Συναντήσεις των Αντιπεριφερειαρχών Ν. Καλογερή και Ν. Ξυλούρη με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα για θέματα ενέργειας-ΑΠΕ, χωρικά τοπικά σχέδια


0
(0)

Σειρά συναντήσεων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχαν στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, οι Αντιπεριφερειάρχες  Νίκος Καλογερής και Νίκος Ξυλούρης, συνοδευόμενοι από τον Δ/ντή ΠΕΧΩ κ. Μαρίνο Κριτσωτάκη και στελέχη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν σε σύσκεψη με την Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου και τον Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη και εξέθεσαν τις απόψεις της Περιφέρειας Κρήτης σχετικά με τους όρους ανάπτυξης των ΑΠΕ στο νησί μας, μετά την ολοκλήρωση της μικρής διασύνδεσης και το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει ήδη εκδηλωθεί για τέτοιου είδους έργα. Ζήτησαν μάλιστα, από τους δύο Γενικούς Γραμματείς που εποπτεύουν την αναθεώρηση του Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ, οι θέσεις αυτές της Περιφέρειας Κρήτης να ενσωματωθούν στο νέο πλαίσιο, προκειμένου η εγκατάσταση των νέων έργων ΑΠΕ  να ενισχύσει και να μην υπονομεύσει τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού μας.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος  Νίκο Ταγαρά και συζήτησαν για τα Ειδικά και Τοπικά Χωρικά Σχέδια τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, έχοντας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για τους περισσότερους Δήμους της Χώρας, μεταξύ των οποίων και αρκετοί από την Κρήτη που δεν είχαν ολοκληρώσει το χωρικό σχεδιασμό πρώτου επιπέδου.

Συναντήθηκαν επίσης με το Δ/ντη και στελέχη της Δ/νσης Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων του ΥΠΕΝ όπου αντάλλαξαν απόψεις για την αδειοδότηση έργων κατηγορίας Α, ενώ τέλος, συναντήθηκαν και με τον Αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ κ. Ιωάννη Μάργαρη και ενημερώθηκαν σχετικά με την πρόοδο του έργου  της μεγάλης διασύνδεσης Κρήτη – Αττική, αλλά και για τα σχεδιαζόμενα έργα αναβάθμισης των γραμμών μεταφοράς υψηλής τάσης στο νησί μας.

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *