ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΡΙΝΗ-ΚΑΜΙΝΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ: ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Βασίλειο Ντούμα είχε χθες στη Βουλή ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης και ο υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Καμίνης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ζητήματα που αφορούν το βαθμολόγιο και μισθολόγιο των Ειδικών Φρουρών, τη χορήγηση ειδικού επιδόματος στην Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (“ΔΙΑΣ”), καθώς και θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και μετεκπαίδευσή τους. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει με πρωτοβουλίες του να επιδιώξει την σταδιακή άμβλυνση των βαθμολογικών και μισθολογικών ανισοτήτων που προκύπτουν στην πράξη σε βάρος των Ειδικών Φρουρών, θεσπίζοντας παράλληλα έναν μόνιμο, αξιοκρατικό και διαφανή μηχανισμό αξιολόγησης και εξέλιξής τους.

Στη συνάντηση υπήρξε συναντίληψη για τα ζητήματα που απασχολούν διαχρονικά το Σώμα των Ειδικών Φρουρών καθώς και για την αποφασιστική συμβολή του στη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και της κοινωνικής συνοχής, ενώ κατέστη σαφής η ανάγκη συνέχισης ενός ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου.

Οι δύο εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής ανέδειξαν ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση της εκπαίδευσης του Σώματος Ειδικών Φρουρών, καθώς και την ομαλή στελέχωση και λειτουργία των Τμημάτων Ασφαλείας και Τάξης στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Παρόντες επίσης στη συνάντηση ήταν ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Μαρίνος Σκανδάμης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Παναγιώτης Κόνσουλας.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, έρχονται στη μνήμη μας οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, οι συνάνθρωποί μας που χάθηκαν.

Μοιραία, η πανδημία ανέδειξε τα σημαντικά προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που αντικατοπτρίζονται και στην φροντίδα των ασθενών με καρκίνο, αλλά κυρίως στην πρόληψη. Την τελευταία διετία, πολλοί συνάνθρωποί μας, υπό τον φόβο του κορονοϊού αλλά και της υπερφόρτωσης του ΕΣΥ, καθυστέρησαν την επίσκεψη στον γιατρό και τη διενέργεια εξετάσεων, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η διάγνωσή τους.

Οφείλουμε κάθε μέρα να είμαστε δίπλα σε όσους δίνουν τον υπέρτατο αγώνα ζωής και στις οικογένειές τους. Προτεραιότητά μας η εξασφάλιση της έγκαιρης πρόσβασης σε εξετάσεις και ιατρική φροντίδα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και υλικοτεχνικά μέσα και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η ενίσχυση της δημόσιας υγείας είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδίως σήμερα, που η πανδημία αύξησε στο 35% την επιβάρυνση των ελληνικών νοικοκυριών από έξοδα στον τομέα της υγείας.

Η αξιόπιστη ενημέρωση, η αλλαγή τρόπου ζωής, η έγκαιρη διάγνωση και η συνεχής πρόοδος της επιστήμης, είναι τα όπλα μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- Η ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ

Η κυβέρνηση εξήγγειλε την απογύμνωση της ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους, την απόλυση και την εκδίωξή τους από τους εργατικούς οικίσκους όπου διαμένουν με την οικογένειές τους, προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση της επιχείρησης. Έτσι τα ελλείμματα και την κακοδιαχείριση καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, ακόμη και με την αστεγία τους.

Η κυβέρνηση δεν μεταβιβάζει την επιχείρηση, πουλάει το «κέλυφος» χωρίς εργαζόμενους, άνευ υποχρεώσεων, αλλά με ένα εμβληματικό όνομα και ένα ζηλευτό υπέδαφος. Ουσιαστικά μεταβιβάζει Εθνικές Γαίες.

