Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη επισκέφτηκε στο γραφείο του η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κα. Χρύσα Σοφιανού ώστε να συζητήσουν την πορεία όλων των έργων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που εξελίσσονται στο Δήμο Ιεράπετρας όπως το φρούριο του Καλέ, το κτίριο της Αρχαιολογικής Συλλογής, την «Οικία του Ναπολέοντα» και τις ανασκαφικές έρευνες.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης: «Υψηλά στις προτεραιότητές μας ως δημοτική αρχή βρίσκεται η ανάδειξη των μνημειακών χώρων του Δήμου Ιεράπετρας και η δημιουργία σημείων αναφοράς με αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον.

kalantzakis-sofianou

Με τη συνεχή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους χώρους της «Οικίας Ναπολέοντα», του Καλέ και της αρχαιολογικής συλλογής και να δημιουργήσουμε τουριστικούς προορισμούς και επισκέψιμα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος για τους ντόπιους και τους επισκέπτες.

Παράλληλα στηρίζουμε το αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου για επιπλέον στελέχωση των υπηρεσιών της, καθώς πολλές συμβάσεις και έργα που υλοποιούμε στον Δήμο Ιεράπετρας απαιτούν τη συνεργασία και τη συμβολή της και δεν επιθυμούμε να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Ευχαριστώ την κα. Σοφιανού και όλο το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου για τη συνεχή και γόνιμη συνεργασία και συνεχίζουμε με συνέπεια την υλοποίηση του σχεδιασμού μας και την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών έργων.»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.