποδείξεις ενός δρόμου ανάπτυξης, ενός συστήματος που βρίσκεται σε βαθιά σήψη, που γεννά αγεφύρωτες αντιθέσεις, μεγάλους κινδύνους και που αν δεν ανατραπεί, θα φέρει ακόμη περισσότερη φτώχεια, δυστυχία, κρίση, πολέμους.
Όλα αυτά δεν είναι κάποια γεγονότα που συμβαίνουν κάπου αλλού, μακριά. Μας επηρεάζουν άμεσα, γιατί η Ελλάδα είναι βαθιά χωμένη στο κουβάρι των αντιθέσεων και των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει το καπιταλιστικό σύστημα. Καταρρίπτουν όλα όσα ακούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ πριν, “πως τα δύσκολα πέρασαν”, “η χώρα έχει γυρίσει σελίδα”, πως μπορεί τάχα να εξασφαλιστεί μία αειφόρος ανάπτυξη που θα φέρνει πλούτο, πολλές δουλειές, καλύτερη ζωή για το λαό.
Η «ανάκαμψη», το «καλό οικονομικό κλίμα», η «εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών», για τα οποία κομπάζει η κυβέρνηση, δεν ανατρέπουν την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, ίσα -ίσα προϋπόθεση για όλα αυτά είναι ότι η αντιλαϊκή πολιτική των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων θα εφαρμόζεται μέχρι κεραίας.
Τα παχιά λόγια για το τρένο της ανάπτυξης, λόγια που τα μοιράζονται με κοινό πάθος όλα τα αστικά κόμματα δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα.
Οι ίδιοι που μιλάνε για τη στήριξη της μεσαίας τάξης, βαφτίζοντας μεσαίο όποιον ζει πάνω από τα όρια της φτώχειας, συντηρούν τη φοροληστεία που έχει οδηγήσει 2 εκατομμύρια να χρωστούν έως και 500 ευρώ στην Εφορία.
Οι ίδιοι που πανηγυρίζουν για την ισχυρή ελληνική ναυτιλία και την ισχυρή θέση του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου στον διεθνή ανταγωνισμό, είναι οι ίδιοι που αφήνουν μέσα στο κατακαλόκαιρο νησιά χωρίς πλοίο, γιατί τα πλοία – σαπάκια τους παθαίνουν τη μια βλάβη πίσω από την άλλη, ενώ τσεπώνουν εκατομμύρια ευρώ σαν επιδότηση για τις «άγονες γραμμές». Αυτό ζήσαμε στη Σαμοθράκη.
Οι ίδιοι που πανηγυρίζουν για τα ρεκόρ κερδών στον τουρισμό, συντηρούν κι εντείνουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας χιλιάδων νέων εργαζομένων, που δουλεύουν με μισθούς τσακισμένους, με δεκάδες εργατικά ατυχήματα που συνήθως αποκρύβονται. Κι ενώ η χώρα βουλιάζει από τον τουρισμό, χιλιάδες οικογένειες δεν καταφέρνουν να κάνουν έστω δέκα μέρες διακοπές της προκοπής.

Φίλες και Φίλοι

Πρέπει να κοιτάξουμε όλοι και όλες με πιο διαπεραστικό μάτι και οξυμένη σκέψη αυτά που γίνονται γύρω μας, στην περιοχή μας, στον κόσμο.
Ο ΑμερικανοΝΑΤΟϊκός ιμπεριαλισμός απλώνει τα δίχτυα των συμφερόντων του στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, στον Περσικό Κόλπο, στην Ασία, τον Ειρηνικό.
Αναζωπυρώνονται οι πολύχρονοι πόλεμοι στη Συρία και τη Λιβύη, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους εκτοξεύουν απειλές κατά του Ιράν, το ΝΑΤΟ επιταχύνει την πολεμική προετοιμασία και περικυκλώνει τη Ρωσία.
Σφοδρές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί, μεταξύ των ΗΠΑ, της Κίνας, της ΕΕ, της Ρωσίας και γύρω τους δεκάδες καπιταλιστικά κράτη, ιμπεριαλιστικές συμμαχίες σε έναν αγώνα δρόμου για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, τους ενεργειακούς αγωγούς, τους θαλάσσιους δρόμους.
