ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (Σ.Ε.ΚΤ.)

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣωματείουΕργαζομένων στο Κτηματολόγιο πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι τομεάρχες του Κινήματος Αλλαγής, για τα εμφανή και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του φορέα.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής συμμετείχαν, ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης – βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας – βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης και ο Διευθυντής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής κ. Θανάσης Γλαβίνας.Εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (Σ.Ε.ΚΤ.) συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Θωμάς Καντερές, ο Γ. Γραμματέας, Γιάννης Καψουλάκης και η Αν. Γενική Γραμματέας Κωνσταντίνα Τσιώκου.

Οι εκπρόσωποι του Σ.Ε.ΚΤ. ενημέρωσαν διεξοδικά και έδωσαν λεπτομέρειες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Φορέα, ενώ συζητήθηκε και ο τρόπος που ο κ. Πιερρακάκης ως αρμόδιος πλέον Υπουργός για το Κτηματολόγιο αντιμετωπίζει το θεσμό της κτηματογράφησης, καθώς και τη λειτουργία του Φορέα.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι ένας πραγματικά κερδοφόρος Φορέας του Ελληνικού Δημοσίου, εμφανίζει πλέον στοιχεία διάλυσης. Εκτός από την γνωστή υποστελέχωση του, οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως η ίδια Διοίκηση του Φορέα σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργία του Φορέα, οδηγώντας τους εργαζόμενους, αλλά και τους πολίτες και επαγγελματίες που συναλλάσσονται με το φορέα, σε απόγνωση.Επιπλέον, οι εργαζόμενοι επεσήμαναν πως καλούνται να ολοκληρώσουν ένα τεράστιο έργο, χωρίς κανένα κίνητρο, χωρίς εργαλεία, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή. Υπολογιστές που δεν λειτουργούν, εκτυπωτές χωρίς χαρτί, τηλεφωνικά κέντρα εκτός λειτουργίας κ.α. συνθέτουν την εικόνα του Φορέα. Οι εκπρόσωποι του Σ.Ε.ΚΤ. εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για πιθανή ιδιωτικοποίηση μέρους ή του συνόλου του Φορέα.Ανησυχίεςπου προκύπτουν από την αδιαφορία της Διοίκησης, αλλά και του αρμόδιου Υπουργείου για την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας που αντιμετωπίζει ο Φορέας.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισαν τη σημασία ολοκλήρωσης του έργου του Κτηματολογίου, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο των εργαζόμενων σε αυτή τη διαδικασία, τονίζοντας πως θα στηρίξουν με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες τόσο το έργο του Φορέα, αλλά και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο ελληνικός λαός έχει κρίνει τη διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Τώρα βιώνει και τη συνέχεια αστοχιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αντί να λύσουν προβλήματα, άθροισαν καινούργια.

Ήρθε η ώρα για αλλαγή σελίδας. Η σοσιαλδημοκρατία αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή για την ευημερία και προοπτική του ελληνικού λαού.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΟΥΡΧΑΝ ΜΠΑΡΑΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Στο πλαίσιο της θρησκευτικής μουσουλμανικής εορτής του Ραμαζανιού παραβρέθηκα χθες έπειτα από πρόσκληση στο Ιφτάρ, στο δείπνο που παραδοσιακά παρατίθεται.

Η πρόσκληση ήταν από τον Δήμο Γιλντιρίμ Προύσας και κατά τη διάρκεια του δείπνου όπως αποτυπώνεται και από την φωτογραφία, την οποία παραθέτω, δεν υπάρχει καμία σημαία της γείτονος χώρας.

Αυτό συνέβη ξαφνικά, όπως με ενημέρωσαν εκ των υστέρων οι συνεργάτες του πολιτικού μου γραφείου στην Ξάνθη που ήταν παρόντες, κατά τη λήξη της προσευχής χωρίς καμία ενημέρωσή μου για μια τέτοιου είδους ενέργεια. Μετά το συμβάν μάλιστα αποχώρησα.

Η πορεία μου ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου έως τώρα έχει αποδείξει ότι καταβάλω τα μέγιστα στο να είμαι αρωγός της αρμονίας και της ειρηνικής συνύπαρξής μας στην Ξάνθη.

