Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης με την Πρέσβη της Αυστρίας-Στο επίκεντρο η επανεκκίνηση του τουρισμού από την Αυστρία στη Κρήτη


Τελευταία ενημέρωση 21 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Συνάντηση  με την νέα  Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα Hermine Poppeller είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του Προξένου της Αυστρίας Christoph Reitinger και της Προξένου στην Κρήτη Ροσβίτας Μπαντουβά.

Στο επίκεντρο της συνάντησης στη Περιφέρεια η επανεκκίνηση του εισερχόμενου τουρισμού από την Αυστρία στη Κρήτη στο πλαίσιο των μέτρων που έχει ανακοινώσει η Ε.Ε. για τον τουρισμό στις χώρες της Ευρώπης.

Η Πρέσβης της Αυστρίας μιλώντας με τα θερμότερα λόγια για την Ελλάδα και την Κρήτη σε δηλώσεις της ανέφερε, ότι, «με ενδιαφέρει η τουριστική συνεργασία και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Αυστρίας και της Κρήτης. Είναι σπουδαίο για μένα να μάθω πως προετοιμάζεται η Κρήτη για τον τουρισμό. Χρειάζεται μια πανευρωπαϊκή συνεργασία για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της πανδημίας για ένα πιο σίγουρο και ασφαλές μέλλον».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας την Πρέσβη Hermine Poppeller, ανέφερε, ότι, συζητήθηκε εκτενώς η επόμενη ημέρα για την προσέλκυση τουριστών στο νησί μας μετά την κρίση του κορωνοϊού.  «Θεωρώ ότι η Αυστρία είναι μία χώρα που μπορεί να προσφέρει σημαντικά πάνω στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος, και η Κρήτη, όπως τις ανέφερα, αποτελεί ένα ασφαλή προορισμό. Έχουμε τα νοσοκομεία μας, τις ιατρικές υποδομές, τους ανθρώπους μας πάνω από όλα με τη φιλοξενία, το χαμόγελο, το πολιτισμό μας, το περιβάλλον μας, τα κρητικά προϊόντα, όλα αυτά κάνουν την Κρήτη δημοφιλή και πιστεύω ότι τελικά θα έχουμε σημαντική προσέλκυση τουριστών από την Αυστρία» και πρόσθεσε:  «Συμφωνήσαμε επίσης με την κα. Πρέσβη ότι πρέπει να υπάρχει μια πανευρωπαϊκή συζήτηση για το πώς θα είναι η επόμενη μέρα στον τουρισμό, έχει βγει το πρώτο κείμενο της Κομισιόν, είναι το πρώτο θετικό βήμα αλλά έπρεπε να είναι πιο ισχυρό.  Ας ελπίσουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε μια ισχυρή κατεύθυνση της ευρωπαϊκής επιτροπής που θα δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών της Ευρώπης».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.