Εκεί είναι στραμμένη η προσοχή τους και είναι αδίστακτοι. Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά μεσαίου βεληνεκούς, οδηγεί σε νέες αντιπαραθέσεις, σε νέο κύκλο θανατηφόρων εξοπλισμών.
Το ιμπεριαλιστικό σύστημα γίνεται συνεχώς πιο αντιδραστικό και επικίνδυνο και οι υπερασπιστές του, η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα, είναι εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα. Υπερασπίζονται ένα βάρβαρο σύστημα που έχει βάψει και βάφει τα χέρια του με το αίμα των λαών, για να πλουτίσουν, να θησαυρίσουν τα μονοπώλια και να γίνονται πιο επιθετικά.
Ο λαός μας, όπως και άλλοι γειτονικοί λαοί, πρέπει να πιστέψουν και να δείξουν τη δύναμή τους, να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή, με την οριστική εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τους πολέμους, την φτώχεια και την προσφυγιά.
Μια νέα κοινωνία σοσιαλιστική είναι η λύση, αυτός είναι ο φάρος για την πάλη των λαών, για να οικοδομηθούν αμοιβαία επωφελείς σχέσεις, για την ειρήνη και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Καμιά εμπιστοσύνη στην άρχουσα τάξη και τα κόμματά της. Η αστική τάξη της Ελλάδας είναι χωμένη μέχρι το λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, προσβλέπει στη διεκδίκηση μεγαλύτερου μερτικού για πάρτη της από τη λεία των επεμβάσεων και πολέμων, γι’ αυτό υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τη συμμετοχή της στα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, στα σχέδια της ΕΕ, που παρεμβαίνει με τους δικούς της επιθετικούς μηχανισμούς, με τη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία και την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Επεμβάσεων.
Μέσα στον ανταγωνισμό της Ελληνικής και της Τουρκικής αστικής τάξης για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση στην περιοχή, εκδηλώνεται η τουρκική επιθετικότητα, αμφισβητώντας και παραβιάζοντας κυριαρχικά δικαιώματα, προβάλλοντας γκρίζες ζώνες, εκτοξεύοντας καθημερινά απειλές, έχοντας σημαδέψει ιδιαίτερα την περιοχή του Καστελόριζου, που εκπληρώνει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό των ελληνικών θαλάσσιων ζωνών.
Στην πράξη αποδεικνύεται πως είναι απλοϊκές και αβάσιμες οι αναλύσεις πως όλα γίνονται γιατί η Τουρκία είναι απομονωμένη ή πως κινείται επιθετικά για εσωτερική κατανάλωση. Έχουν, πλέον, χρεοκοπήσει πλήρως οι θεωρίες που αναπαράγουν εναλλάξ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και που καλλιεργούν έναν επικίνδυνο εφησυχασμό.
Το Τουρκικό αστικό κράτος διεκδικεί “ζωτικό χώρο” στην περιοχή και έχει συγκεκριμένους στόχους. Δημιουργεί συνεχώς τετελεσμένα, κάνει επίδειξη ισχύος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη Συρία και τη Λιβύη.
Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, είναι πίσω από κάθε βρώμικη δουλειά δεκαετίες τώρα και σήμερα ακόμα περισσότερο που δεν υπάρχει η Σοβιετική Ένωση.
Όλοι αυτοί κοιτάζουν τα δικά τους συμφέροντα, καίγονται για τα ενεργειακά κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο, για τα κέρδη της Exxon Mobil, της Total, της ENI και των άλλων μεγαθηρίων.
Μπροστά στα μάτια τους τα πλωτά γεωτρύπανα “Πορθητής’ και “Γιαβούζ” τρυπάνε στην κυπριακή ΑΟΖ, παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα.
Μέσα σε αυτό το τοπίο επιχειρείται η συνέχιση των δικοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό αλλά τα χαρτιά είναι σημαδεμένα.
Η λύση που προωθείται δεν είναι δίκαιη, αλλά άδικη, δεν είναι λύση με κριτήριο τα συμφέροντα του κυπριακού λαού, έχει τη σφραγίδα της ιμπεριαλιστικής παρέμβασης. Η διχοτομική λύση των “δύο συνιστώντων κρατών”, διαιωνίζει τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής.
