Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Φωτιά από κεραυνό δίπλα σε θερμοκήπια


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 13 Φεβρουαρίου 2019 by energinews (admin)

Πιθανή ζημιά σε θερμοκήπια στην Ιεράπετρα

Συναγερμός σήμανε στις 8 σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική υπηρεσία Ιεράπετρας από τηλεφώνημα το οποίο μιλούσε για πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στη θέση Καλαμάκι Νέας Ανατολής.

Παρότι εκείνη την ώρα ψιχάλιζε όλη η Πυροσβεστική δύναμη της Ιεράπετρας κινήθηκε προς την περιοχή καθώς από μακριά ήταν ορατή η φωτιά και ο καπνός κοντά στην παραλία και ανάμεσα σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες με 4 οχήματα και συγκεκριμένα δυνάμεις από την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο. Αυτό που προβληματίζει την πυροσβεστική είναι ότι στο σημείο υπάρχουν εύφλεκτα υλικά όπως σκουπίδια και πλαστικά, ενώ ευτυχώς οι άνεμοι που πνέουν δεν είναι ισχυροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κι ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη, η πυρκαγιά προκλήθηκε από πτώση κεραυνού και στο ξεκίνημά της έκαιγε αλμυρίκια και διάφορα θερμοκηπιακά απορρίμματα τα οποία είχαν συγκεντρωθεί σε ανοιχτό χώρο.

Δεν αποκλείεται ωστόσο, λόγω του πυροθερμικού φορτίου, να έχουν υποστεί ζημιές τα πλαστικά κάλυψης των γειτονικών θερμοκηπίων.Πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.