Συνάντηση του τομέα Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη του «Συνδυασμού Εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής, Γιώργου Τσίπρα, και αντιπροσωπείας του «Συνδυασμού Εργαζομένων Ναυπηγείου Ελευσίνας», στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Ναυπηγεία από την αδράνεια της κυβέρνησης, η οποία έχει αθετήσει κάθε υπόσχεσή της για επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων.

Ο Γιώργος Τσίπρας, εκ μέρους του τομέα Οικονομίας της Κ.Ο. του  ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε την ύπαρξη του ευνοϊκότερου Προσωρινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου, το οποίο έχει διαμορφωθεί εν μέσω της πανδημίας για την ανακεφαλαιοποίηση στρατηγικών επιχειρήσεων με κρατική συμμετοχή και ενίσχυση, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση παλαιότερων Κατευθυντηρίων Γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διάσωση των προβληματικών επιχειρήσεων.

Στην περίπτωση ειδικά των Ναυπηγείων Ελευσίνας, όπως τονίστηκε, υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες και λόγω των οφειλών της επιχείρησης προς το Δημόσιο και φορείς του Δημοσίου. Ανοίγει συνεπώς ο δρόμος για να αναζητηθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση ώστε να βρεθεί λύση κρατικής ενίσχυσης των Ναυπηγείων στην κατεύθυνση της κάλυψης των οφειλών προς τους εργαζομένους και τη βιώσιμη επάνοδο της εταιρείας.

Με την κατάσταση των Ναυπηγείων αυτή τη στιγμή να είναι τελματωμένη και την κυβέρνηση να κωφεύει και να παλινωδεί, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας δεσμεύτηκε για την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες απαντήσεις. Τέλος, μετέφερε τη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει συνολικά κάθε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της αναστήλωσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.