Λέμε σε όλους και σε όλες ότι με ευθύνη του ΕυρωΑτλαντικού Μπλοκ έχει ήδη τεθεί το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης και συνδιαχείρισης του Αιγαίου και των θαλάσσιων ζωνών της Κύπρου κι αυτό όχι μόνο θα οδηγήσει σε καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά θα περιπλέξει παραπέρα την κατάσταση στην περιοχή με οδυνηρές συνέπειες για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς.

Φίλες και Φίλοι

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στο λαό της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας, λέγοντάς τους ότι δεν πέρασε μεγάλο διάστημα από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και οι θέσεις του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας.
Επιβεβαιώθηκε ότι ο στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ άμεσα, ότι ο καυγάς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν για το θεαθήναι.
Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, γιατί αυτό επιβάλλει η επέκταση των συμφερόντων ελληνικών οικονομικών ομίλων στην περιοχή.
Στην πράξη η Βόρεια Μακεδονία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, που αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή και στήνει νέες στρατιωτικές βάσεις, στα πλαίσια του κλιμακούμενου ανταγωνισμού με τη Ρωσία.
Το ΚΚΕ αντιπαλεύει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αγωνίζεται ενάντια στον πόλεμο και μοχθεί για την ανάπτυξη της κοινής πάλης με τον τουρκικό λαό, με τους λαούς των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής κι έτσι θα συνεχίσουμε την επόμενη περίοδο, υπολογίζοντας ότι μπροστά μας έχουμε μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα.
Μιλάμε για προκλήσεις και το εννοούμε, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ πατάει στο έδαφος που έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής. Από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης της ξεκαθάρισε τους στόχους της, για την ενίσχυση των σχέσεων της χώρας με τον ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό, την ΕΕ και το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ, που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό, βομβαρδίζει το Λίβανο και απειλεί τους λαούς της περιοχής.
Τώρα η ΝΔ προωθεί μεθοδικά την ανανέωση και την ενίσχυση της πολύ επικίνδυνης “Συμφωνίας για την Αμοιβαία Αμυντική Συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής”. Ετοιμάζει αυτό το νέο έγκλημα μέσα από τη δεύτερη φάση του λεγόμενου “Στρατηγικού Διαλόγου” με τους Αμερικανούς που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Προβλέπει τον πολυετή έλεγχο, την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, ώστε να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό θανατηφόρο εργαλείο στην υπηρεσία των δολοφόνων των λαών.
Προβλέπει να ενταχθούν στη Συμφωνία και να μπουν κάτω από τον έλεγχο των ΗΠΑ οι νέες στρατιωτικές βάσεις, όπως οι βάσεις των DRONES στη Λάρισα, των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, να δοθούν κι άλλες διευκολύνσεις συμπεριλαμβανομένης και πυρηνικής βάσης στον Άραξο.
Για την υπογραφή αυτής της άθλιας συμφωνίας έρχεται τον Οκτώβρη στην Αθήνα το αμερικάνικο γεράκι του πολέμου, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Πομπέο.
Η Ελλάδα έχει καταταχθεί από τις ΗΠΑ στα “Κράτη Ανάσχεσης”, μαζί με το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Η χώρα μας έχει στοχοποιηθεί.
Η ρωσική προειδοποίηση πως είναι στο στόχαστρο χώρες που υπάρχουν Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις δεν είναι «παίξε-γέλασε», ούτε επίσης, είναι για υποτίμηση η πυραυλική δυνατότητα του Ιράν.
Καλούμε την εργατική τάξη, την αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις, τους καλλιτέχνες και τους επιστήμονες, άνδρες και γυναίκες, καλούμε τους νέους και τις νέες, τις μανάδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες, να ξεσηκωθούν για να αναπτυχθεί ένα αγωνιστικό, μαζικό, μαχητικό κίνημα σε όλη τη χώρα που θα συγκρουστεί με αυτά τα εγκληματικά σχέδια.
Κίνημα πολύμορφο, με διαδηλώσεις, συγκέντρωση υπογραφών, παραστάσεις, παρεμβάσεις στη βουλή, πρωτοβουλίες της ΕΕΔΥΕ, των συνδικάτων, άλλων φορέων του μαζικού κινήματος, ώστε να διατρανωθεί η λαϊκή θέληση:
-ΟΧΙ στις βάσεις και τα πυρηνικά.
