Συνέδριο με θέμα «Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, Πολιτισμικές Πρακτικές και Κοινοτικές Παρεμβάσεις» από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης


0
(0)

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης διοργανώνει το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ΄ Αρωγή», 11 και 12 Οκτωβρίου 2019 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με θέμα: «Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, Πολιτισμικές Πρακτικές και Κοινοτικές Παρεμβάσεις» (ώρα έναρξης 09:00). Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.
Στις εργασίες του συνεδρίου θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου.
Η συζήτηση για τις πρακτικές κοινοτικής παρέμβασης και του ρόλου του πολιτισμού στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων διατρέχει μια σειρά από πεδία εφαρμογών των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών και των επιστημών της υγείας. Η κοινότητα και οι πολιτισμοί της καθημερινότητας ως τρόποι ζωής, αξίες και συστήματα νοήματος έχουν γίνει το εφαλτήριο για νέους πειραματισμούς στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας που οδηγούν σε εναλλακτικές απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην ύστερη νεωτερικότητα.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδείξει σύγχρονες θεωρητικές και εμπειρικές προσεγγίσεις ζητημάτων που αφορούν τις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, τις καταστάσεις φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού και κοινωνικής αποστέρησης δίνοντας έμφαση σε εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που σέβονται τα κοινωνικά δικαιώματα των χρηστών κοινωνικών υπηρεσιών. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα διερευνηθεί ο ρόλος της κοινότητας και η σημασία των ευρύτερων δομικών κοινωνικο-οικονομικών και πολιτισμικών παραγόντων που πλαισιώνουν τις καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.
Οι θεματικοί άξονες στους οποίους θα επικεντρωθούν οι εισηγήτριες και οι εισηγητές έχουν ως ακολούθως:
1. Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, Ανάγκες και Κοινωνικά Δικαιώματα: Ζητήματα Κοινωνικής Ένταξης, Πολιτισμικών Διακρίσεων και Πολυπολιτισμικότητας
2. Θεωρητικές και Εμπειρικές Προσεγγίσεις της Κοινότητας και η σημασία της σε Εναλλακτικά Μοντέλα Κοινωνικής Πολιτικής
3. Πολιτισμοί της Ενδυνάμωσης και Κοινοτικές Παρεμβάσεις σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες.
4. Μεθοδολογίες Κοινοτικής Έρευνας και Παρέμβασης: Ο Ρόλος της Τέχνης και του Πολιτισμού.
5. Εκπαιδεύοντας τους Εκπαιδευτές: Βιωματική Εκπαίδευση, Ποιότητα Ζωής και Ενδυνάμωση στο Εργασιακό Περιβάλλον σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας.

Τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από το Συνέδριο θα προταθούν στο Υπουργείο στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης των στρατηγικών και των πρακτικών οι οποίες αφορούν στην κοινωνική πολιτική του τομέα αρμοδιότητάς του.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr