ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Φεβρουαρίου 2022 by manos (seo)-admin

Με αφορμή τη νυχτερινή τροπολογία για τις «Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων» που κατά πάγια συνήθειά της και χωρίς καμία διαβούλευση εισήγαγε η κυβέρνηση σε ένα νομοσχέδιο με εντελώς διαφορετικό θέμα, συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, η κ. Τόνια Αντωνίου, Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών και υπεύθυνη τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο κ. Γρηγόρης Σκιαδόπουλος, Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών και της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών & Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος. Η συνάντηση έγινε με την παρουσία του κ. Θανάση Γλαβίνα, Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για ακόμη μια φορά αγνόησε πλήρως και προκλητικά το ανθρώπινο δυναμικό του οποίου προΐσταται και το οποίο, παρά τις σοβαρές οργανωτικές, διοικητικές και υλικοτεχνικές ελλείψεις που βρίσκει μπροστά του υπηρετεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης τόσο στην πρώτη γραμμή, όσο και από επιστημονικές θέσεις. Για αυτό άλλωστε δεν έφερε καμιά τεκμηρίωση για τη χωρική και επιχειρησιακή διάρθρωση της νέας υπηρεσίας, δεν αναφέρει τη στάθμιση των κριτηρίων και τη διαδικασία επιλογής του προσωπικού και αγνοεί πλήρως το υπάρχον εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και το σώμα των 2500 εποχικών πυροσβεστών που έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία τα τελευταία τρία χρόνια σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Σε συνέχεια της συνάντησης η κ. Αντωνίου από το βήμα της Βουλής κάλεσε την Κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να αξιοποιήσει άμεσα το θεσμικό εργαλείο του άρθρου 15 του ν.3938/2011 του ΠΑΣΟΚ για τους πυροσβέστες πενταετούς θητείας το οποίο είχε υπερψηφιστεί και από τη Νέα Δημοκρατία μαζί με τις περισσότερες πτέρυγες της Βουλής και για πολλά χρόνια είχε δώσει στο παρελθόν αξιόπιστες και δίκαιες λύσεις για τη στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΚΛΙΜΑΚΙΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα αλλαγής συνεχίζει την ανάδειξη των προτάσεών του κατά του κύματος ακρίβειας που πλήττει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτό το Σάββατο, 19.02.2022  και σε πολλές περιοχές της χώρας, κλιμάκια από βουλευτές και στελέχη του Κινήματος θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με κομματικά στελέχη, επιμελητήρια και φορείς, θα ενημερώσουν τα τοπικά ΜΜΕ και θα επισκεφθούν τοπικές αγορές, όπου θα διανείμουν και το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που περιλαμβάνει τις προτάσεις μας.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, θα ξεκινήσει και σχετική διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κινήματος.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΒΑΡΕΩΝ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποίησε Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με την κατάθεση Ερώτησης προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, αναφορικά με την ανασφάλεια και την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενόψει της εξαγγελθείσας τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Το Κίνημα Αλλαγής υπενθυμίζει ότι αυτή τη στιγμή, βάσει του αρ.18 του ν.4354/2015, ως διαδοχικά τροποποιήθηκε και ισχύει, επίκειται η έκδοση Κ.Υ.Α., με την οποία θα προσδιοριστούν οι δικαιούχοι, το ύψος, οι όροι και προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος, λαμβάνοντας υπόψη τη Γνωμοδότηση Επιτροπής, που αρχικώς συγκροτήθηκε το 2018.

Οι εργαζόμενοι έχουν εκκινήσει κινητοποιήσεις, ζητώντας άμεση απόσυρση του πορίσματος της Επιτροπής, με το οποίο, όπως καταγγέλλουν, μηδενίζεται το επίδομα σε 15.300 Υπαλλήλους που το λαμβάνουν σήμερα και περικόπτεται δραστικά σε δεκάδες χιλιάδες άλλους.

Όπως αναδεικνύουν μάλιστα οι Βουλευτές στην Ερώτησή τους, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι στο πόρισμα της Επιτροπής καταγράφεται σειρά περιορισμών που αυτή αντιμετώπισε, όπως η «σχεδόν παντελής έλλειψη στοιχείων, μετρήσεων και δεδομένων, που αφορούν τη νοσηρότητα και την εν γένει επικινδυνότητα στους χώρους / κλάδους / ειδικότητες του Δημόσιου Τομέα».

«Είναι ανεπίτρεπτο να επιχειρείται μεταβολή του νομικού πλαισίου με ατεκμηρίωτους πειραματισμούς και “σχεδόν παντελή έλλειψη στοιχείων, μετρήσεων και δεδομένων”, πολύ περισσότερο “μεταρρύθμιση” του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η οποία ανατρέπει τον οικονομικό προγραμματισμό χιλιάδων συμπολιτών μας, που παρέχουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο», τονίζουν οι βουλευτές της Κ.Ο., σημειώνοντας ιδίως πως «το ζήτημα αφορά εργαζομένους που χρήζουν σεβασμού, στήριξης και έμπρακτης αναγνώρισης του έργου τους, καθώς προσφέρουν, υπό αντίξοες συνθήκες, καθημερινά τα μέγιστα σε όλους μας κατά την άσκηση πλήθους κομβικών αρμοδιοτήτων υπέρ των πολιτών».