-Να καταγγελθεί η “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” με τις ΗΠΑ.
-Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις.
-Απεγκλωβισμός της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Όλοι στον αγώνα λοιπόν, γιατί ο λαός μας και εδώ στη Θεσσαλονίκη αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή αυτών των κινδύνων, αντιμέτωπος με την τουρκική προκλητικότητα, τους νατοϊκούς σχεδιασμούς, αλλά και με το δράμα των ξεριζωμένων από τους πολέμους, που η ζωή τους κρέμεται στην κυριολεξία από μια κλωστή, είτε στα ταξίδια θανάτου, είτε στα κολαστήρια των νησιών είτε στα παζάρια των ισχυρών.

Φίλες και Φίλοι

Είμαστε, αντιμέτωποι με ένα πλέγμα εξελίξεων που η οικονομία και η εξωτερική πολιτική καθορίζεται από τις κοινές στρατηγικές επιλογές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και την κυβερνητική εναλλαγή τους.
Η δεκαετία που πέρασε με τα τρία μνημόνια, τη βίαιη καθίζηση στο λαϊκό εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στην υγεία κλπ, έδειξε τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος και τα μεγάλα προβλήματά του.
Με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μόνο αυτό το σύστημα πήρε μία ανάσα, όμως τα προβλήματα παραμένουν και περιπλέκονται και οι προοπτικές ανάπτυξης δεν είναι τόσο ρόδινες όσο προσπαθεί να τις παρουσιάσει η ΝΔ. Και με δεδομένες τις γενικότερες διεθνείς εξελίξεις οι δυσκολίες που θα υπάρχουν θα δυναμώσουν.
Σε κάθε περίπτωση η σοσιαλιστική οικονομία – κοινωνία θα έρχεται στην επιφάνεια ως αναγκαιότητα, με όλο και μεγαλύτερη ένταση.
Όσο κι αν οι σειρήνες της αντίδρασης και του οπορτουνισμού τραγουδάνε το τέλος της Ιστορίας, το τέλος της εργατικής τάξης και του κινήματος της, η ζωή τούς διαψεύδει.
Η εργατική τάξη θα ανταποκριθεί στον ιστορικό της ρόλο, στην ιστορική της αποστολή: Στην οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας.
Κι αυτό γιατί έχει τη δύναμη που σχετίζεται με τη συγκεντρωμένη βιομηχανοποιημένη παραγωγή. Από αυτό απορρέουν αρετές, όπως η συλλογικότητα, η συνειδητή πειθαρχία, η απαράμιλλη αντοχή στις δυσκολίες, δοκιμασμένες σε μεγάλους ταξικούς αγώνες.
Με διδάγματα θετικά και με αδυναμίες βεβαίως, που πρέπει να μελετάμε, από τη σκοπιά της εργατικής πρωτοπορίας, της εξέλιξης του σκληρού ταξικού αγώνα.
Η εργατική τάξη κατακτά αυτή τη θέση όχι αυθόρμητα, αλλά με την επαναστατική θεωρία και δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος, της συνειδητής και οργανωμένης δηλαδή πρωτοπορίας της.
Η ύπαρξη επαναστατικού προγράμματος, η πίστη στην κοσμοθεωρία του μαρξισμού – λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, οι αρχές συγκρότησης ΚΚ, η επεξεργασμένη μελέτη της ιστορικής μας πείρας, αναμφισβήτητα συνιστούν σύγχρονα όπλα, μας δίνουν υπεροχή, το θέμα όμως είναι πώς τα χρησιμοποιούμε με δημιουργικό και εύστοχο τρόπο στην καθημερινή μας δράση και προσπάθεια.
Δεν φτάνει να εκτιμάμε την αξία των εργατικών αγώνων για άμεσες διεκδικήσεις και το ρόλο του Κόμματος σε αυτούς. Κριτήριο αξιολόγησης αποτελεί κατά πόσο αυτοί βοηθούν στην πρόοδο της πολιτικής συνείδησης.
Κριτήριο προόδου είναι η ανάπτυξη της κομματικής οικοδόμησης στους εργασιακούς χώρους και η κοινωνική σύνθεση των γραμμών του Κόμματος, η ηλικιακή σύνθεση και η συμμετοχή γυναικών.
