Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Γιώργο Καταπόδη, με αφορμή τη λήξη της θητείας του.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε την αλλαγή του χαρακτήρα της Αρχής, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, την οποία είχε καταψηφίσει το ΚΚΕ στη Βουλή, καθώς και τα μεγάλα προβλήματα αδιαφάνειας και υποστελέχωσής της Αρχής, με αποτέλεσμα την αδυναμία διεξαγωγής ουσιαστικών προληπτικών και δειγματοληπτικών ελέγχων, όπως και της εξέτασης έγγραφων καταγγελιών.

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα μιλήσει, το Σάββατο 16 Απρίλη και ώρα 20:30, στη συνεστίαση που πραγματοποιεί η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο κέντρο «Μίθριο» (Περιφερειακή οδός στο ύψος της Πολίχνης).

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Δεν είναι μόνο ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού, που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, έχει ήδη ξεπεραστεί από την ίδια την πραγματικότητα και το “τσουνάμι” ακρίβειας, αλλά επιπλέον το γεγονός ότι η όποια αύξηση θα γίνει με βάση τον άθλιο μηχανισμό που θέσπισαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τον οποίο ο κατώτατος μισθός καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Εργασίας, με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου – τις λεγόμενες “αντοχές” της οικονομίας – πέρα κι έξω από τη συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων.

Αυτό που επείγει εδώ και τώρα είναι να υπάρξουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των συνδικάτων, που είναι η κατάργηση των αντεργατικών νόμων και η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με κατώτερο μισθό τα 825 ευρώ. Η υπογραφή κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων με αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού. Η κατάργηση των απλήρωτων υπερωριών. Η επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, των τριετιών, της υποχρεωτικής Κυριακάτικης αργίας.

 

ΑΘΗΝΑ 14/4/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.