Συνέχεια των εθελοντικών δράσεων καθαρισμού και ευαισθητοποίησης από τη Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης στη περιοχή της Πρέβελης, στις 26 Ιουλίου 2020

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζει τις επιτυχημένες δράσεις εθελοντισμού για την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στη μάχη ενάντια στις δασικές και χορτολιβαδικές πυρκαγιές.

Μέτα τις στοχευμένες παρεμβάσεις αποψίλωσης και καθαρισμού στη λίμνη Αγυιάς στη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, στο δασάκι του Αφραθιά και στη λίμνη Ζαρού στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, οι δράσεις εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης συνεχίζονται στη περιοχή της παραλίας Πρέβελης, τη Κυριακή 26 Ιουλίου με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός, από τη παραλία προς το παραποτάμιο δάσος με τους φοίνικες, για την αντιμετώπιση των αυξημένων κινδύνων πυρκαγιάς, καθώς και για την απορρύπανση της περιοχής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης λαμβάνει τη πρωτοβουλία διοργάνωσης της συγκεκριμένης δράσης σε συνεργασία με το Δήμο Αγ. Βασιλείου, τη συμμετοχή και επιτήρηση της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου και την ενεργή συμμετοχή των τοπικών εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας. Οι παραπάνω δράσεις στηρίζουν το Κέντρο Εθελοντισμού της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο ενίσχυσης του εθελοντισμού στο τομέα της πολιτικής προστασίας.

Η περιοχή της παραλίας του Πρέβελη αποτελεί ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, που περιλαμβάνει την εκβολή του Κουρταλιώτη ποταμού, ενώ στο δέλτα του, σχηματίζεται η Λίμνη Πρέβελης με γλυκό νερό που δημιουργεί ένα εξωτικό φυσικό περιβάλλον. Η ανάγκη καθαρισμού και συντήρησης της περιοχής αυτής, ενόψει μάλιστα και της θερινής περιόδου, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, τόσο για την πρόληψη ενάντια σε κινδύνους, όσο και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την διατήρηση της χλωρίδας του τόπου.

Στην εθελοντική δράση θα τηρηθούν οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας και για την αποφυγή συνωστισμού των εθελοντών καλούνται να επικοινωνήσουν στο email: tkouroupakis@crete.gov.gr, ενώ στη συνέχεια θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τα σημεία συνάντησης.

«Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αναγκαιότητα να προστατεύουμε τις περιουσίες μας και το φυσικό μας πλούτο σε ενδεχόμενες καταστροφικές πυρκαγιές, ειδικά την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε. Ο εθελοντισμός και η ατομική ευθύνη είναι έννοιες συνυφασμένες με τη πολιτική προστασία και οι προγραμματισμένες εθελοντικές δράσεις μας σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι, ήδη έχουν κινητοποιήσει τους τοπικούς φορείς και πολίτες, για νέες δράσεις, συμμετοχές και συνεργασίες. Τα αποτελέσματα από τις δράσεις αυτές είναι έμπρακτα και αποτελούν το μεγαλείο του εθελοντισμού», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.