Κριτήριο αποτελεί η σταθερή πρόοδος στην άνοδο της θεωρητικής, πολιτικής και οργανωτικής στάθμης του Κόμματος, η βελτίωση της ικανότητας καθοδήγησης και σύνδεσης με την εργατική τάξη ξεκινώντας από την ΚΕ και φτάνοντας έως την ΚΟΒ.
Τα σύνθετα καθημερινά καθήκοντα δεν πρέπει να μας αποτραβούν από το κύριο και βασικό, να κάνουμε δουλειά υποδομής, ώστε το Κόμμα να είναι προετοιμασμένο, να μην αιφνιδιάζεται σε στροφές και απότομες καμπές, να έχει πάντα τη δυνατότητα έγκαιρης πρόγνωσης και προσαρμογής, χωρίς να χάνει τον κύριο στόχο του.

Φίλες και Φίλοι

Για να μεταφραστούν οι σημερινές δυνατότητες σε μία πραγματική καλύτερη ζωή για όσους σήμερα χάνουν την γη κάτω από τα πόδια τους, την πλειοψηφία του λαού μας, ένα εμπόδιο πρέπει να βγει από την μέση: Η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία.
Την αναρχία της καπιταλιστικής οικονομίας, που οικοδομείται με βάση το κέρδος, μπορεί να την ξεπεράσει μόνο ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας, αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνατότητες για την εξασφάλισης της ευημερίας του λαού, μετατρέποντας σε λαϊκή περιουσία όλα τα εργαλεία με τα οποία γίνεται η παραγωγή, καθορίζοντας το τι, πόσο, που, από πόσους και ποιους θα παραχθεί, με γνώμονα όχι το κέρδος του ενός ή του άλλου μονοπωλιακού ομίλου, αλλά τη συνδυασμένη κάλυψη των αναγκών του λαού.
Έτσι θα αξιοποιηθούν οι τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές που έχει η χώρα μας, οι υποδομές της, το πολυάριθμο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, μεγάλο μέρος του οποίου σήμερα βρίσκεται στην ανεργία ή χαραμίζεται σε μη παραγωγικές εργασίες.
Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η προστασία και ο σεβασμός στο περιβάλλον, που σήμερα θυσιάζεται στον βωμό των κερδών των καπιταλιστών.
Πραγματική δημοκρατία και συμμετοχή του λαού, σε όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, μπορεί να εξασφαλίσει μόνο η εργατική εξουσία.
Μία εξουσία με θεμέλιο τους ίδιους του τόπους δουλειάς, που σε τίποτα δεν μοιάζει με την σημερινή δημοκρατία, που σταματάει ακριβώς έξω από αυτούς τους χώρους, γιατί ταυτίζεται με την δικτατορία του κεφαλαίου.
Ο κάθε εργαζόμενος θα έχει τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο, αλλά και το βήμα, για να ενημερωθεί, να δραστηριοποιηθεί, να πει τη γνώμη του, να προσφέρει, να συμμετέχει στην άσκηση της εξουσίας.
Πραγματική ελευθερία μπορεί να υπάρξει μόνο σε μια κοινωνία ελεύθερη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Όπου ο καθένας θα παίρνει ολοκληρωμένη μόρφωση, θα μπορεί να αναπτύξει τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντά του και την προσωπικότητά του, να θέσει τις ικανότητές του στην υπηρεσία του κοινού καλού.
Γι’ αυτό επιλέγουμε και συμμετέχουμε στην πάλη για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.
Γι’ αυτό και αποτελεί μονόδρομο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για όποιον δεν συμβιβάζεται με τα όρια που του επιβάλλουν το σύστημα, το κράτος, το κέρδος των αφεντικών.
Γιατί η εποχή μας εξακολουθεί να είναι εποχή του περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό.
Γι’ αυτό και δεν τα διπλώνουμε, δεν υποχωρούμε. Γι’ αυτό είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι αυτό το έργο πρέπει να το τελειώσουμε.
Όπως μας προτρέπει και το σύνθημα του 45ου Φεστιβάλ:
«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας…”…θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…” Τον Σοσιαλισμό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ “ΣΙΔΕΝΟΡ”

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων της ΣΙΔΕΝΟΡ, συνάντησε χτες στο περιθώριο των εκδηλώσεων του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, στη Θεσσαλονίκη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Θεανώ Καπέτη μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας και ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ.
