Συνάντηση φορέων για την κλιματική αλλαγή στο Ίνι με οργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου, το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, την κοινότητα Ινίου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

«Ενημερώσου, Δράσε, Πρόλαβε, οι φυσικές καταστροφές απειλούν την ζωή και την περιουσία σου» είναι το κεντρικό σύνθημα εκδήλωσης-εσπερίδας που οργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Ινίου Μοναστηρακίου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου, το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, την κοινότητα Ινίου.
Θέμα της εκδήλωσης είναι «Κλιματική Αλλαγή-Φυσικοί Κίνδυνοι-Αντιμετώπιση Έκτακτων Αναγκών» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στις 17:30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Ινίου με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.
Στην εσπερίδα, που στηρίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Europe Direct, τον ΤΟΕΒ Ινίου, την Ενορία Ινίου και το Συνεταιρισμό Ινίου, θα μιλήσουν εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Κρήτης την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, εθελοντικές οργανώσεις.
Σκοπός του συλλόγου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε ένα κρίσιμο θέμα που μπορεί να απειλήσει την ζωή, την περιουσία, το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
Απώτερος στόχος είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας και όλων των αρμοδίων φορέων για την εκπόνηση ενός σχεδίου για την αποτελεσματική πρόληψη των απειλών και την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων φυσικών καταστροφών, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, αξιοποιώντας τοπικά μέσα και δυνάμεις. Επίσης η εκδήλωση στοχεύει στο να είναι μια πιλοτική πρώτη συνάντηση για την εφαρμογή σχεδίου δράσεων και για άλλες περιοχές.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:
-Χαράλαμπος Φασουλάς έφορος γεωλογικών συλλογών μουσείου φυσικής ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα: «Φυσικοί κίνδυνοι και κλιματική αλλαγή».
-Γιώργος Σταυρακάκης επιπυραγός, διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών ν. Ηρακλείου (4ος πυροσβεστικός σταθμός) με θέμα: Αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών
-Ιωάννης Κουφάκης ειδικός συνεργάτης Περιφέρειας Κρήτης, πρόεδρος επιτροπής διαχείρισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Κρήτης με θέμα: «Βασικές αρχές ατομικής προστασίας».
-Δημήτρης Ξυρουχάκης αρχηγός σώματος εθελοντών σαμαρειτών-διασωστών και ναυαγοσωστών τμήματος Ηρακλείου με θέμα: «Πρώτες βοήθειες-δομή και λειτουργία εθελοντικών ομάδων.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.