Δεν θα επιτρέψω προβοκατόρικες ενέργειες που ως στόχο έχουν μόνο να πλήξουν το κύρος και την πολιτική μου σταδιοδρομία υπό το πρίσμα του δόλου και της ρατσιστικής προκατάληψης εναντίον εμού και του κόμματος το οποίο εκπροσωπώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Στο πλαίσιο της αυτο-οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προγραμματίζονται για το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου 2022 οι παρακάτω δράσεις:

1. ΛΑΜΙΑ (ΦΘΙΩΤΙΔΑ) – ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4 – ΩΡΑ 19.00 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πλατεία Διάκου) ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΜΕΛΟΣ Π.Σ.

2. ΜΕΣΣΗΝΙΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 17/4 – ΩΡΑ 11.00ΠΜ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HORIZON BLUE (Καρακούση 1) ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΕΣ : ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΑ ΜΕΛΟΣ ΚΠΕ

3. ΞΑΝΘΗ – ΚΥΡΙΑΚΗ 17/4 – ΩΡΑ 12.00 – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ELISSO (Βασ. Σοφίας 9) ΞΑΝΘΗ ΟΜΙΙΛΗΤΕΣ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΚΠΕ, ΡΕΝΙΑ ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΜΕΛΟΣ ΚΠΕ.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ:« ΤΑ “ΦΕΣΙΑ” ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ-ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με την κατάθεση Ερώτησης προς τρεις συναρμόδιους Υπουργούς, πραγματοποίησε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με πρωτοβουλία της Γραμματέα της Κ.Ο., Ευαγγελίας Λιακούλη, φέρνοντας στη Βουλή το οικονομικό πλήγμα που προκαλείται στους Δήμους εξαιτίας των εκατομμυρίων εισπραχθέντων δημοτικών τελών που τους οφείλουν ορισμένες Εταιρείες παροχής ενέργειας.

Ειδικότερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ρίχνει φως στο έντονο πρόβλημα που έχει ανακύψει για τα έσοδα των Δήμων, από το γεγονός ότι -όπως καταγγέλλουν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι- ορισμένοι από τους παρόχους ενέργειας δεν αποδίδουν στους Δήμους τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού που έχουν ήδη εισπράξει από τους πολίτες δια των λογαριασμών ενέργειας!

Το ζήτημα έχει απασχολήσει την Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση επανειλημμένα και -σύμφωνα με τους Αιρετούς- πανελλαδικά το ύψος των παρακρατούμενων εισπράξεων ανέρχεται σε εκατομμύρια, πολλές χιλιάδες ευρώ ανά Δήμο, με την καθυστέρηση να είναι πολύμηνη.

Δήμοι μάλιστα καταφεύγουν στη δικαστική οδό, καταθέτοντας ένδικα μέσα για να λάβουν επιτέλους τα χρήματα που προ πολλού πλήρωσαν οι δημότες τους.

Στην ερώτηση επισημαίνονται οι ενέργειες που ζητά από την Κυβέρνηση η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την επίλυση του προβλήματος και τη μη επανάληψή του στο μέλλον. Μεταξύ αυτών, νομοθετική ρύθμιση ειδικά για την καταγγελλόμενη «υπεξαίρεση» των δημοτικών τελών εκ μέρους παρόχων ενέργειας, όπως και τεχνολογική παρέμβαση στην κατεύθυνση της ανάπτυξης διαλειτουργικότητας, ώστε κάθε Δήμος ανά πάσα στιγμή να έχει αναλυτική εικόνα ανά πάροχο για τα ποσά.

Τονίζεται, επιπλέον, πως όλα αυτά συμβαίνουν στην κρίσιμη συγκυρία που η δημοσιονομική θέση των Ο.Τ.Α είναι ήδη δυσχερής και η εκτόξευση του κόστους ενέργειας οδηγεί σε εφιαλτικό αδιέξοδο τόσο τους Δήμους όσο και τους πολίτες, όπως τεκμηριωμένα και με προτάσεις έχει αναδείξει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Απέναντι σε αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ζητά απαντήσεις από τους Υπουργούς για την έκταση του προβλήματος, ποιες Εταιρείες ακριβώς αφορά,πόσα χρωστά η κάθε μία και σε ποιεςσυγκεκριμένες ενέργειες θα προχωρήσει η Κυβέρνηση για την εξομάλυνση της κατάστασης.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Θ. ΚΟΥΚΑΚΗ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε:
«Η προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφικής έρευνας αποτελούν θεμελιώδη δικαιώματα και αντίστοιχα υποχρεώσεις της Πολιτείας.
Καλούμε κάθε αρμόδια κρατική αρχή να ενεργήσει το ταχύτερο δυνατό και να ερευνηθεί το θέμα σε όλες του τις πτυχές».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΟ MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ (16/04, 07:50)

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Σάββατο στις 7:50πμ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

 

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.