Δεν παραλείπουν, επίσης, να αναδείξουν ότι τα τελευταία χρόνια, δεδομένης της πανδημίας, ως μία συμβολική και απολύτως ελάχιστη αναγνώριση του τιτάνιου έργου όσων είναι στη πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, κατέθεσαν επανειλημμένως Τροπολογία για την ένταξη αυτών στον Πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Η Τροπολογία θα αποκαθιστούσε μια ακραία και αδικαιολόγητη δυσμενή διάκριση, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην εμπέδωση και αποκατάσταση της ισονομίας και της δικαιοσύνης.

Η Κυβέρνηση, όμως, με κυνικότητα επέμεινε στην απόρριψή της.

Με μία φωνή, όλοι οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, υπογραμμίζουν πως «βρισκόμαστε στη δίνη μιας πολύπλευρης υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, στο πλαίσιο της οποίας θα ήταν αδιανόητη οποιαδήποτε επιπλέον περικοπή των πάσης φύσεως οικονομικών απολαβών των Υπαλλήλων», και θέτουν πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα στους συναρμόδιους Υπουργούς:

«1) Ποιο θα είναι το περιεχόμενο της “μεταρρύθμισης” του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας;

2) Σκοπεύετε να υιοθετήσετε τη Γνωμοδότηση της Επιτροπής ως έχει, και, εάν ναι, συγκεκριμένα ποιο από τα σενάρια που αναγράφονται σε αυτήν;

3) Θα προχωρήσετε στην έκδοση της σχετικής K.Y.A., ενώ αρμοδίως καταγράφεται «σχεδόν παντελή έλλειψη στοιχείων, μετρήσεων και δεδομένων, που αφορούν τη νοσηρότητα και την εν γένει επικινδυνότητα στους χώρους / κλάδους / ειδικότητες του Δημόσιου Τομέα»;

4) Προτίθεστε να ικανοποιήσετε τις διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ και τις ΓΣΕΕ επί του θέματος;

5) Για ποιο λόγο η Κυβέρνηση, υπό συνθήκες υγειονομικής κρίσης, απορρίπτει διαρκώς την προαναφερθείσα Τροπολογία μας, για ελάχιστη έμπρακτη στήριξη εργαζομένων της 1ης γραμμής;»

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Δ. ΜΠΙΑΓΚΗ – Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ: «ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»

«Να ενημερώνεστε καλύτερα, κ. υπουργέ Τουρισμού»

Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, απευθυνόμενη στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκο Ανδρουλάκη, με την οποία ζητάει τις προτάσεις του κόμματος για τον τουρισμό, ο Bουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού κ. Δημήτρης Μπιάγκης και ο Γραμματέας του τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Νικητιάδης απάντησαν τα εξής:

«Ο κ. Κικίλιας οφείλει να ενημερώνεται. Όφειλε να γνωρίζει τις δεκάδες προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, με την μορφή Ερωτήσεων ή Προτάσεων Νόμου, και τις διαρκείς τοποθετήσεις στελεχών μας που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Να σας θυμίσουμε, λοιπόν, κ. Κικίλια, μόνο κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο:

Πρόταση Νόμου για τον εσωτερικό τουρισμό που κατατέθηκε στη Βουλή.

Προτάσεις για την ενίσχυση των υποδομών εκπαίδευσης των στελεχών του τουρισμού.

Προτάσεις για την οικονομική υποστήριξη των ανέργων τουριστικών υπαλλήλων και λήψη μέτρων για τη μείωση της ανεργίας του κλάδου.

Προτάσεις για τη λήψη μέτρων στήριξης του συνόλου των επιχειρήσεων συναφή με τον τουρισμό, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας.

Προτάσεις για τη μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α. σε όλα τα νησιά ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους.

Προτάσεις για την εφαρμογή ενιαίας και ομοιόμορφης πολιτικής για την παροχή λιμενικών υπηρεσιών και την χρέωση τελών από όλους του οργανισμούς λιμένων της χώρας, καθώς και ο περιορισμός και o έλεγχος της ανεξέλεγκτης αύξησης των τιμών των εισιτηρίων των πλοίων, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα και το κόστος των θαλάσσιων επιβατικών μεταφορών από και προς τους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς.

Προτάσεις για την αξιοποίηση της λειτουργικής αναβάθμισης των υπηρεσιών των αεροδρομίων της χώρας, με άμεσο εκσυγχρονισμό του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, καθώς και εκπόνηση μελετών για τη μείωση των αντίστοιχων τελών της χρήσης των αεροδρομίων από τις αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου να πετύχουμε αύξηση της εισροής τουριστών καθ’ όλο το έτος και ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο.

Προτάσεις για την αναβάθμιση των δομών υγείας στις τουριστικές περιοχές και ειδικότερα στα νησιά μας, μετά τα νέα υγειονομικά δεδομένα που έχει επιβάλλει και στην τουριστική αγορά η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όλες οι παραπάνω προτάσεις βρίσκονται τόσο στη Βουλή όσο και στο Υπουργείο σας. Αν επιθυμείτε διευκρινίσεις στις προτάσεις μας καθώς και παράθεση του συνολικού προγράμματος μας για τον τουρισμό, είμαστε πρόθυμοι να σας τις δώσουμε. Αναμένουμε την απάντησή σας εγκαίρως καθώς ευελπιστούμε ότι η τουριστική περίοδος φέτος θα αρχίσει νωρίτερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ (ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/02/2022)

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης του Κινήματος για την ακρίβεια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα βρεθεί αύριο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, στις 10:30 στον Πειραιά, όπου θα συναντηθεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με φορείς της πόλης. Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί την αγορά του Πειραιά μαζί με στελέχη του Κινήματος.

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.