Αντίθετα, εμείς εργαζόμαστε ώστε οι επενδύσεις να γίνονται για την εργασία, τον εθνικό πλούτο και τη διάχυση των οφειλών στην κοινωνία. Δεν επιτρέπεται να επιδιώκονται «τοποθετήσεις» με κάθε κοινωνικό ή περιβαλλοντικό κόστος. Ειδικά σε βάρος της εργασίας. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στο πλάι των εργαζόμενων. Η μεταβίβαση πρέπει να γίνει εν λειτουργία και με πλήρη σεβασμό όλων των υποχρεώσεων έναντι των εργαζομένων.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΝΓΚ – ΠΟΝΓΚ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το «Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Για την κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υλοποίηση έργων υποδομής για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε:

“Ο τρόπος που γίνεται η αντιπαράθεση πάλι σήμερα εδώ στη Βουλή είναι μια αντιπαράθεση που επαναλαμβάνει τα ίδια επιχειρήματα, το ίδιο μοτίβο, είναι σαν δυο κόμματα να παίζουν ένα πινγκ -πονγκ στο ίδιο τραπέζι και εμείς θέλουμε να έχουμε μια απόσταση από αυτό το τραπέζι. Άρα δεν θέλουμε να έχουμε μια ίση απόσταση απέναντι στην ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας καταγγέλλει η Κυβέρνηση, θέλουμε να έχουμε μια απόσταση σοβαρή από το τραπέζι του πινγκ – πονγκ που παίζεται όλο αυτό τον καιρό.”

Α. ΠΟΥΛΑΣ: ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Ανδρέα Πουλά Βουλευτή Ν. Αργολίδας

Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

«Με αποσπασματικά μέτρα και μπαλώματα δεν ασκείται αγροτική πολιτική»

Είναι γνωστή η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό τομέα με τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και του πετρελαίου, των λιπασμάτων και των αγροτικών εφοδίων να «καίνε» κυριολεκτικά τους παραγωγούς, που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις πιεστικές οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Την ώρα που οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν τις συνέπειες της ακρίβειας, η κυβέρνηση υπό τον φόβο έντονων αντιδράσεων και σε αμηχανία επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια τους με την επανάληψη μερικών αποσπασματικών μέτρων, των οποίων η υλοποίηση καθυστερεί με δική της ευθύνη.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από δυόμιση χρόνια, η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι με αποσπασματικά μέτρα και αμφίβολης αποτελεσματικότητας μπαλώματα δεν μπορεί να ασκηθεί αγροτική πολιτική.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Αύριο Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2022, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στην τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου, στο Ηράκλειο.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας επισκέφτηκαν το πρωί της Παρασκευης η Κοινοβουλευτικη Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας της Βουλής Νάντια Γιαννακόπουλου μαζί με τα μέλη του Τομέα Ισότητας του κόμματος Σοφία Κάντα και Μιχαέλα Σαρρή.

Κατά την επίσκεψη τους, ενημερώθηκαν από τα στελέχη της Υπηρεσίας για τη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής καθώς και για τα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση του έργου τους.

Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η μεγάλη σημασία της λειτουργίας της Υπηρεσίας αυτής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και αναδείχθηκε η ανάγκη για την περαιτέρω στελέχωσή της και την συνολική αναβάθμιση της. Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής σημείωσαν ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, το οποίο ωστόσο είναι αναγκαίο να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα ενώ επείγει η ενίσχυσή της Υπηρεσίας με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Επεσήμαναν επίσης ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, κρίσιμης σημασίας είναι η δημιουργία και η λειτουργία ολοκληρωμένων δομών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, αιωρούνται της πραγματικότητας. Είναι γνωστό ότι τα πιο ενεργοβόρα οχήματα στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, τα έχουν οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα, πρέπει να αντιμετωπιστεί με άμεσα μέτρα, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, με την παράλληλη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Τη μείωση στο ΦΠΑ για τα βασικά αγαθά -και όπως είπα προηγουμένως- τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης

Χιλιάδες συμπολίτες μας, χιλιάδες νοικοκυριά, χιλιάδες επιχειρήσεις, βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Όχι λόγια, μέτρα αύριο το πρωί. Οι ανισότητες καλπάζουν, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και οι πολιτικές πρέπει να είναι συγκροτημένες. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε από την κυβέρνηση να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο τα πράγματα θα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

 

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.