Συνέντευξη του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή στον ρ/σ Αθήνα 984: Να μην έχει απαίτηση η κυβέρνηση να μην αγωνίζεται ο λαός για τους αντιδραστικούς νόμους

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Ιανουαρίου 2021 by energinews (admin)

Στο στόχαστρο της απαγόρευσης είναι η αγωνιστική διάθεση της νεολαίας
«απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που τσακίζει τα δικαιώματά τους και την ίδια
τους τη ζωή», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στον
«Αθήνα 98,4» σχετικά με την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για
απαγόρευση των διαδηλώσεων μέχρι την 1η Φλεβάρη.

Τόνισε πως πρόκειται για κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού,
χαρακτήρισε ως μέγιστη υποκρισία το επιχείρημα για την προστασία της
υγείας που προβάλλει η κυβέρνηση και είπε πως η όποια ανησυχία υπάρχει
για την πανδημία επιτείνεται από την κυβερνητική διαχείριση του
ζητήματος. «Το εργατικό λαϊκό, συνδικαλιστικό κίνημα, 10 μήνες, έχει
δώσει πολύ συγκεκριμένα δείγματα γραφής, εκδήλωσης των αγωνιστικών
κινητοποιήσεων με την πιο υποδειγματική τήρηση των υγειονομικών
κανόνων», σημείωσε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως αυτό θα γίνει και
αύριο.

Κλείνοντας είπε πως η κυβέρνηση να μη νομίζει πως έχει το δικαίωμα να
φέρνει αντιδραστικούς νόμους στη Βουλή και να έχει την απαίτηση ο λαός
«να κάθεται στα αυγά του».

Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ και Ιουλία Χρονοπούλου, γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής ΑΕΙ και Έρευνας της ΚΟΑ, συναντήθηκε σήμερα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Αθανάσιο Δημόπουλο.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, τέθηκε το ζήτημα των πρόσφατων εξελίξεων στα πανεπιστήμια, με αιχμή το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το οποίο το ΚΚΕ έχει εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του, καθώς διαμορφώνει παραπέρα φραγμούς στη μόρφωση της νεολαίας και εντείνει την καταστολή στα ΑΕΙ. Απ’ αυτή τη σκοπιά και με δεδομένες τις θέσεις του κόμματος για τα πανεπιστήμια, στιγματίστηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να στοχοποιήσει μια σειρά πρυτάνεις και πανεπιστημιακούς που έχουν ενστάσεις και προβληματισμούς γύρω από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έθεσε ως βασικό ζητούμενο να οργανωθεί συλλογικά η συζήτηση και η εναντίωση στο νομοσχέδιο και στις ρυθμίσεις του από τους φοιτητικούς συλλόγους και το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Στο βαθμό που αυτές οι αντιδραστικές ρυθμίσεις γίνουν νόμος του κράτους, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, ώστε με συλλογικές διαδικασίες, αυτές να μείνουν στα χαρτιά.

Τέθηκε, επίσης, το πολύ σοβαρό ζήτημα της αναγκαιότητας να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν επιτέλους τα πανεπιστήμια για τους φοιτητές και να επανέλθουν στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Αθ. Δημόπουλος, συμφώνησε με την ανάγκη να ανοίξει πιο αποφασιστικά η συζήτηση για το σταδιακό άνοιγμα των δια ζώσης εκπαιδευτικών διαδικασιών. Άλλωστε, όπως τόνισε, και από την πλευρά του ΕΚΠΑ έχουν τεθεί με επιστημονικά επιχειρήματα τα αιτήματα για τη λειτουργία δια ζώσης εκπαιδευτικών λειτουργιών, που αφορούν τα εργαστηριακά μαθήματα, τις κλινικές, τις εκπαιδευτικές εκδρομές, κ.ά.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Αγγ. Συρίγου Το σχέδιο της κυβέρνησης για «εξ αποστάσεως σπουδές και αστυνομία στις σχολές» δε θα περάσει!

Η υπεράσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με την κυνική επίκληση στην περίοδο της χούντας, από τον υφυπουργό Παιδείας, Αγγ. Συρίγο, επιβεβαιώνει και το τι θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια και το πώς θέλει να “προστατέψει” την αντιεκπαιδευτική πολιτική της, χτυπώντας τη συλλογική δράση των φοιτητών.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, λίγο πριν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, αποδεικνύουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αν η κυβέρνηση πιστεύει πως θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, είναι βαθιά γελασμένη! Αύριο, στα φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, θα δώσουν την απάντησή τους, σπάζοντας τις απαγορεύσεις στην πράξη!

 

Αθήνα, 27/1/2021                                                 Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.