Οι εργαζόμενοι μέσα από έναν δίμηνο μεγάλο αγώνα διεκδικούν αυξήσεις και την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ. Βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας που αρνείται να δώσει πίσω έστω και ένα ευρώ από αυτά που διεκδικούν οι εργαζόμενοι.
Στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ αναγνώρισαν τη στήριξη που έδωσε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στον πολυήμερο αγώνα τους και τη συνεπή και καθαρή στάση του, μέσα από τις παρεμβάσεις του μέσα κι έξω από το βουλή. Ζήτησαν να συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα τους. Επίσης, τους κάλεσε να βρεθούν μπροστά στον αγώνα και ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, με το χτύπημα στην απεργία.
Να δώσουν μαχητικό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη και μέσα από εκεί να προβάλλουν και τα ιδιαίτερα αιτήματά τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ. ΖΕΡΒΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης, κ. Κ. Ζέρβα. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
“Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση γνωριμίας με το νέο δήμαρχο της πόλης της Θεσσαλονίκης, του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της πατρίδας μας και μία ενημέρωση για τις ενέργειες, τις δράσεις της νέας δημοτικής αρχής.
Εκ μέρους του ΚΚΕ εκφράσαμε την πάγια θέση μας ότι θα πρέπει να υπάρχει γενναία χρηματοδότηση στην τοπική διοίκηση, στους δήμους, γιατί εκπληρώνουν ένα σημαντικό ρόλο για τις ζωές των συνανθρώπων μας και βεβαίως δεν μπορεί να δίνονται διαρκώς αρμοδιότητες από την κεντρική εξουσία, από τον Κλεισθένη κι από όλες τις υπόλοιπες νομοθετικές ρυθμίσεις, που έγιναν πριν, χωρίς να υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι. Από την άλλη μεριά επισημάναμε ότι η άποψη του ΚΚΕ είναι ότι πρέπει αγωνιστικά οι δήμοι όλης της χώρας να διεκδικούν τα αυτονόητα για τους κατοίκους.
Επικεντρώσαμε στο ζήτημα της αναγκαιότητας να συνεχίσει το έργο του ΜΕΤΡΟ. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, την κατασκευάστρια εταιρεία κλπ για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν και δεν πρέπει να υπάρξει νέα εμπλοκή, αλλά να προχωρήσει με βάση και το ρόλο των αρχαιολόγων που λένε ότι μπορεί να συνυπάρξουν πάρα πολύ καλά και το ΜΕΤΡΟ και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της πόλης.
Ταυτόχρονα θέσαμε στον κ. Δήμαρχο το ζήτημα άλλων παραμέτρων που αφορούν το λαό της περιοχής, έτσι όπως συζητήσαμε με φορείς της πόλης αυτές τις μέρες, που βρισκόμαστε εδώ με αφορμή τη ΔΕΘ, όπως είναι για παράδειγμα η κάλυψη της σχολικής στέγης, η αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων, είτε στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης είτε γενικότερα των εργαζομένων της πόλης, τα ζητήματα του κέντρου υγείας της Πύλης Αξιού που, κατά την άποψή μας, δεν πρέπει να μεταφερθεί, αλλά πρέπει να ενισχυθεί και να στελεχωθεί εκεί, γιατί καλύπτει χιλιάδες κατοίκους της περιοχής.
Και βεβαίως το ζήτημα της ανάπλασης της ΔΕΘ που πρέπει πάλι να υπηρετεί το λαό, τα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλονίκης με περισσότερο πράσινο με πολλαπλές χρήσεις, για την ανάδειξη του πολιτισμού, του αθλητισμού, έτσι ώστε να μπορεί η νεολαία να περνάει όμορφα, να ζει σε ένα όμορφο υγιές περιβάλλον, να αναπτύσσει όλες τις δεξιότητες και τις ικανότητες που έχει ανάγκη ο λαός, η νεολαία.
Αυτά είναι ορισμένα απ’ αυτά που θέσαμε στον κ. δήμαρχο και βεβαίως οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, η Κομματική Οργάνωση εδώ στην πόλη θα δίνουν το παρόν και ανάλογα τις εξελίξεις θα τοποθετούνται στα ζητήματα που υπάρχουν.”

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.