ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ


0
(0)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Χερσονήσου,  η συνάντηση των ομάδων έργου του Δήμου Χερσονήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης (Π.Τ.Α.Κ.) – Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας(Κ.Α.Π.Ε.) για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ΣΥΝΕΡΓΕΙΝ «Συνεργασία για την Εξοικονόμηση ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια του Διασυνοριακού Τόξου Ελλάδας Κύπρου». Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της πρότυπης, καινοτόμου και ανοιχτής διαδικτυακής πλατφόρμας, www.e-synergein.eu.

Αυτή η πλατφόρμα υποστηρίζει την διαμόρφωση αλλά και την προβολή των αποτελεσμάτων της κοινής προσέγγισης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας (ΕΞΕ) σε δημόσια/δημοτικά κτίρια μέσω 3 κύριων εργαλείων :

Α) «Εργαλειοθήκη Κοινής Προσέγγισης» που περιλαμβάνει οδηγίες / προτάσεις προς κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη / επισκέπτη / φορέα που εμπλέκεται στην Εξοικονόμηση Ενέργειας σε δημοτικά/δημόσια κτίρια εντός της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Κύπρου.

Β) «Τα Παιδιά Μαθαίνουν την ΕΞΕ στα κτίρια» με διαδραστικές «εκπαιδευτικές ενότητες» για την εξοικείωση των μαθητών/σπουδαστώ μέσω ερωτήσεων και οδηγιών για την εξοικονόμηση ενέργειας στο σχολείο και στο σπίτι και με σχετικά ‘’ κουίζ’’ εμπέδωσης των γνώσεων.

Και Γ) «Δράσεις Μεγιστοποίησης των Αποτελεσμάτων του Έργου» όπου ο χρήστης μπορεί να βρει λεπτομερείς πληροφορίες για τις έξι Δράσεις που πραγματοποιεί ο καθένας από τους έξι συμμετέχοντες εταίρους (δεδομένα, φωτογραφίες, δελτία τύπου, παρουσιάσεις, κ.λ.π.).

Να σημειωθεί ότι, το εταιρικό σχήμα του έργου ΣΥΝΕΡΓΕΙΝ συμπεριλαμβάνει εθνικούς συντονιστικούς φορείς για το σχεδιασμό πολιτικών και την υποστήριξη υλοποίησης έργων (ΥΕΕΒΤ-Κύπρος, ΚΑΠΕ-Ελλάδα), Δήμους που υλοποιούν έργα εξοικονόμησης ενέργειας ΑΝΕΛ (εκπρόσωπος τεσσάρων (4) Δήμων της Κύπρου), ο Δήμος Ρόδου και ο Δήμος Χερσονήσου και το ΠΤΑΚ-Ενεργειακό Κέντρο Κρήτης ως Περιφερειακός Φορέας με οριζόντιες δράσεις υποστήριξης και προώθησης μεθοδολογιών και εργαλείων ΕΞΕ σε περιφερειακό επίπεδο στην Ελλάδα.

Ειδικότερα στην Κρήτη ο Δήμος Χερσονήσου υλοποιεί τα έργα, της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου και Λυκείου Μαλίων και της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Επισκοπής (με εγκατάσταση καινοτόμου συστήματος ψύξης-θέρμανσης με αξιοποίηση της αβαθούς γεωθερμίας). Αυτά τα έργα εντάσσονται εντός του γενικότερου σχεδίου ενεργειακής αναβάθμισης Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων της Περιφέρειας Κρήτης, όπου συνδυάζονται χρηματοδοτήσεις διαφόρων πηγών (ΕΣΠΑ, ΠΕΠ Κρήτης, εθνικό, ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα) για να ανταποκριθεί η Κρήτη στους κλιματικούς  και ενεργειακούς στόχους της νέας προγραμματικής περιόδου.

Στη συνάντηση εργασίας, από το ΚΑΠΕ συμμετείχε ο Κ. Πατλιτζιάνας, από το Δήμο Χερσονήσου συμμετείχαν οι κκ : Ν. Νηστικάκη, Ε. Ανδριανού, Μ. Τζαγάκης, Σ. Υφαντή και από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης οι κκ. Γ.    Παντελάκης και Ν. Μαρκοδημητράκης.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *